Ντεμόλ στο gazzetta.gr: «Το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ είναι ο ορισμός του 50-50»

Ντεμόλ στο gazzetta.gr: «Το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ είναι ο ορισμός του 50-50»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ντεμόλ στο gazzetta.gr: «Το Ολυμπιακός-Άντερλεχτ είναι ο ορισμός του 50-50»

bet365

O πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ σχολίασε στο gazzetta.gr την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στο Europa League, αναφέρθηκε στις απολύσεις προπονητών στην Ελλαδα, ενώ θυμήθηκε την καριέρα του στη χώρα μας.

Ο Στεφάν Ντεμόλ πριν από περίπου 31 χρόνια ξεκίνησε την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του στην Άντερλεχτ. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, ενώ η Ελλάδα ήταν η πρώτη -εκτός Βελγίου- χώρα στην οποία εργάστηκε ως προπονητής.

Ως τεχνικός του Αιγάλεω απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο πάλαι ποτέ Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Λάτσιο, ενώ το καλοκαίρι του 2010 πανηγύρισε με τον ΠΑΣ Γιάννινα την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ντεμόλ, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες εργάζεται στην Αλ Χαέρ από την Σαουδική Αραβία, μίλησε στο gazzetta.gr για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στους «32» του Europa League,

«Είναι αμφίρροπο ζευγάρι. Θεωρώ οι πιθανότητες είναι 50-50 και για τους δύο. Πραγματικά, πρόκειται για ένα μοιρασμένο ζευγάρι. Την Άντερλεχτ την γνωρίζω καλά αλλά δεν μπορώ να πω πολλά για τον Ολυμπιακό γιατί τον εχω παρακολουθήσει σε μόλις ένα παιχνίδι φέτος. Δεν υπάρχει φαβορί σε αυτα τα δύο ματς».

Ο Βέλγος προπονητής επισημαίνει την αγωνιστική αστάθεια της Άντερλεχτ τονίζοντας ωστόσο πως είναι αρκετά νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

«Στην παρούσα φάση η Άντερλεχτ δεν τα πηγαίνει καλά. Κάνει ένα καλό παιχνίδι και ακολουθεί ένα κακό. Δεν έχει βρει ρυθμό και η εντός έδρας ισοπαλία με την Οστάνδη εκνεύρισε τους οπαδούς της ομάδας. Σίγουρα τούτη δεν είναι καλύτερη εποχή για την Άντερλεχτ όμως υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι τους αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Υπάρχει δυσφορία από κάποιους οπαδούς της Άντερλεχτ για τον Χάσι, αλλά δεν σημαίνει πως είναι όπως την Ελλάδα που απολύονται με ευκολία οι προπονητές.

Νομίζω πως η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση όπου στηρίζει τον προπονητή. Τον προστατεύει και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως θα απομακρυνθεί».

Ο Ντεμόλ δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για μία οργανωμένη ομάδα, ενώ αποκάλυψε πως πληροφορείται τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον συνεργάτη του, Θωμά Γιαννιτόπουλο.

«Όπως προείπα έχω παρακολουθήσει μόλις ένα φετινό ματς του Ολυμπιακού και είναι δύσκολο να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και γνωρίζω πως προπορεύεται αήττητος. Παρακολουθώ τα αποτελέσματα του και διαπιστώνω πως πρόκειται για μία καλά οργανωμένη και δουλεμένη ομάδα.

Σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος για την Άντερλεχτ. Μου μιλάει συχνά ο Έλληνας γυμναστής με τον οποίο συνεργαζόμαστε στη Σαουδική Αραβία, ο Θωμάς Γιαννιτόπουλος, ο οποίος είναι υποστηρικτής του Ολυμπιακού και μαθαίνω περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο άλλοτε προπονητής του Αιγάλεω και του ΠΑΣ Γιάννινα θυμήθηκε την παρουσία του στη χώρα μας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον στην Ελλάδα.

«Έχω περάσει τρεις φορές από την Ελλάδα. Δεν ήταν άσχημα. Μου αρέσει η χώρα και οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Αρχικά ήρθα ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου το 1995 αν δεν απατώμαι. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια η ομάδα χρεοκόπησε.

Το 2004 ανέλαβα το Αιγάλεω ως προπονητής. Φέραμε καλά αποτελέσματα παίξαμε στην Ευρώπη, αλλά παραδόξως απομακρύνθηκα από την ομάδα.

Η τρίτη εμπειρία μου στην Ελλάδα, ήταν ως τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα. Κατάφερα να ανεβάσω την ομάδα την Α΄ κατηγορία, όμως στη δεύτερη σεζόν μου τον Νοέμβριο του 2011 έλυσα την συνεργασία του. Ήταν μία έκπληξη για μένα. Αν είχα πρόταση στο μέλλον από την Ελλάδα θα την επεξεργαζόμουν. Είμαι θετικός. Γιατί όχι;».

Ο Ντεμόλ όπως τονίζει στο gazzetta.gr επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία με στόχο να διατηρήσει την Αλ Χαέρ στη μεγάλη κατηγορία.

«Εργάστηκα και πέρυσι στην Σαουδική Αραβία με την Αλ Φαϊζαλί. Είχαμε μία καλή χρονιά με την ομάδα. Είχα αρκετές προτάσεις της χώρας αλλά και από την Κύπρο, όμως ανέλαβα τον περασμένο μήνα την Αλ Χαέρ προκειμένου να την σώσω. Αυτος είναι ο στόχος μας».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα