Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-0

Θοδωρής Βασίλης
Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-0

bet365

Έπειτα από ένα δυνατό ματς, ο Ατρόμητος χτύπησε και πάλι στο τέλος, αυτή τη φορά με τον Λαζαρίδη, παίρνοντας τη νίκη (1-0) απέναντι στον Πανιώνιο! Λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι στον Ναπολεόνι, έντονα παράπονα για οφσάιντ του Λε Ταλέκ στο γκολ.

Με 4-2-3-1 και οι δύο

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Ατρόμητο με αλλαγές με τον Κούρο να μένει στην πάγκο και τον Βιτόλο να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Επίσης η απουσία του Κιβρακίδη ανάγκασε τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ να τοποθετήσει τον Ουμπιδες δεξί μπακ (με τον Αργεντινό πάντως μόνο δεξί μπακ να μην παίζει). Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε με τον Ναπολεόνι στην κορυφή και τους Μαρσελίνιο, Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο στην τριάδα πίσω του.

Στην αντίπερα όχθη ο Μαρίνος Ουζουνίδης με εξαίρεση την χρησιμοποίηση του Παύλου Μητρόπουλου στην θέση του τιμωρημένου Κόρμπου, παρέταξε τους γνωστούς δέκα στο σύνηθες σύστημα (4-2-3-1) που έχουν φέρει τον Πανιώνιο στην πρώτη πεντάδα.

Ο Ατρόμητος ήθελε να χτίσει πάνω στη νίκη επί του Πανθρακικού και να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές και απείλησαν για πρώτη φορά με την συμπλήρωση δέκα λεπτών με τον Ναπολεόνι να περνάει και τον Διούδη αλλά το πλασέ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Διούδη (μια φάση που δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί, αφού ο Ναπολεόνι ήταν οφσάιντ).

Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» δεν κρατούσαν μπάλα κάνοντας εύκολα το λάθος (ειδικά ο Μπουμάλ ο οποίος δεν ήταν και στην καλύτερή του ημέρα) με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να έχει την κατοχή της μπάλας. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι ήταν και ιδιαίτερα απειλητικός, αφού έλειπε η σωστή μεταβίβαση για τον Ναπολεόνι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη αξιόλογη φάση έγινε στο 25' από λάθος του Πανιωνίου, όταν ο Μπουμάλ στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του έδωσε ασίστ στον Μπρίτο ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Διούδη πλάσαρε άουτ. Η φάση αυτή σαν να ξύπνησε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι παραλίγο να «παγώσουν» το Περιστέρι τρία λεπτά αργότερα με τον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να περνάει και τον Γκορμπούνοφ, αλλά το πλασέ του έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Φυτανίδης.

Άνοιξε το ματς

Μετά το ημίωρο το ματς άνοιξε με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφριά υπεροχή και τον Πανιώνιο να έχει μεν πρώτη έννοια το μηδέν, αλλά παράλληλα να είναι επικίνδυνος μπροστά. Έτσι, στο 39' μετά από ωραίο συνδυασμό Μπακασέτα-Ανσαριφάρντ, ο δεύτερος έκανε το σουτ το οποίο έδιωξε ο Γκορμπούνοφ. Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε η φάση που πήγε να σημαδέψει τον αγώνα. Ο Ναπολεόνι κέρδισε πέναλτι από τον Χατσηϊσαια, με το ριπλέι να μην δικαιώνει τον διαιτητή Κιοτζένη.

Εκεί όμως μίλησε ο Διούδης ο οποίος ψάρεψε τον Ιταλό και απέκρουσε την άσχημη εκτέλεση κρατώντας το μηδέν.

Άλλη εικόνα στην επανάληψη

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Πανιώνιος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ειδικά στο πρώτο τέταρτο. Κλείνοντας καλά τους χώρους και με τον Μπουμάλ να ανεβάζει την απόδοσή του ο Ιστορικός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μπακασέτας σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Ανσαριφάρντ από κοντά μόνος απέναντι στον Γκορμπούνοφ έστειλε την μπάλα άουτ.

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Ατρόμητος χωρίς όμως επιτυχία

Βλέποντας τον Πανιώνιο να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ο Ατρόμητος συνεπικουρούμενος και με την αλλαγή του Λε Ταλέκ να γίνει ξανά επιθετικός, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Πίτου Γκαρσία στο 64' δεν μπορούσε να απειλήσει.

Αντίθετα, ο Πανιώνιος έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα ήταν κίνδυνος και φωτιά στις αντεπιθέσεις και μέσα σε δύο λεπτά Μπουμάλ και Μασούρας έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Οι Νεοσμυρνιώτες κρατούσαν άνετα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κι έδειχναν ότι αν κάποιος μπορούσε να σκοράρει ήταν αυτοί.

Μπορεί ο Πανιώνιος να έδειχνε πιο επικίνδυνος αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πήρε το τρίποντο με ένα γκολ που θα συζητηθεί. Ήταν το 85ο λεπτό όταν ο Λαζαρίδης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Λε Ταλέκ ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ κι επηρέαζε την φάση. Ένα γκολ-καρμπόν με αυτό του Τζιμπούρ την προηγούμενη εβδομάδα.

MVP: Έτσι, όπως εξελίχθηκε το ματς είναι ο Νίκος Λαζαρίδης. Ο Ατρόμητος έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει και ήρθε ο έμπειρος αμυντικός πέντε λεπτά πριν το τέλος να δώσει την λύση και τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Διούδης. Πολύ καλή εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, αλλά τα... χάλασε στο τέλος στην φάση του γκολ. Όμως, μέχρι εκεί έχει κρατήσει όρθια την ομάδα του, τόσο με το πέναλτι που έχει πιάσει, όσο και με αρκετές ακόμα επεμβάσεις.

Αδύναμος Κρίκος: Ο Στέφανο Ναπολεόνι. Ο επιθετικός του Ατρόμητου ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού αστόχησε σε πέναλτι, ενώ επίσης χάνει ένα σίγουρο γκολ στο 10ο λεπτό όταν σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα άουτ. Ένας λόγος που ο Ατρόμητος δεν προηγήθηκε νωρίτερα ήταν ο Ιταλός.

Η γκάφα: Το γκολ που δέχεται ο Πανιώνιος. Ο Σωκράτης Διούδης ο οποίος ήταν ο κορυφαίος μέχρι εκείνη την στιγμή δέχεται ένα γκολ με την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια. Βέβαια, δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφού μπροστά του είναι ο Λε Ταλέκ ο οποίος επηρεάζει την φάση.

Το στραγάλι: Τραγική η διαιτησία του Ευάγγελου Κοτζιένη. Ο διαιτητής του συνδέσμου Ξάνθης παραλίγο να τινάξει τον αγώνα στον αέρα με την απόφαση του να υποδείξει πέναλτι στον Ναπολεόνι με το ριπλέι να δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση. Επίσης, δεν διέκοψε ούτε μια φορά τον αγώνα έστω για συστάσεις με τους οπαδούς του Ατρόμητου να μην σταματάνε να πετάνε κροτίδες. Όσον αφορά τους βοηθούς τα έκαναν επίσης μαντάρα με τον Σταυρουλάκη στο γκολ να μην βλέπει τον Λε Ταλέκ που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ να επηρεάζει την φάση.

Το ταμείο του gazzetta: Σε ένα κακό ματς, με τον διαιτητή να είναι επίσης... αρνητικός, ο Ατρόμητος κατάφερε να «κλέψει» μία πολύτιμη νίκη, κόντρα σε έναν καλύτερο Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι δεν παρουσίασαν δημιουργικές αρετές, είχαν προβλήματα και δέχτηκαν αρκετές φάσεις, όμως ο Λαζαρίδης λύτρωσε το «αστέρι». Από την άλλη, ο Ιστορικός που έπαιξε στην κόντρα, είχε αρκετές ευκαιρίες αλλά δε μπορούσε να τις τελειώσει, ε την μπάλα να τον τιμωρεί στο τέλος. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δίκαια έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ουμπίντες, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (46' Κοντοές), Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο (60' Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο (76' Κούρος), Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (90' Βιγιάλμπα), Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουμάλ, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84' Χαλκιαδάκης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα