Σκίμπε: «Επιστροφή... στις εποχές Ρεχάγκελ»

Σκίμπε: «Επιστροφή... στις εποχές Ρεχάγκελ»

Κώστας Ζάλιαρης
Σκίμπε: «Επιστροφή... στις εποχές Ρεχάγκελ»

bet365

Στοιχεία που παρουσίαζε η Εθνική μας ομάδα επί Ρεχάγκελ θα προσπαθήσει να δουλέψει και ο Μίκαελ Σκίμπε. «Λογικό να θέλουν πάλι... Γερμανό στην Ελλάδα» είπε ο νέος ομοσπονδιακός κόουτς.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της «FIFA», ο διάδοχος του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δήλωσε αρχικά:

«Επί Ρεχάγκελ η Εθνική ομάδα της Ελλάδας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έπαιρνε αποτελέσματα, οπότε υποθέτω ότι λόγω αυτού η Ομοσπονδία της χώρας επέλεξε ακόμα έναν Γερμανό προπονητή. Η ομάδα έχει τα δυνατά αλλά και τα αδύναμα σημεία της. Έχει χτιστεί κάτι καλό στην άμυνα, όμως θέλει δουλειά ο τρόπος ανάπτυξης και το επιθετικό ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό από την τελική φάση του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία και ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, είπε:

«Από τη μια είναι άσχημο που η Εθνική Ελλάδας δεν θα είναι στο Euro της Γαλλίας, από την άλλη, δεν θα υπήρχε ανάγκη για αλλαγή προπονητή αν η ομάδα είχε προκριθεί. Τώρα, έχω την ευκαιρία να δουλέψω ήρεμα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το Βέλγιο είναι το απόλυτο φαβορί για τον όμιλο. Έχει παρουσιάσει τρομερή πρόοδο και βελτίωση τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό.

Ρεαλιστικός στόχος, φυσικά, είναι η δεύτερη θέση του γκρουπ στα προκριματικά και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ή τουλάχιστον τις άλλες δύο ομάδες. Θέλουμε να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι στη συνέχεια και φυσικά να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Για να είμαστε, όμως, ειλικρινείς, αυτό που έγινε το 2004, ήταν κάτι μοναδικό, όπως αυτό της Δανίας το 1992».

Όσο για τα δικά του στοιχεία και τις ιδέες για το ποδόσφαιρο, όπως θα προσπαθήσει να τις εμφυσήσει στους Έλληνες διεθνείς, υποστήριξε ότι:

«Είμαι λάτρης της πειθαρχίας και της οργάνωσης, όπως επίσης και της τακτικής. Αυτά, άλλωστε, ήταν από τα πιο δυνατά στοιχεία της Εθνικής Ελλάδας τη δεκαετία του 2000 που σημειώθηκε και ο θρίαμβος του Euro. Εκεί θέλουμε να επιστρέψουμε, σε αυτά τα στοιχεία και αυτό το πρόσωπο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο με υπερηφάνεια και αφοσίωση».

 

Τελευταία Νέα