Πετράκης: «Επαιξε ρόλο η αποβολή»

Πετράκης: «Επαιξε ρόλο η αποβολή»

Πετράκης: «Επαιξε ρόλο η αποβολή»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε στην κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Καρανίκας για το γεγονός ότι άλλαξε η εικόνα του αγώνα.

Η αποβολή του Καρανικά με τον ΠΑΣ στο 1-0 ήταν η στιγμή που έκρινε το παιχνίδι σύμφωνα με τον Γιάννη Πετράκη. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε το ματς λέγοντας ότι:

«Το διαχειριστήκαμε καλά το ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάνει φάσεις μέχρι την αποβολή. Αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο και χάσαμε την συνοχή μας και μετά την αυτοσυγκέντρωσή μας. Δυστυχώς μια καλή ευκαιρία που είχαμε την χάσαμε. Εχουμε ένα δεύτερο παιχνίδι να διεκδικήσουμε την πρόκριση»

Αργότερα στην συνέντευξη Τύπου τόνισε:
«Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί είχαμε μια πρώτη καλή ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς δεν εξελίχτηκε καλά το παιχνίδι. Το ελέγχαμε, το πήγαμε εκεί που θέλαμε, προηγηθήκαμε και νομίζω ότι μετά το 1-0 δεν είχε καλές προϋποθέσεις ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε κι εμείς. Έγινε ένα πολύ κλειστό ματς.

Έπαιξε ρόλο η αποβολή και μάλιστα σημαντικό. Χώρια το μειονέκτημα που είχαμε το αριθμητικό, επηρεαστήκαμε αρνητικά. Αναγκαστικά αλλάξαμε ρόλους, γιατί δεν είχαμε άλλους ακραίους. Η ψυχολογία της στιγμής μας έκανε να χάσουμε τη συγκέντρωση, ο Παναθηναϊκός με 2 ευκαιρίες μας έβαλε τα γκολ, ενώ είχε κι ένα πολύ καλό δεκάλεπτο. Με την είσοδο Ίλιτς και Ηλιάδη στο τέλος γίναμε επικίνδυνοι, χάσαμε την ευκαιρία έστω για την ισοπαλία. Δεν τα καταφέραμε, το πλεονέκτημα στο κύπελλο το έχει πλέον ο Παναθηναϊκός, αλλά θα δούμε».

Για την εικόνα του αγώνα: «Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, οπισθοχωρήσαμε πίσω στο τέλος, κάτι που ήταν εντολή μου. Εμείς ελέγχαμε το ματς, ο Παναθηναϊκός δεν μας έκανε ευκαιρίες. Περιμέναμε να βρούμε τη στιγμή, όπως τη βρήκαμε με τον Ακόστα και κάναμε αυτό που ξέρουμε. Λειτουργούμε με συγκεκριμένη δεοντολογία στην ομάδα»

Για το αν θα επέμενε για την αλλαγή Μπέριου-Γιάκου και μετά την αποβολή: «Θέλαμε στον άξονα αρχικά να έχουμε 2 παίκτες να χειριστούν την μπάλα, δεν αλλάξαμε διάταξη, θέλαμε να ενισχύσουμε αυτό που είχαμε στα χέρια μας μετά το 1-0 και να έχουμε έναν παίκτη που να αμύνεται στα χαφ, όπως ο Τζημόπουλος, γιατί ο Σταύρος φεύγει πιο μπροστά πολλές φορές»

Για τους δύσκολους αγώνες που έρχονται και αν επηρεάζουν και κουράζουν την ομάδα τα συνεχή ματς: «Οτιδήποτε έχουμε μπροστά μας που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, πρέπει να το διαχειριστούμε ανάλογα. Βήμα-βήμα θα το διαχειριζόμαστε κάθε παιχνίδι»

Best of internet