Χέρτα - Λεβερκούζεν 2-1 (gTV)

Gazzetta team
Χέρτα - Λεβερκούζεν 2-1 (gTV)

bet365

Η Χέρτα κέρδισε με 2-1 την Λεβερκούζεν και συνεχίζει να ονειρεύεται. Στα ψηλά και η Μάιντς, που επιβλήθηκε με 3-1 του Αμβούργου, ενώ από την ζώνη του υποβιβασμού ξεκόλλησε η Άουγκσμπουργκ.

Κάθε φορά μετά από ήττα η Χέρτα ανακάμπτει, δείχνοντας χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς έκαναν και τώρα οι παίκτες του Νταρντάι. Μετά την ήττα από την Μπάγερν, επιβλήθηκαν με 2-1 της Λεβερκούζεν στο Βερολίνο, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή τους πορεία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μετά την ευκαιρία του Βάιζερ (3’), πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Μόλις στο 7’ μετά από ασίστ του Σκιέλμπρεντ ο Νταρίντα έκανε το 1-0! Στο 17’ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο διαιτητής Χάρτμαν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μπένις για μαρκάρισμα στον Ρεγκέζελ. Παρά το γεγονός ότι οι ασπιρίνες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, σιγά-σιγά βρήκαν ρυθμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 29’ με τον Ερνάντες. Παραλίγο, μάλιστα, να κάνουν και την ανατροπή, όταν στο 31’ μετά την κεφαλιά του Τα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Μεξικάνος απείλησε ξανά στο 37’, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να μην μπορούν να ανεβάσουν ρυθμό, όμως με την πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Στο 60’ μετά από κόρνερ του Πλάτενχαρντ ο Μπρουκς έκανε το 2-1 με το πρώτο του γκολ στη σεζόν. Οι παίκτες του Σμιντ προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν, όμως άφησαν κενούς χώρους και εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι Βερολινέζοι, με τους Καλού (67’) και Μπρους (82’) να χάνουν τις καλύτερες ευκαιρίες και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Μάιντς με τρέλα!
Το Αμβούργο... πετούσε μετά τις 3άρες σε Ντόρτμουντ και Βέρντερ Βρέμης αλλά η Μάιντς το προσγείωσε με εντυπωσιακό τρόπο: Νίκη 1-3, αήττητη για πέντε σερί ματς και προσπέραση στη βαθμολογία! Για να συμβεί αυτό, έπρεπε ο Κάριους να αντιδράσει σωστά σε δύο προσπάθειες των γηπεδούχων στο πρώτο 10λεπτο και στη συνέχεια να σκοράρει ο Χάιρο, με πολύ όμορφο πλασέ στο 16', για το 0-1! Το Αμβούργο προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και απείλησε με τον Γκρέγκοριτς στο 21', χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι έφτασε να έχει και 70% κατοχή μπάλας στο πρώτο μέρος.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους -και πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους- στο 51', όταν ο Χάιρο με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 0-2 με το δεύτερο του γκολ! Η Μάιντς μπορούσε, πλέον, να ελέγξει σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση και στο 76' ο Κλέμενς ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση, γράφοντας το 0-3! Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 90' με την κεφαλιά του Τζουρού (1-3), σε ένα απόγευμα που προφανώς το περίμεναν διαφορετικό...

Μπόμπα(ντιγια) η Αουγκσμπουργκ
Η νίκη επί της Στουτγκάδης και η ισοπαλία με την Βόλφσμπουργκ ήταν σημάδια ότι η Αουγκσμπουργκ άρχισε να ανεβάζει στροφές. Η επιβεβαίωση ήρθε στην Κολωνία, όπου οι Βαυαροί πήραν τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη (0-1) και αισιοδοξούν για καλύτερη συνέχεια. Αντιθέτως, η Κολωνία παρέμεινε για πέμπτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη, αν και είχε τις φάσεις για να τα καταφέρει. Για την ακρίβεια, ευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες καθώς το ματς ήταν ανοιχτό και με πολύ καλό ρυθμό, με την Κολωνία να πλησιάζει στο γκολ στο 58', όταν ο Χόζινερ πήρε πέναλτι από τον Μπάιερ αλλά ο Μοντέστε βρήκε δοκάρι... Και αφού δεν έγινε εκεί το 1-0, έγινε στο 64' το 0-1 με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ (δοκάρι και μέσα) του Μπομπαντίγια! Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές αντεπιθέσεις αλλά οι εκατέρωθεν προσπάθειες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, προς ικανοποίηση της Αουγκσμπουργκ που κράτησε το 0-1 και πήρε σημαντικό τρίποντο.

Σώθηκε στις καθυστερήσεις η Χόφενχαϊμ
Με γκολ του Ουτ στο 6’ των καθυστερήσεων η Χόφενχαϊμ, γλίτωσε την ήττα, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από την Ίνγκολσταντ. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα, με τον Κιμ να έχει την πρώτη προσπάθεια στο 18’ για τους φιλοξενούμενους και τον Λέβελς στο 28’ για τους γηπεδούχους. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, χάθηκε για την Χόφενχαϊμ, με τον Αμίρι να αστοχεί στο 40’ και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Μοράλες να απειλεί πρώτος στο 49’ και τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες. Το γκολ τελικά ήρθε για τους Βαυαρούς στο 66’, όταν ο Ρότζερ με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-0! Οι παίκτες του Στέφενς είχαν την πρωτοβουλία στη συνέχεια, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσαν να πιέσουν και όλα έδειχναν ότι δε θα πάρουν κάτι από το ματς. Όλα αυτά μέχρι το 6’ των καθυστερήσεων, όταν ο Ρότζερ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ουτ έκανε το τελικό 1-1!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα