Λεβερκούζεν - Σάλκε 1-1

Gazzetta team
Λεβερκούζεν - Σάλκε 1-1

bet365

Λεβερκούζεν και Σάλκε είχαν την ευκαιρία για άλμα 4άδας με νίκη όμως καμία δεν την πήρε μετά το τελικό 1-1. Στο «μηδέν» η Βόλφσμπουργκ στο Αουγκσμπουργκ.

Η Σάλκε βρέθηκε κοντά σε μία μεγάλη νπίκη που θα την επανέφερε στις θέσεις Champions League, όμως με γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ομάδα του Ρόμπερτ Σμιντ πήρε βαθμό στην έδρα της από τους Μπλε (1-1).

Ο τερματοφύλακας της Σάλκε, Ραλφ Φέρμαν, χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο 10' για να σταματήσει την κεφαλιά του Αντμίρ Μεχμέντι. Δύο λεπτά αργότερα, ο ομόλογός του της Μπάγερν, Μπερντ Λένο, ήταν έτοιμος για να σταματήσει το σουτ του Μαξ Μάιερ από κοντινή απόσταση και αναγκάστηκε σε νέα απόκρουση μετά την προσπάθεια του Χέβεντες. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος την είχε ο Καρίμ Μπελαραμπί στο 30' όταν το σουτ του πήγε στο δοκάρι και στην τελευταία φάση των πρώτων 45' σούταρε άουτ.

Ο Τσούπο-Μότινγκ άνοιξε το σκορ στο 50' με πειστικό τελείωμα ύστερα από ασίστ του Λέον Γκορέτσκα (0-1) και ο Τσιτσαρίτο λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, όταν η μπάλα βρέθηκε μπροστά του ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο Τοπράκ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 75' αλλά ο Φέρμαν απέκρουσε το βολέ του Τούρκου κεντρικού αμυντικού. Το τελικό 1-1 έγραψε στο 85' ο Ρίτερ με αυτογκόλ.

Κόλλησαν στο μηδέν
Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ έπαιξαν με πάθος, είχαν ευκαιρίες, όμως στο τέλος κόλλησαν στο 0-0, με τους Λύκους να χάνουν τον Ντάντε, που αποβλήθηκε. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί το θέαμα και τις προσπάθειες των ομάδων, που είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο, με τον Ντοστ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 5’ και είχαν τον έλεγχο. Στο 32’ απείλησαν ξανά με τον Άρνολντ, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 43’. Ο Φερχέγκ βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή μετά το λάθος τους Σίρλε, όμως αστόχησε, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Οι Βαυαροί ήταν πιο επιθετικοί στην επανάληψη, πιο αποφασισμένοι, όμως εκείνος που απείλησε πρώτος ήταν ο Σίρλε στο 52’, για να ακολουθήσει το πολύ καλό μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, που πέρασε λίγο άουτ, στο 58’. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Άουγκσμπουργκ χάθηκε στο 61’ με την κεφαλιά του Κορ, πριν ο ρυθμός πέσει στη συνέχεια. Το παιχνίδι είχε ένταση, όμως λίγες φάσεις, με τον Νάλντο να απειλεί στο 79’ και τους Λύκους να μένουν με 10 παίκτες στο 85’, όταν ο Ντάντε αντίκρισε πολύ αυστηρή δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπομπαντίγια. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα