Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-0

Γιώργος Καραμάνος
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-0

bet365

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να νικήσει (0-0) το σκληρό παιχνίδι της Εσπανιόλ και με την τρίτη ισοπαλία σε τέσσερις αγωνιστικές, προσφέρει ελπίδα τίτλου σε Ατλέτικο, Ρεάλ.

Πέρσι η χρονιά ξεκίνησε με την ήττα στο «Ανοέτα» από τη Σοσιεδάδ. Ηταν η στιγμή που γύρισε το τσιπάκι της Μπαρτσελόνα και κατέληξε στο μυθικό τρεμπλ. Αυτός λοιπόν θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός αισιόδοξος συνειρμός για τον Λουίς Ενρίκε και την ομάδα του μετά το 0-0 στην έδρα της Εσπανιόλ. Σε αυτό το καταλανικό ντέρμπι οι Μπλαουγκράνα δεν ήταν καλοί, αλλά έπεσαν και πάνω στο σκληρό, αδιαπέραστο τοίχος των γηπεδούχων. Πολύ κλωτσιά, ανοχή από τον διαιτητή στα φάουλ και δύο δοκάρια συνέβαλαν επίσης στο να μην μπει γκολ και να έρθει η τρίτη ισοπαλία στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Η Εσπανιόλ ξεκίνησε καλύτερα, έκλεισε την αντίπαλο της και έκλεβε συνεχώς μπάλες, ανανεώνοντας επιθέσεις. Στο 25' μάλιστα θα μπορούσε και να προηγηθεί, με τον Πικέ να σώνει λίγο πριν τη γραμμή, μετά από λάθος αντίδραση του Μπράβο. Η απάντηση της Μπάρτσα, η πρώτη φάση της ουσιαστικά στο ματς, ήρθε με απ' ευθείας εκτέλεση του Μέσι στο οριζόντιο δοκάρι (36'). Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι, μα και πάλι δεν έβγαλαν πολλές φάσεις.

Ο πρώην του Ολυμπιακού, Ερνάν Πέρες απείλησε με σουτ στο 52' και τρία λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του Λουίς Σουάρες έκανε σούπερ ενέργεια, πέρασε τον τερματοφύλακα και έναν αμυντικό, αλλά έστειλε εξ επαφής τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι (σ.σ.: η ομάδα έφτασε τα 16 στη σεζόν). Εκτός από ένα αδύναμο γυριστό του Νεϊμάρ άλλη φάση στον αγώνα δεν υπήρξε και η εγκλωβισμένη Μπάρτσα, με τον Μέσι εκτός κλίματος παιχνιδιού, βλέπει πλέον την κορυφή να κινδυνεύει. Εάν η Ατλέτικο νικήσει εντός τη Λεβάντε (Σάββατο 21:30) και η Ρεάλ περάσει από τη Βαλένθια (Κυριακή 21:30), στην κορυφή θα γίνει χαμός.

* Η Μπάρτσα χρωστάει ματς λιγότερο εξαιτίας του Μουντιάλ Συλλόγων!

* Στα 10 τελευταία πρωταθλήματα η Εσπανιόλ έχει κόψει από τη Μπάρτσα 18 βαθμούς, ενώ από τη Ρεάλ μόλις 9!

Εσπανιόλ (Κονσταντίν Γκάλκα): Πάου Λόπεθ, Αλβαρο, Ρόκο, Αλβαρεθ, Χάβι Λόπεθ, Χορδάν (80' Αμπρααμ), Ντιόπ, Ασένσιο, Ερνάν Πέρες, Μπούργκι (60' Ζεράρ Μορένο), Καϊσέδο

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71' Σέρζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα