Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (vid)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε στο 93' (0-1), στο 94΄ είχε την στιγμή του για το... κάζο του αιώνα, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός που είχε μείνει στο 1-2 των Ιωαννίνων, ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Έτσι έπαιξαν

Μετά την νίκη στην Μυτιλήνη την περασμένη Δευτέρα, ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν λογικό να κάνει rotation στην ενδεκάδα ενόψει και της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης. Νάνο αριστερό μπακ, Βέμερ δεξί και ο Ταυλαρίδης με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα αμυντικό χαφ, με τους Λουντ και Αμπέντ μπροστά του. Στα «φτερά» του 4-3-3 ο Καλτσάς με τον Κλωναρίδη και στην κορυφή ο Μάρκους Μπεργκ που ξεκίνησε βασικός μετά από ενάμιση μήνα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης και με δεδομένο πως η ομάδα του έπρεπε να φέρει... τούμπα το 1-2 των Ζωσιμάδων, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, σε σύστημα 3-4-1-2, δείχνοντας πως δεν κατέβηκε στην Αθήνα μόνο για τυπικά! Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε την εστία του «Άγιαξ». Δεξί μπακ-χαφ ο Καρανίκας, αριστερό ο Ακόστα και οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας στα στόπερ. Κοζορώνης και Τσουκαλάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ηλιάδη μπροστά τους. Μανιάς και Ίλιτς το δίδυμο στην επίθεση.

Στα μέτρα του Παναθηναϊκού

Το «τριφύλλι» είχε φροντίσει να κάνει την μισή δουλειά και κάτι παραπάνω από το πρώτο παιχνίδι στα Γιάννενα. Αυτό το «πράσινο» 2-1 ήταν ένα πολύ καλό μαξιλαράκι για τον Παναθηναϊκό, ώστε στην αποψινή ρεβάνς να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος. Οι «πράσινοι» δεν είχαν την κατοχή της μπάλας και παρά το γεγονός ότι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Βελλίδη, εξαίρεση το τετ-α-τετ του Καλτσά στο 10', βολεύονταν απόλυτα, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Ο πρώτος με το γεγονός πως η μπάλα δεν έφτανε στους Μανιά και Ίλιτς, παρά μόνο σε... σκοτωμένες φάσεις. Ο δεύτερος και σημαντικότερος, η συγκέντρωση του Παναθηναϊκού στο ανασταλτικό του κομμάτι, οι εξαιρετικοί Κουτρουμπής-Ταυλαρίδης και ο εξαιρετικός Ζέκα που έκοβε τα πάντα στην μεσαία γραμμή.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας που είχαν αλλά ήταν ανούσιοι και... πρόχειροι στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να σπαταλούν αρκετές φάσεις με χώρο στην άμυνα του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Κι, όμως, το έκανε θρίλερ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν λογικό, ο ΠΑΣ πήρε περισσότερα ρίσκα, ανέβασε το παιχνίδι του προς την εστία του Παναθηναϊκού αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να αφήνει χώρους στους «πράσινους», μιας και σε καμία περίπτωση δεν έφτασε με αξιώσεις κοντά στο γκολ.

Χώρους που η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δεν εκμεταλλεύθηκε. Σε αρκετές αντεπιθέσεις το «τριφύλλι» σπατάλησε τις ευκαιρίες, με τους Μπεργκ, Καλτσά, Ζέκα, Αμπέντ να μην τελειώνουν σωστά τις φάσεις που είχαν.

Ο Ιταλός τεχνικός με την είσοδο του Λαγού και του Πέτριτς γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1(Λαγός, Ζέκα αμυντικά χαφ, Πέτριτς δεξί «φτερό», Λουντ επιτελικός) ο Πετράκης έριξε στην μάχη Γιάκο και Φερφελή αλλά και πάλι δεν πήρε τίποτα παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι.

Όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε σβηστά στο 0-0 κι, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να το κάνει θρίλερ! Ο Φερφελής έπιασε την άμυνα των γηπεδούχων στον ύπνο έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ στο 93' και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, οι Γιαννιώτες θα μπορούσαν να κλέψουν την πρόκριση αλλά η κεφαλιά του Σκόνδρα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη!
Ο ΠΑΣ πήρε το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός την πρόκριση και ο Στραματσόνι έφυγε έξαλλος προς τα αποδυτήρια με το τελευταίο σφύριγμα από τον Καραντώνη...

MAN OF THE MATCH: Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν καταπληκτικός, δεν έχασε ούτε μία μάχη στην μεσαία γραμμή και ήταν... παντού! Εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πετράκης τον έριξε στο παιχνίδι για να του δώσει το γκολ και ο μικρός το έκανε πράξη. Έστω και στο 93'... τρύπωσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, πρόλαβε την έξοδο του Κοτσόλη και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Από τον Παναθηναϊκό, στο ύψος του ο Ρούμπιν Λουντ που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να κερδίζει 2 και 3-0 βάσει του ανοιχτού γηπέδου που βρήκε από τον ΠΑΣ στην επανάληψη, κατάφερε να δεχθεί ένα φτηνό, ένα αστείο γκολ στο 93' και να δώσει χαρακτήρα θρίλερ στο παιχνίδι!

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στην αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» που κάνει... δώρο το γκολ στον Φερφελή και που στην τελευταία φάση του αγώνα, δίνει την δυνατότητα στον Σκόνδρα να πιάσει την κεφαλιά και να απειλήσει με... έμφραγμα!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Καραντώνη και των βοηθών του που σε δύσκολες φάσεις πήραν τις σωστές αποφάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε κι αυτό είναι που μετράει στο... τέλος της ημέρας. Με νεκρά διαστήματα στην άμυνα, όμως, πεταμένες ευκαιρίες και ημίχρονα δεν θα καταφέρει να πάει μακριά στον μοναδικό μεγάλο του στόχο που του έχει απομείνει.

Ο ΠΑΣ γυρίζει στα Γιάννενα νικητής αλλά αποκλεισμένος, πληρώνοντας την ατολμία που έδειξε στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα