Τούχελ: «Μας πόνεσε η ήττα από τον ΠΑΟΚ»

Τούχελ: «Μας πόνεσε η ήττα από τον ΠΑΟΚ»

Ο Τόμας Τούχελ  ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ υποστήριξε πως πρέπει να γίνει σκληρή κρητική για το γεγονός ότι δεν ήρθε η νίκη.

Τούχελ: «Μας πόνεσε η ήττα από τον ΠΑΟΚ»

Ο Γερμανός τεχνικός αρχικά είπε τα εξής: «Είμαι σίγουρα απογοητευμένος. Δεν κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και παρότι είχαμε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες δεν κάναμε αυτό που έπρεπε και δεν κερδίσαμε. Η κατάσταση πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ήταν δύσκολη γιατί είχαμε χάσει την επαφή μας με την Κρασνοντάρ. Είχαμε τη φρεσκάδα που ήθελα να δω, αλλά στην πορεία χάθηκε κάπου η ένταση και ο σεβασμός στο σημερινό παιχνίδι. Ίσως φταίω κι εγώ για αυτό. Παίξαμε με το μυαλό μας στην Κυριακή. Θα έπρεπε να το έχουμε, αλλά όχι σε αυτό τον βαθμό. Έτσι καταλήξαμε να χάσουμε στο σημερινό παιχνίδι».

Για το αίσθημα της κυριαρχίας που ήθελε να φέρει στην ομάδα: «Πρέπει να αλλάξουμε τη στάση που αντιμετωπίζουμε ακόμα και τα καθημερινά πράγματα. Πρέπει να κάνουμε σκληρή κριτική. Έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ήττα αυτή μας πονάει και ήταν αχρείαστη. Πρέπει να αλλάξουμε τη στάση μας για τα τρία επόμενα παιχνίδια. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε το παιχνίδι σήμερα, γιατί είχαμε το μυαλό μας στα τρία επόμενα. Το καθήκον μας είναι να βελτιωθούμε τις επόμενες μέρες και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το ενδεχόμενο να βρει μπροστά της η ομάδα του την Λίβερπουλ: «Δεν ξέρω. Όποιον αντίπαλο και αν μας φέρουν θα τον αντιμετωπίσουμε. Για εσάς τους δημοσιογράφους ίσως είναι ενδιαφέρουσα μία τέτοια αναμέτρηση. Για εμένα θα ήταν καλύτερο αυτή η αναμέτρηση να έρθει όσο αργότερα γίνεται, στον τελικό της διοργάνωσης για παράδειγμα για να σημαίνει ότι θα φτάσουμε μακριά».

Για τη θέση που θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ αν αγωνιζόταν στην Bundesliga: «Είναι δύσκολο να απαντήσω. Ξέραμε από την αρχή ότι ο ΠΑΟΚ στο Europa League έχει μόνο μία ήττα και γενικά λίγες ήττες. Ίσως δεν έδωσα εγώ στους παίκτες μου το αίσθημα ότι θα πρέπει να παίξουν όπως στα άλλα παιχνίδια. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα ήταν ο ΠΑΟΚ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Και η Κρασνοντάρ ήταν μία ομάδα χωρίς ιδιαίτερο όνομα, αλλά πήρε την πρώτη θέση. Γενικά ήταν ένας δύσκολος και περίεργος όμιλος».

Για την απόδοση του Στένζελ που έκανε ντεμπούτο: «Θα μπορούσε να μας είχε βοηθήσει περισσότερο αν η ομάδα είχε αποδώσει καλύτερα και τον είχε βοηθήσει περισσότερο. Δεν τον έβαλα χαριστικά μέσα, δούλεψε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Θα δούμε από τα επόμενα παιχνίδια αν θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή».

Για το αν ανυπομονεί για τα νοκ άουτ παιχνίδια στο Europa League: «Ανυπομονώ ναι. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο πρέσινγκ και σε άλλα πράγματα. Η ήττα στο Κρασνοντάρ δε συγκρίνεται με τη σημερινή, σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να κερδίσουμε αρχικά τη Φρανκφούρτη. Ανυπομονούμε για την επόμενη φάση, ωστόσο δε χρειάζεται η πίεση των νοκ άουτ αγώνων για να αποδώσει καλά η ομάδα μου».

 

Best of internet