Συνδιοργάνωση προτείνει για το Μουντιάλ ο Ινφαντίνο

Gazzetta team
Συνδιοργάνωση προτείνει για το Μουντιάλ ο Ινφαντίνο

bet365

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τον προεδρικό θώκο της FIFA, ο Τζάνι Ινφαντίνο πρότεινε την επέκταση της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων, παράλληλα, σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του, υποσχέθηκε να αυξήσει το ποσοστό των εσόδων που η FIFA αφιερώνει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο 50% και να φέρει μία σειρά από διοικητικές μεταρρυθμίσεις, με σκοπό τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο της ομοσπονδίας.

«Διακυβεύονται πολλά για FIFA και το ποδόσφαιρο σε αυτές τις εκλογές. Το ποδόσφαιρο σημαίνει τόσα πολλά σε τόσο πολύ κόσμο και κάνει τη διαφορά στις ζωές πολλών» είπε αρχικά ο Ινφαντίνο, προσθέτοντας: «Είναι καιρός για όλους όσους αγαπούν το παιχνίδι να βγουν μπροστά και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που θα σπρώξουν τη FIFA στη σωστή κατεύθυνση. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η FIFA είναι τεράστιες και πιστεύω ότι διαθέτω την απαραίτητη εμπειρία, το όραμα και την αποφασιστικότητα για να αντεπεξέλθω».

Ακόμη, δεν έκρυψε τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων, που μπορεί να μεγαλώσουν με 40 ομάδες στο σύνολο και να διοργανώνονται βάσει γεωγραφικής τοποθεσίας και όχι από μία συγκεκριμένη χώρα.

«Κάθε ομοσπονδία θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον δύο διοργανώσεις, πριν μπορέσει να φιλοξενήσει ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό θα εξασφαλίσει μία περισσότερο ισορροπημένη ανάθεση και θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε ομοσπονδία να αναλάβει αυτό το μοναδικό γεγονός. Ακόμη, η FIFA θα πρέπει να ερευνήσει την πιθανότητα, οι διοργανώσεις να πραγματοποιούνται όχι μόνο σε μία ή δύο χώρες, αλλά σε μία ολόκληρη περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα και την τιμή σε διαφορετικά έθνη να την φιλοξενούν» εξήγησε ο Ινφαντίνο.

 

Τελευταία Νέα