Μπλάτερ: «Αναρχία στη FIFA, θέλω ν' ακουστώ»

Μπλάτερ: «Αναρχία στη FIFA, θέλω ν' ακουστώ»

Μπλάτερ: «Αναρχία στη FIFA, θέλω ν' ακουστώ»

Επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες της FIFA, προκειμένου ν' ακουστεί η φωνή και το δίκιο του, έστειλε ο Σεπ Μπλάτερ, που παραδέχθηκε ότι αυτή την περίοδο, επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική Αρχή. 

Ο τιμωρημένος πρόεδρος της FIFA, μίλησε στις «MundoDeportivo», «Gazzetta dello Sport» και «Liberation» σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του γνωρίζοντας ότι σύντομα θα μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί και ενδεχομένως να αφορά τον ισόβιο αποκλεισμό του από το χώρο του ποδοσφαίρου. 
 
Όπως τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε, «υπάρχει Θεός και πιστεύω σ'Εκείνον, δεν έχει να κάνει με τον... διάβολο το θέμα της FIFA και οι διαστάσεις που έχει πάρει», ενώ, εξέφρασε το μεγάλο του παράπονο για το γεγονός πως: «έχουν διαρρεύσει πολλά στοιχεία που δεν θα έπρεπε να έχουν βγει στη δημοσιότητα, ενώ, έχω... σχεδόν καταδικαστεί δίχως να έχω την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι μπορεί να έχει συμβεί»
 
Για τις Αρχές των ΗΠΑ που κινούν τα νήματα γύρω από την επιχείρηση της κάθαρσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Μπλάτερ είπε πως «οι ΗΠΑ θέλουν να είναι το απόλυτο αφεντικό, η Αστυνομία του σύμπαντος», ενώ για την κατηγορία που αντιμετωπίζει περί της παράνομης πληρωμής του Μισέλ Πλατινί έπειτα από το ποσό που βρέθηκε στον λογαριασμό του επίσης τιμωρημένου προέδρου της UEFA, ανέφερε:
 
«Είχαμε κάνει μια προφορική συμφωνία μετά το Μουντιάλ του 1998 και μου είχε πει ο Μισέλ ότι αξίωνε ένα εκατ.ελβετικά φράγκα ετησίως για να δουλέψουμε μαζί. Του είχα αναφέρει ότι δεν θα μπορούσα ν' ανταποκριθώ σε ένα τόσο μεγάλο ποσό και έπειτα, μέχρι το 2011, δεν είχε έρθει ξανά στην επιφάνεια το θέμα. Όταν μου το υπενθύμισε, τότε του έβαλα τα χρήματα γιατί έχω την αρχή από την οικογένειά μου πως πάντοτε πρέπει να τηρώ το λόγο μου και να αποπληρώνω ό,τι πρέπει και έχω χρεωθεί». 
 
Τέλος, όσον αφορά την παραίτησή του από τη FIFA λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του εν μέσω αντιδράσεων, ο Μπλάτερ δήλωσε: «Ουδέποτε είχα πει ότι παραιτήθηκα. Απλά έθεσα εαυτόν στη διάθεση του Κονγκρέσου, αλλά η κίνηση αυτή πήρε τέτοια ερμηνεία λόγω του ότι επικρατούσε κι επικρατεί μπάχαλο στη FIFA. Γι' αυτό βγήκε έτσι προς τα έξω...». 

Best of internet