Ντόρτμουντ - Σάλκε 3-2 (gTV)

Ντόρτμουντ - Σάλκε 3-2 (gTV)

bet365

Η Ντόρτμουντ ήταν νικήτρια στο ντέρμπι, επιβλήθηκε με 3-2 της Σάλκε και είναι η μοναδική που βρίσκεται στο κυνήγι της Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και έχει μόλις μία ήττα στη σεζόν, εκείνη από την Μπάγερν. Οι παίκτες του Τούχελ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και δίκαια στη νίκη επί της Σάλκε στο μεγάλο ντέρμπι. Οι βασιλικοί μπλε έπαιξαν με πάθος, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής. Τα δύο γκολ ήρθαν από λάθη των γηπεδούχων, όμως τουλάχιστον η ομάδα του Μπράιτενραϊτερ έδειξε σημάδια βελτίωσης, ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε στην 11άδα ο Χόιμπιεργκ.

Το ξεκίνημα ήταν κάπως νευρικό. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν από νωρίς. Έτσι, μέχρι να έρθει το γκολ δεν υπήρξε άλλη κλασική ευκαιρία. Στο 30’, λοιπόν, Κάστρο και Γκίντερ συνδυάστηκαν άψογα στα δεξιά, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Καγκάβα (!) αμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 1-0! Η απάντηση των βασιλικών μπλε ήρθε απροσδόκητα γρήγορα. Στο 33’ ο Χούμελς έκανε λάθος, ο Σανέ έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Παπασταθόπουλο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Χούντελαρ, που έκανε το 1-1! Το ματς άνοιξε, ο ρυθμός ανέβηκε, Γκουντογκάν (35’) και Γκίντερ (37’) είχαν καλές στιγμές, πριν έρθει το 2-1 στο 43’. Κόρνερ του Μχιταριάν, κεφαλιά του Γκίντερ και ξανά το προβάδισμα για την Μπορούσια στο καλύτερο σημείο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς στο 47’ μετά από ασίστ του Κάστρο ο Ομπαμεγιάνγκ πλάσαρε πολύ ωραία τον Φέρμαν για το 3-1, πιάνοντας ξανά τον Λεβαντόφσκι στην πρώτη θέση των σκόρερ! Όλα έδειξαν να τελειώνουν. Ο Γκουντογκάν έψαξε το γκολ (49’, 50’), ο Φέρμαν έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην κοντινή προσπάθεια του Μχιταριάν (54’) και το τέταρτο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνο για τους γηπεδούχους. Μετά το 60’ ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τους παίκτες του Τούχελ να έχουν τον έλεγχο και τον Φέρμαν να κάνει μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 69’. Στιγμές αργότερα, οι γηπεδούχοι είπαν να χαρίσουν ακόμη ένα γκολ στους αντιπάλους τους. Λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Γκορέτσκα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Παπασταθόπουλος έκανε νέο απίθανο λάθος και ο Χούντελαρ από κοντά πλάσαρε ιδανικά τον Μπούρκι για το 3-2! Στο 80’, μάλιστα, οι μπλε έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Χόιμπιεργκ έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπούρκι, που την είχε βρει! Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία ευκαιρία στο ματς, με το 3-2 να παραμένει και την Ντόρτμουντ στο -5 από την Μπάγερν.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκουντογκάν, Καγκάβα, Μχιταριάν, Κάστρο (87' Μπέντερ), Ομπαμεγιάνγκ (90+3' Ράμος)

Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Καϊσαρά, Νόιστεντερ (89' Πλάτε), Μάτιπ, Κολάσινατς (69' Χόιμπιεργκ), Γκορέτσκα, Αόγκο, Μάιερ (56' Τσούπο-Μότινγκ), Σανέ, Ντι Σάντο, Χούντελαρ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα