Ομαδάρα 3 ετών, καλή ομάδα 3 μηνών…

Ομαδάρα 3 ετών, καλή ομάδα 3 μηνών…

Ομαδάρα 3 ετών, καλή ομάδα 3 μηνών…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο Gazzetta τον χθεσινό Ολυμπιακό μέσα από μία άλλη σκοπιά.

Βεβαίως και ξέραμε τη σοβαρή πιθανότητα να γίνει άσχημο σκορ χθες στο Μόναχο. Διότι, η Μπάγερν κι η Μπαρτσελόνα, τυχαία η, όχι η πρώην κι η νυν ομάδα του Γουαρντιόλα…, είναι μία κατηγορία μόνες τους σε ολόκληρη την Ευρώπη σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Βεβαίως, όμως, περιμέναμε και κάτι καλύτερο από πλευράς Ολυμπιακού, που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να παλεύει σχεδόν σε κάθε έδρα στην Ευρώπη. Αλλά όταν έχεις τέτοια γκίνια κι είσαι στο 20’ πίσω 3-0, με ένα λάθος του γκολκίπερ σου και δύο τραγικά σουτ να έχουν εξελιχθεί σε…ασίστ, είναι αλήθεια πως το εξ ορισμού πολύ δύσκολο, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Ίσως το μεγαλύτερο παράπονο έχει να κάνει με την αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την αποβολή του Γερμανού στόπερ στο 51’. Γιατί εκεί ο Ολυμπιακός έμεινε μόνο 18 λεπτά μέσα στο παιχνίδι. Μόνο σε αυτό το διάστημα ήταν ανταγωνιστικός. Κι όταν μπήκε το τέταρτο γκολ, πρέπει να είμαστε ευτυχείς που ο Ρομπέρτο δεν άφησε το σκορ να ξεφύγει, κάτι που θα επιδρούσε ακόμη πιο αρνητικά στις εντυπώσεις, δηλαδή να έτρωγε ο Ολυμπιακός άλλα τρία γκολ με παίκτη παραπάνω.

Μπορεί να πέφτω έξω, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος κι ακόμη κι απέναντι στην Μπάγερν, είχε τις δυνατότητες να βγάλει πολύ καλύτερα πράγματα. Όπως και στο πρώτο ματς! Όπου και τότε δεν είχε τη βοήθεια λίγης τύχης. Και κόντρα στο θηρίο, αν σε πάει κόντρα η μπάλα, πως να έχεις τύχη. Ας ελπίσουμε να μην του γυρίσει την πλάτη τώρα στο πιο κρίσιμο, στο φινάλε με την Άρσεναλ.

Μπορούσε άραγε να είχε κάνει κάτι περισσότερο κι ο Μάρκο Σίλβα; Να έπαιζε με τον Φορτούνη, δηλαδή κι όχι με τρεις αμυντικούς μέσους; Η, να είχε τον Φορτούνη στην ενδεκάδα αντί του χωρίς οίστρο Σεμπά; Τουλάχιστον για το πρώτο αμφιβάλλω πολύ. Εδώ όταν βγήκε ο Κασάμι στο 67’ και έμειναν οι Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο η Μπάγερν έκανε τέσσερις φάσεις για γκολ...

Νομίζω, όμως, ότι ο Φορτούνης μπορούσε να μπει με το που ήρθε η αποβολή για να πάρει μία ώθηση η ομάδα.

Και πραγματικά εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ο αριστεροπόδαρος Κασάμι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σα μέσα δεξιά-οπότε ο Σαλίνο σε ρόλο όπως στο πρώτο ματς με την Μπάγερν θα μπορούσε να δώσει πιο πολλά. Από την άλλη πως βγάζεις τον Κασάμι, που ήταν εσχάτως ο καλύτερος σου παίκτης. Κι αν δεν έβαζες και τώρα τον Καμπιάσο, τότε τι τον πήρες…

Εντάξει, συμφωνώ ότι οι δύο ομάδες έβγαλαν μεγάλη διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Όμως, ας λάβουμε υπόψιν μας και κάτι πολύ πιο ποδοσφαιρικό και σημαντικό: η Μπάγερν είχε (από Χέϊνκες) ομαδάρα που δουλεύεται τρίτο χρόνο τώρα από τον μετρ Γκουαρντιόλα. Ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ομάδα, που δουλεύεται τρίτο...μήνα από τον Μάρκο Σίλβα κι έχει γίνει ήδη αρκετά καλύτερη ομάδα…

Μία σωστή σύγκριση, που ωστόσο δεν είναι εφικτό ποτέ να την δούμε, θα είχαμε αν έπαιζε η φετινή Μπάγερν του Γκουαρντιόλα με τον μετά τριών ετών Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα!

Που θέλω να καταλήξω: αν θέλει ο Ολυμπιακός να φτιάξει μία ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να επενδύσει κάποια στιγμή στην πολυετή δουλειά ενός προπονητή. Αν (κριθεί ότι) αυτός είναι ο Μάρκο, ακόμη καλύτερα. Όμως άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.