Παναχαϊκή - Λεβαδειακός 1-4 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Παναχαϊκή - Λεβαδειακός 1-4 (vid)

bet365

Ο Λεβαδειακός με δύο γκολ μετά το 85' επικράτησε 4-1 στην Πάτρα της Παναχαϊκής, η οποία έπαιξε με πειραματική 11άδα και τερματοφύλακα-σέντερ φορ!Στην επόμενη φάση πίσω από τον Παναθηναϊκό οι Βοιωτοί.

Ο Λεβαδειακός είχε μάλλον εύκολο έργο απέναντι σε μία ομάδα τόσο πολλών προβλημάτων όπως η Παναχαϊκή. Οι Βοιωτοί επικράτησαν με 4-1 των Πατρινών στο Παμπελοποννησιακό με την ομάδα του Σπανού να έχει αποστολή μόλις 13 παικτών και να παίζει με σέντερ φορ τον τερματοφύλακά της, Βορύλλα. Από ένα γκολ οι Θέος και Μάρκοβιτς και δύο ο Καψάσκης. Σκόρερ των γηπεδούχων ο Σαμπατάκος με ασίστ του Βορύλλα!

Σε κακή κατάσταση το Παμπελοποννησιακό
Αν και γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών το Παμπελοποννησιακό που φιλοξένησε το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Λεβαδειακό ήταν σε κακή κατάσταση. Με "νεκρά" σημεία στο γήπεδο και λακούβες, που δεν βοηθούσαν τους παίκτες. Αντιθέτως δημιουργούσαν προβλήματα...
Υπό διάλυση η Παναχαϊκή με αποστολή 13 παικτών και τον γκολκίπερ να παίζει σέντερ φορ!
Σε τραγική κατάσταση η ομάδα της Παναχαϊκής κατέβηκε στο ματς με τον Λεβαδειακό με αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών. Μάλιστα ο Βορύλλας αν και κίπερ ξεκίνησε βασικός σέντερ φορ! Και όλα αυτά λόγω των προσφυγών και των αποχωρήσεων και των σοβαρών οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων.
Επίσης ο Αθανασόπουλος που ήταν ο ένας εκ των δύο αναπληρωματικών μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα αποχωρήσει! Όλη αυτή η κατάσταση και η εικόνα της ομάδας ήταν και ένας βασικός λόγος που στο γήπεδο ήταν λιγοστός κόσμος.
Η διάταξη της Παναχαϊκής: Στρέζος ο κίπερ, στόπερ οι Γ. Λαμπρόπουλος και Ασίγκμπα, ακραία μπακ οι Χούσα και Χαρτσιάς, άξονας με Μουκίδη και Πέδρο και πιο μπροστά τους ο Τρίγκας (σ.σ. αν και στην συνέχεια ο Πέδρο προωθήθηκε πιο ψηλά) και στα δύο άκρα οι Μητρόπουλος και Σαμπατάκος και φορ ο Βορύλλας.
Με αλλαγές ο Λεβαδειακός
Ο Άκης Μάντζιος από την άλλη κατέβασε με αλλαγές τον Λεβαδειακό. Μοσχονάς ο κίπερ, στην άμυνα οι Μανωλάς, Μουλόπουλος, Μάγκας και Τριποτσέρης, στο κέντρο οι Στάθης και Μάρκοβιτς και τριάδα πίσω από τον Ντομοβίτσκι οι Καψάσκης, Γιακουμάκης και Θέος.
Στο... ρελαντί 0-2 με δύο φάουλ και δοκάρι
Το ματς στο α' μέρος ήταν ιδιαίτερα κακό με λίγες φάσεις. Ο Λεβαδειακός δίχως να δείξει τρομερή διάθεση και κάτι το... φοβερό και τρομερό σκόραρε με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ και είχε και ένα δοκάρι.
Στο 29' ένα πολύ καλό φάουλ του Θέου βρήκε τον Στρέζο σε κατάσταση μη ετοιμότητας και παρότι βρήκε την μπάλα στην πορεία της δέχθηκε το γκολ. Η εκτέλεση του Θέου πάντως ήταν πολύ καλή και στην γωνία του νεαρού κίπερ.
Λίγο μετά και για την ακρίβεια στο 32' ήταν η σειρά του Μάρκοβιτς να εκτελέσει το φάουλ. Έβαλε φάλτσα πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και άφησε... άγαλμα τον Στρέζο. Στο 41' από προσπάθεια του Γιακουμάκη και απόκρουση του Στρέζου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Έτσι οι Βοιωτοί αν και με αλλαγές και χωρίς να... ζοριστούν βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 0-2.
Ασίστ από γκολκίπερ και 1-2!
Η Παναχαϊκή δεν το έβαλε κάτω με τον γκολκίπερ Βορύλλα να βγάζει ασίστ για το γκολ του Σαμπατάκου από κοντά στο 58'. Ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ όμως το γκολ μέτρησε για να γίνει το 1-2. Στο 71' ο Λεβαδειακός είχε ξανά δοκάρι με κεφαλιά του Γιακουμάκη.
Δύο τέρματα ο Καψάσκης και 1-4 σε 2 λεπτά!!!
Πάνω που όλα έδειχναν πως η Παναχαϊκή θα έχανε αξιοπρεπώς ο Καψάσκης είχε άλλη άποψη. Με δύο προσωπικά του τέρματα διαμόρφωσε το 1-4. Στο 86' ο Γιακουμάκης έκανε σουτ από πλάγια θέση με τον Στρέζο να αποκρούει και τον επερχόμενο Καψάσκη να σκοράρει από κοντά. Το ίδιο έκανε και δύο λεπτά μετά, όταν ο Παππάς έκανε την σέντρα και ο αμυντικός της Παναχαϊκής Χούσα του έβγαλε... ασίστ αντί για να διώξει την μπάλα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η αποδεκατισμένη και σχεδόν διαλυμένη Παναχαϊκή προσπάθησε να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στον Λεβαδειακό των αρκετών αλλαγών. Σε μία αναμέτρηση όπου οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με ένα... σβηστό 0-2, οι Πατρινοί αντέδρασαν για να μειώσουν αλλά μέχρι εκεί. Το ματς γενικά ήταν ιδιαίτερα κακό στο α' μέρος και δίχως πολλές μεγάλες φάσεις. Στο β' ημίχρονο οι φάσεις ήταν πιο πολλές αλλά οι πλέον κλασσικές σε όλο το παιχνίδι ήταν μόνο τα δύο δοκάρια του Λεβαδειακού. Ο επίλογος ήταν πολύ κακός για την Παναχαϊκή, που δέχθηκε άλλα δύο τέρματα για το 1-4. Το κυρίαρχο διαιτητικό λάθος ήταν πως μέτρησε το γκολ της Παναχαϊκής, καθώς ο σκόρερ Σαμπατάκος ήταν σε θέση οφσάιντ. Επίσης ο Μουλόπουλος θα έπρεπε να είχε αποβληθεί για τουλάχιστον δύο μαρκαρίσματά του αλλά δεν είδε καν κίτρινη! Ο Λεβαδειακός κέρδισε, βγήκε 2ος στον όμιλό του και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι στην κλήρωση της ΕΠΟ θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα