Τσόρι, Καλτσάς και Πετράκης στην κορυφή! (pics & vid)

Νίκος Τσιώκος
Τσόρι, Καλτσάς και Πετράκης στην κορυφή! (pics & vid)

bet365

Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Νίκος Καλτσάς και ο Γιάννης Πετράκης ήταν αυτοί που πήραν τα πιο... βαριά αγαλματάκια στην γιορτή των κορυφαίων του ΠΣΑΠ! Διαβάστε όλες τις κατηγορίες.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο ACS Athens στο Χαλάνδρι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών, που γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, βράβευσε τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και προπονητές για τη σεζόν 2014-2015 στη Σούπερ Λίγκα και στους δύο Ομίλους της Football League.

Η τελετή άνοιξε με ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου, Διονύση Δημόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχει αλληλεγγύη και διαφάνεια και τόνισε ότι μοιράζεται στα σχολεία αθλητικό υλικό κατά της βίας για να προωθηθούν οι καμπάνιες του Συνδέσμου, καθώς και την κοινωνική δράση για τον αδικοχαμένο αδερφό του Βαγγέλη Μόρα.

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις σε Κώστα Κατσουράνη και Άγγελο Χαριστέα για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους Γιώργο Καραγκούνη και Ντέμη Νικολαΐδη να δίνουν τα βραβεία. Επίσης, ειδικές βραβεύσεις έγιναν και στην Πολιτεία, που εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αλλά και στον ισχυρό άνδρα της Σκόντα Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο.

Όσο για το βραβείο Fair Play, αυτό πήγε στον Χρήστο Τασουλή για την επιλογή του να πετάξει εκτός αγωνιστικού χώρου την μπάλα, ενώ ο Πανιώνιος έκανε επίθεση για να πετύχει το γκολ της νίκης κόντρα στην Κέρκυρα και δύο παίκτες των Φαιάκων ήταν στο έδαφος, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται και με δέκα παίκτες. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το παρών έδωσαν προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, από την Πολιτεία και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι του ΠΣΑΠ

Βόρειος Όμιλος Football League

Κορυφαίος προπονητής: Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής)

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Μανώλης Αποστολίδης (ΑΕΛ)

Πρώτοι σκόρερ: Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου, 10 γκολ), Γιάνης Λουκίνας (Ηρακλής, 10 γκολ)

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής: Κοσμάς Τσιλιανίδης (Ηρακλής)

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής: Ντιέγκο Ρομάνο (Ηρακλής)

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Νίκος Πουρτουλίδης (Ηρακλής).

Νότιος Όμιλος Football League

Κορυφαίος προπονητής: Τραϊανός Δέλλας (ΑΕΚ)

Πρώτος σκόρερ: Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ, 13 γκολ)

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Ευάγγελος Πίτκας (Απόλλων Σμύρνης)

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής: Άνταμ Τζανετόπουλος (ΑΕΚ)

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής: Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ)

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ)

Σούπερ Λίγκα

Κορυφαίος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Κορυφαίος προπονητής: Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Πρώτος σκόρερ: Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης, 17 γκολ)

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής: Χάρης Χαρίσης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής: Τσόρι Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Νίκος Καλτσάς (Βέροια)

Κορυφαία 11άδα: Μάρκος Βελλίδης (τερματοφύλακας), Ομάρ Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), Αρτούρ Μαζουακού (αριστερό μπακ), Στάθης Ταυλαρίδης (στόπερ), Δημήτρης Σιόβας (στόπερ), Κάρλος Ζέκα (μέσος), Τσόρι Ντομίνγκες (μέσος), Νίκο Μαρτίνες (μέσος), Κλέιτον Σίλβα (μέσος), Νίκος Καρέλης (επιθετικός), Χερόνιμο Μπαράλες (επιθετικός).

Οι ειδικές βραβεύσεις

O Κώστας Κατσουράνης και o Άγγελος Χαριστέας για την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση, μετά το πέρας μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας, με κορυφαία στιγμή τους την ουσιαστική συμβολή τους στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στην Πορτογαλία.

Ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου, για τη συναδελφικότητα που επέδειξε με ενέργεια Fair Play κατά τη διάρκεια κρίσιμου αγώνα της ομάδας του με την Κέρκυρα.

Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Χρήστο Πανόπουλο για την προσφορά του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη συνέπεια και το ήθος της ομάδας του.

Ο Ιωάννης Αλεξίου, ως κοινωνικό πρότυπο, για την αφοσίωση στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω ελλείψεως ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη της οικογένειάς του .

Ο Πρόεδρος της Ίρντιγκεν Aγησίλαος Κουρκουδιάλος για τη στήριξη του στον συνάδελφο μας Ιωάννη Αλεξίου και την οικογένεια του.

Η Πολιτεία για την άριστη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην εκστρατεία του σε ακαδημίες και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Βεργώνης για την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Μαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτης Γεωργίου για την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Αθανάσιος Βέντζιος, Εμμανουήλ Μαρκαντωνάκης, Ιωάννης Μπράχο, Στυλιανός Τσουκάνης για την απόφαση τους να ενισχύσουν το επίπεδο της εκπαίδευσης τους, σπουδάζοντας εξ’ αποστάσεως sports management μέσω του συστήματος On Line Academy της FIFPro.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών.

Ο Χειρουργός – Ορθοπεδικός Στέργιος Καρακίτσιος για το γνήσιο και διαρκές ενδιαφέρον του για τους ποδοσφαιριστές.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Άγγελος Χαριστέας: «Είναι μεγάλη μου χαρά που με τιμάνε πρώην συμπαίκτες μου. Εύχομαι σε όλους τους ποδοσφαιριστές εδώ στην Ελλάδα να κάνουν βήματα μπροστά, έχουν λαμπρό μέλλον και να δώσουν το παράδειγμα όσοι βραβευτούν. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΠ για τη βράβευση».

Κώστας Κατσουράνης: «Να ευχαριστήσω κι εγώ τον ΠΣΑΠ. Είναι τιμή που με βράβευσαν δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές και εύχομαι σε όλους όσους βρίσκονται εδώ να στηρίζουν τον ΠΣΑΠ, να ονειρεύονται για ένα καλύτερο αύριο και ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σιγά-σιγά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Χρήστος Τασουλής για το Fair Play: «Μες στο παιχνίδι είναι κι αυτά, να γίνει μια τέτοια φάση. Επέλεξα να βγάλω έξω την μπάλα και πιστεύω ότι ο καθένας θα έκανε το ίδιο στη θέση μου. Δε μετανιώνω, τώρα αν αυτό το επιδοκιμάζει κάποιος ή το αποδοκιμάζει δεν έχω να πω κάτι παραπάνω».

Νίκος Πουρτουλίδης (παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό του Παπαδόπουλου): «Ο κόουτς ήταν να ταξιδέψει μαζί μας, αλλά προέκυψε κάτι της τελευταίας στιγμής και δεν ήρθε. Θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους για το βραβείο, είναι χαρά του που πολλά από τα παιδιά την προηγούμενη χρονιά είναι σήμερα εδώ και θέλει να το μεταφέρει».

Δημήτρης Διαμαντόπουλος (αγχώθηκε κάνοντας δηλώσεις και συνέχισε με αρκετή δόση χιούμορ): «Είμαι για να βάζω γκολ, όχι για να μιλάω».

Κοσμάς Τσιλιανίδης: «Είναι μεγάλη μου τιμή που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παίρνω αυτό το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και ελπίζω να ξαναβρεθώ εδώ τη νέα χρονιά. Επίσης, να ευχαριστήσω τους περσινούς συμπαίκτες μου και την ποδοσφαιρική μου οικογένεια, τον Ηρακλή. Δε θα ήμουν εδώ χωρίς αυτούς και θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου που βρίσκονται πάντα δίπλα σε εύκολες και δύσκολες στιγμές».

Ντιέγκο Ρομάνο: «Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΣΑΠ , τους συμπαίκτες μου και όλη την ομάδα του Ηρακλή γι' αυτό το βραβείο. Επίσης, αυτό το βραβείο είναι για την οικογένειά μου που παλεύει τόσα πολλά χρόνια μαζί μου, που είμαστε μακριά από το σπίτι μας και γι' αυτό είναι μεγάλη χαρά μου που πήραμε το βραβείο».

Νίκος Πουρτουλίδης: «Συγχαρητήρια για την εκδήλωση. Εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον και ο ΠΣΑΠ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ του συναδέλφους που επέλεξαν εμένα, με τιμάει αυτό το βραβείο. Με τους περισσότερους, που ψήφισαν, είμαι αντίπαλος και ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Όλοι κάνουν την προσπάθειά τους, το ίδιο κι εγώ. Σ' αυτή την επιτυχία δεν υστέρησε και δε διακρίθηκε κανείς, εδώ βρίσκονται όλοι ένας προς έναν, όλη η ομάδα δίνει τον καλύτερο εαυτό. Θέλω να πω ότι όλοι κάναμε σκοπό ζωής για να επανέλθει ο Ηρακλής εδώ που αξίζει. Για την οικογένειά μου θέλω να πω ότι δεν κατάφερα πολλά που είχα υποσχεθεί και θα συνεχίζω να παλεύω γι' αυτά».

Σταύρος Κοντονής, Υφυπουργός Αθλητισμού (για την ειδική βράβευση στην Πολιτεία): «Αυτές τις μέρες είναι οξυγόνο για τον αθλητισμό ένα τέτοιο βραβείο. Έχουν αδικηθεί ο ερασιτεχνικός και ο μαθητικός αθλητισμός. Χωρίς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχει αύριο. Όσα έχουμε υποσχεθεί πέρυσι, θα εξαντλήσουμε όλες τις προσπάθειες για να τα υλοποιήσουμε».

Τραϊανός Δέλλας: «Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Σύνδεσμο, για μένα είναι πολύ βαρύ αυτό το βραβείο. Να ευχαριστήσω όλους που κάθονται δίπλα μου, αλλά και αυτούς που βλέπω μπροστά μου και είναι οι ποδοσφαιριστές, να το μοιραστώ με όλους τους προπονητές αυτών των κατηγοριών γιατί δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Να το αφιερώσω στον γιο μου για τις πολλές ώρες που ήμουν στο σπίτι, αλλά δεν... ήμουν γιατί το μυαλό μου ήταν αλλού».

Χρήστος Αραβίδης: «Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά και να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου γιατί αυτό το βραβείο θεωρώ ότι δεν είναι ατομική διάκριση, είναι καθαρά ομαδική. Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου, τον Τραϊανό Δέλλα, έναν άνθρωπο που μου έκανε πολύ εύκολο και μου μετέδωσε το πώς να αγωνίζεσαι σε μία μεγάλη κατηγορία. Να είναι η αρχή για μεγαλύτερα πράγματα».

Γιάκομπ Γιόχανσον: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, τους συμπαίκτες μου και τον Δέλλα γι' αυτό το βραβείο».

Γιώργος Στράτος, α' αντιπρόεδρος Σκόντα Ξάνθης (μετέφερε το μήνυμα του Χρήστου Πανόπουλου): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Να ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία στους ποδοσφαιριστές και να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα οικονομικά προβλήματα. Απόψε είναι η δική σας μέρα».

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος: «Αιθσάνομαι υπερήφανος γι' αυτό το βραβείο και ελπίζω να φανώ και στο μέλλον αντάξιος των προσδοκιών. Να αποδίδω δικαιοσύνη και σεβασμό στους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις την αγωνία τον πόνο τους. Είναι επαγγελματίες και πονάνε γι' αυτό που κάνουν. Μου λείπουν τα μεγάλα ντέρμπι γιατί έχουμε έντονη δράση, έχουν μεγάλη αγωνία και ευχαριστιέμαι όταν είμαι παρών στα μεγάλα παιχνίδια».

Γιάννης Πετράκης: «Κατ' αρχήν είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε εδώ τιμώμενος. Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές, είναι πάρα πολύ τιμητικό για μένα, όπως επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με βοήθησαν να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Όταν υπάρχει μια ατομική διάκριση μέσα από μια ομαδική δουλειά, πάντα υπάρχει μια σειρά, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν και βοηθάνε να προκύψει η ατομική διάκριση. Είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να ξέρουμε αυτή τη σειρά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την πολύ σπουδαία ομάδα, όλους τους συνεργάτες που δε φαίνονται, αλλά χωρίς αυτούς δε γίνεται δουλειά και τέλος όλους τους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν την ομάδα μας να φτάσει σ' αυτή τη διάκριση και μέσα από αυτή να έρθει και για μένα. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές και εμείς όλοι μας έχουμε υποχρέωση κάθε μέρα να τους κάνουμε καλύτερους, να τους βοηθάμε και να τους αναβαθμίζουμε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία υπηρετούμε πραγματικά το ποδόσφαιρο».

Γιώργος Μποροβήλος (παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ για τον Μπαράλες): «Ο Χερόνιμο Μπαράλες μου είπε να μεταφέρω πολλά ευχαριστώ στον ΠΣΑΠ για τη βράβευση και ελπίζω και του χρόνου ο πρώτος σκόρερ να είναι και πάλι από τον Αστέρα».

Μάρκος Βελλίδης: «Ευχαριστώ για το βραβείο, ένα πολύ μεγαλύτερο ευχαριστώ στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν μεγάλη μου τιμή που αγωνίστηκα εκεί. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου που είμαι εδώ και βραβεύομαι. Δεν είναι ατομικό το βραβείο, είναι ομαδικό. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δε θα ήμουν εδώ πέρα και θέλω να τους το αφιερώσω διότι έχουμε ζήσει πάρα πολλά και οι καλές στιγμές είναι λίγες στο ποδόσφαιρο».

Χάρης Χαρίσης: «Θέλω να ευχαριστήσω προηγούμενη ομάδα μου, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον προηγούμενο προπονητή μου, τον Γιάννη Πετράκη, που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή, και τους προηγούμενους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δε θα ήμουν εδώ. Να το αφιερώσω στην οικογένειά μου που είναι συνέχεια δίπλα μου».

Τσόρι Ντομίνγκες: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για το βραβείο αυτό και τους συναδέλφους μου διότι δίχως αυτούς δε θα μπορούσα να πάρω αυτό το βραβείο. Επίσης, την οικογένεια του Ολυμπιακού, που δίνει τα πάντα για να αποδίδουν οι παίκτες στο μέγιστο, τη γυναίκα μου τα παιδιά μου, που βρίσκονται πάντα δίπλα μου σε όμορφες και μη στιγμές και όλους όσους με ψήφισαν».

Νίκος Καλτσάς: «Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την τιμή που μου κάνουν, αλλά και τη Βέροια που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει και τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες μου διότι χωρίς αυτούς δε θα ήμουν εδώ».

Στάθης Ταυλαρίδης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή που με βοήθησε πάρα πολύ στα 18 μου και είναι παρών εδώ σήμερα, τον Άγγελο Αναστασιάδη, που πιστεύει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Κάρλος Ζέκα: «Ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μου και οικογένειά μου που είναι σημαντικοί για μένα και σε όλον τον Παναθηναϊκό».

Ομάρ Ελαμπντελαουΐ: «Ευχαριστώ σε όλους, την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, όλους όσους με ψήφισαν και φυσικά τον Ολυμπιακό, που μ' έχει φέρει στη Σούπερ Λιγκ».

Νίκο Μαρτίνες: «Αυτό το βραβείο δείχνει την καλή δουλειά που κάναμε όλοι στον Παναιτωλικό και θέλω να τους ευχαριστήσω. Είχαμε ενότητα και αυτό οδήγησε στο βραβείο».

Κλέιτον Σίλβα: «Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα όταν ήμουν εδώ, αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σήμερα είσαι εδώ, αύριο είσαι αλλού. Να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν, τους συμπαίκτες μου πέρυσι, καθώς και τον προπονητή και τον πρόεδρο».

Νίκος Καρέλης: «Είμαι χαρούμενος γι' αυτό το βραβείο, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και σημαντικό για εμένα και ελπίζω να μου δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά για να κερδίσω περισσότερα πράγματα. Αυτό το βραβείο είναι συνολική δουλειά όλων στον Παναθηναϊκό, είναι κάτι συλλογικό».

 

Τελευταία Νέα