O Oλυμπιακός «πλήρωσε» το ελληνικό πρωτάθλημα

O Oλυμπιακός «πλήρωσε» το ελληνικό πρωτάθλημα

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
O Oλυμπιακός «πλήρωσε» το ελληνικό πρωτάθλημα

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος σχολιάζει την ήττα του Ολυμπιακού που ήρθε φυσιολογικά, όσο οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν μόνοι τους στη Super League.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε χθες την πρόκριση στους «16» του Champions League. Mπορεί η ήττα από την Αρσεναλ να επικύρωσε τον αποκλεισμό αλλά ουσιαστικά το εισιτήριο είχε χαθεί εδώ και αρκετό καιρό, πριν καλά – καλά αρχίσει το φετινό Champions League.

Oι ερυθρόλευκοι δεν ηττήθηκαν χθες κατά κράτος από την Αρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» δεν ήταν εκπληκτικοί, ούτε φόβισαν με την απόδοση τους. Απλώς ήξεραν τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως ήξεραν πώς να το πάρουν , μεταφράζοντας τις πέντε ευκαιρίες σε τρία γκολ, με εξαιρετικό ποσοστό αποτελεσματικότητας!

Στο πιο σημαντικό ματς της φετινής σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός, όμως, δεν ήταν τόσο καλός για να πάρει το αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός για να πάρει τη νίκη, την ισοπαλία ή την ήττα με ένα γκολ.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι του έλειπαν τα σημαντικά ματς, τα ματς εκείνα δηλαδή που πρέπει να υπερβάλλεις εαυτό, να παρουσιάσεις στον αγωνιστικό χώρο τα καλύτερα στοιχεία, να «κλέψεις» τον αγώνα από τον αντίπαλο στις λεπτομέρειες. Ματς που φυσικά δεν μπορεί να δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος στα μέτρα του Ολυμπιακού! Αντιθέτως η Αρσεναλ κάθε εβδομάδα θα έχει να παίξει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Σίτι, τη Λίβερπουλ, την Τσέλσι, την Τότεναμ και την κάθε ομάδα - εκπλήξη του αγγλικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα μετά από κάθε αγωνιστική να είναι «μπαρουτοκαπνισμένη»!

Δεν είμαι τρελός και δεν ζητάω ξαφνικά να γίνει χειρότερος ο Ολυμπιακός ή οι αντίπαλοι του εντός των συνόρων να δυναμώσουν χωρίς να το δικαιούνται ή να γίνουν ισάξιοι του Ολυμπιακού χωρίς να έχουν τις οικονομικές δυνατότητες. Ωστόσο, όσο οι πρωταθλητές Ελλάδας κάνουν περίπατο στη Super League και πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ, χάνουν το μέτρο που ισχύει στα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σε εκείνα τα ματς δηλαδή που πρέπει να δουλέψουν όλα σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, να εφαρμοστούν τα συστήματα να λειτουργήσει η ομάδα σαν ομάδα, εξουδετερώνοντας τον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός με το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό που διαθέτει για τη χώρα μας, δεν χρειάζεται στο πρωτάθλημα να τα κάνει όλα αυτά. Αρκεί η κλάση κάποιων παικτών, μία έξυπνη κίνηση του Μάρκ Σίλβα ή ακόμα και ένα ευνοϊκό σφύριγμα, για να πάρει το ματς.

Ισως και γι’ αυτό να είναι καλύτερο που τελικά ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Europa League, με την πλειοψηφία των αντιπάλων να είναι στα μέτρα του και να έχει περισσότερες πιθανότητες για μία σπουδαία πορεία.

Μία πορεία που δύσκολα θα πραγματοποιήσει στο Champions League, όσο η Super League παραμένει σε τόσο τραγικό επίπεδο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος