Λάρισα - Κέρκυρα 0-1

Νίκος Μαρούδας
Λάρισα - Κέρκυρα 0-1

bet365

Η Κέρκυρα έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε την Λάρισα στο πρωτάθλημα και έφυγε με διπλό από το AEL FC Arena χάρη στο τέρμα του Ζορμπά (0-1). Πήρε «φωτιά» το πρωτάθλημα!

Αήττητο ήταν και πάει! Η Λάρισα δεν κατάφερε να φτάσει στο 11/11 με την ψυχωμένη Κέρκυρα να παίρνει ένα πανάξιο διπλό χάρη στο τέρμα του Ζορμπά στο 35'.

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι είδαμε στον κάμπο, όπου η ΑΕΛ μπήκε με σκοπό να κυριαρχήσει και να κάνει το παιχνίδι της, με την Κέρκυρα να της δίνει χώρο. Όλα αυτά μέχρι το 10', όταν και οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο και επέβαλαν τον ρυθμό τους και αφού πρώτα δεν είχαν απειληθεί στιγμή από το καλό 10λεπτο της Λάρισας.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, έδειξε πολύ απειλητική και αποφασισμένη να κάνει... ζημιά στους αήττητους μέχρι και σήμερα Λαρισαίους! Τα κατάφερε, όταν στο 35' ο κορυφαίος της ομάδας, Κρητικός, έκανε την εξαιρετική σέντρα για τον ολομόναχο Ζορμπά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων που με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο χρόνος για να απαντήσει η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστος και δεν τα κατάφερε.

Στην επανάληψη η Λάρισα όπως ήταν αναμενόμενο από τα πρώτα λεπτά ανέβηκε και πίεσε την Κέρκυρα που όσο περνούσε ο χρόνο κλεινόταν όλο και περισσότερο. Παρ' όλα αυτά, η Λάρισα δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κουτζαβασίλη, με τον ρυθμό όμως να μην την βοηθάει μιας και οι φιλοξενούμενοι συχνά πυκνά βρίσκονταν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο με προβλήματα τραυματισμών.

Οι στιγμές που απείλησε πραγματικά η ΑΕΛ ήταν στο 76' με το σουτ του Ουρτάδο να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουτζαβασίλη, ενώ η μοναδική πραγματικά μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν στο 92'. Τότε μετά από ένα ωραίο γέμισμα από το κέντρο, η μπάλα έφτασε στον Μαρουκάκη (που ήταν σε θέση οφσάιντ που δεν είδε ο επόπτης) ο οποίος έκανε την γυριστή κεφαλιά από την μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τελευταία ευκαιρία για τους πρωτοπόρους στο 96' με το γυριστό σουτ του Μπόγιοβιτς να καταλήγει άουτ.

Με αυτό το διπλό, η Κέρκυρα έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς εκείνη μείωσε στους 2 από τα Τρίκαλα και στους 3 από την Λάρισα, ενώ οι Τρικαλινοί πλέον βρίσκονται στο -1 από την κορυφή...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Βέρτζος, Ροβίθης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (57' Μπουντόπουλος), Ναγιάρ (75' Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (57' Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιόγκο, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Καρντόσο, Κόντος (87' Ντατίδης), Κρητικός, Ζορμπάς (66' Φάμπιο), Ντουαλά (56' Καμπάνταης), Σουάνης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα