Κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά όχι στην Ελλάδα!

Κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά όχι στην Ελλάδα!

Κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά όχι στην Ελλάδα!

bet365

Ο Πάνος Αρμενάκας, από τα σπουδαιότερα ταλέντα παγκοσμίως κινδυνεύει να χαθεί από την Εθνική ομάδα λόγω των λανθασμένων χειρισμών της ομοσπονδίας. Ο ατζέντης του Τάσος Παπαδόπουλος εξηγεί στο gazzetta.gr τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση του.

Ο Πάνος Αρμενάκας πριν καν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του είχε κατορθώσει να απασχολήσει με τα κατορθώματα του δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως οι «Τimes» του Λονδίνου, η «Daily Telegraph» και το δίκτυο «ITV».

Χαρακτηρίστηκε ως «wonder-kid» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αναγκάζοντας τους σκάουτερ που τον παρακολουθούσαν να παραμιλούν με τις ικανότητες του.

Ο «Παναλντίνιο», ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τους υπόλοιπους συνομήλικους του κάνοντας απίστευτα πράγματα με την μπάλα.

Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ, Τζίμης Πατίκας ήταν εκείνος που ανέλαβε την ποδοσφαιρική εκπαίδευση του σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

Ο Αρμενάκας προσκλήθηκε στις ακαδημίες των Άγιαξ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μπλάκμπερν, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της Μίλαν.

Επίσης πέρασε το κατώφλι της Μασία σε ηλικία μόλις 6 ετών. Παρέμεινε για τρεις εβδομάδες της Μπαρτσελόνα ως μέλος της U-8 ομάδας, ενώ για τρία χρόνια βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Μίλαν.

Με τους "ροσονέρι" πήρε μέρος σε αρκετά τουρνουά. Μάλιστα στο Μουντιαλίτο της Πορτογαλίας το 2010 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ!

Τον Νοέμβριο του 2012 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Γουότφορντ, ενώ το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουντινέζε.

Ο 17χρονος επιτελικός μέσος ξεχωρίζει με τους «φριουλάνι» του στην ιταλική Primavera, ενώ μέχρι από λίγες μέρες αγωνιζόταν με την φανέλα της Εθνικής Αυστραλίας U-17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιλής. Παράλληλα, η Guardian πρόσφατα τον συμπεριέλαβε στα 50 κορυφαία ταλέντα του κόσμου.

Ο Πάνος Αρμενάκας, μολονότι έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» στην Εθνική Παίδων δεν είχε την αντιμετώπιση που προσδοκούσε με αποτέλεσμα η ομοσπονδία της Αυστραλίας να αδράξει την ευκαιρία και να τον πείσει εν συνεχεία να φορέσει την φανέλα της.

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες περιπτώσεις ταλέντων που λόγω έλλειψης ποδοσφαιρικής παιδείας αλλά και των ιδιόμορφων δομών του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αποτελούν προτεραιότητα για τα κλιμάκια της Εθνικής.

Ο μάνατζερ του Πάνου Αρμενάκα, Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στην Ολλανδία μίλησε στο gazzetta.gr για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και την προσέγγιση των ξένων ομοσπονδιών σε ότι αφορά τους εκκολαπτόμενους αστέρες που διατηρούν διπλή υπηκοότητα.

«Θα είναι τεράστιο λάθος να χαθεί ο Αρμενάκας από την Εθνική. Γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα και ως εκ τούτου θα μπορούσε να επιλέξει να αγωνιστεί και στις τρεις εθνικές ομάδες.

Όταν κλήθηκε από την εθνική ομάδα η συγκίνηση ήταν τεράστια για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Παρόλα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά και ένιωσε έλλειψη σεβασμού. Αισθάνθηκε πως δεν τον θέλουν, δεν τον υπολογίζουν.

Η Αυστραλία, στην οποία παρεμπιπτόντως υπάρχει τεράστια οργάνωση, άδραξε την ευκαιρία και τον κάλεσε πρώτα σε ένα τουρνουά της Nike στην Αμερική, ενώ πρόσφατα πήρε μέρος και πάλι με την Εθνική Αυστραλίας στο Μουντιάλ U-17 που διεξάγεται στην Χιλή.

Χαίρεται που παίζει στην Αυστραλία, μολονότι το σύστημα δεν τον ευνοεί καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας δεν παίζει με 10άρι, όπως είναι ο Αρμενάκας.

Σε αυτά τα ματς, όπου οι προβολείς ήταν στραμμένοι πάνω του, υπήρχε μεγάλη πίεση.

Αντίθετα με την Ουντινέζε όπου ανήκει, προπονείται με την πρώτη ομάδα. Πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν στην Primavera της Ιταλίας με 5 ασίστ και 1 γκολ σε 6 συμμετοχές».

Ο Τάσος Παπαδόπουλος εκφράζει την απορία του για το γεγονός πως ο Αρμενάκας βρίσκεται στο επίκεντρο των ξένων media την στιγμή που στην Ελλάδα σχεδόν αγνοείται!

«Δεν έχει γίνει η κατάλληλη προσέγγιση από την ομοσπονδία στον παίκτη ή στην οικογένεια του. Δεν του δόθηκε η εντύπωση πως τον υπολόγιζαν στην Εθνική.

Αντίθετα, στην Αυστραλία όλοι έχουν πέσει πάνω του και δείχνουν πόσο απαραίτητος είσαι στην ομάδα.

Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή η ΕΠΟ να εστιάσει στους Έλληνες με διπλή υπηκοότητα και να βρεθούν άνθρωποι που θα ασχοληθούν με περιπτώσεις όπως αυτή του Αρμενάκα.

Μιλάμε για ένα από τα 50 μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο όπου το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου είναι μεγάλο σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν εδώ.

Υπάρχει τρομερή αγάπη από αυτά τα παιδιά για την Εθνική ομάδα. Οι οικογένειες τους θεωρούν ύψιστη τιμή του να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Το ζητούμενο ωστόσο είναι εάν θα αλλάξει κάτι στην δομή του. Η αρχή θα πρέπει να γίνει από τις μικρές ηλικίες.

«Το τάιμινγκ για να γίνει μία νέα αρχή είναι καλό. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο για το μέλλον. Τι ποδόσφαιρο θέλουν για τις μικρές εθνικές ομάδες U-17, U-19 και U-21.

Για παράδειγμα στο ματς της U-21 με την Πορτογαλία, οι αντίπαλοι μας έπαιζαν γρήγορα, ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ξεκάθαρη ταυτότητα».

Ο Έλληνας μάνατζερ τονίζει πως ο Πάνος Αρμενάκας είναι ένα από τα δεκάδες Ελληνόπουλα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την Εθνική Ελλάδας του μέλλοντος.

«Υπάρχουν παιδιά όπως είναι και ο Μανώλης Ζαμπάζης του Ηρακλή με διπλή υπηκοότητα. Έχει καναδικό διαβατήριο και στα 17 του παίζει με την πρώτη ομάδα του Ηρακλή.

Είναι παίκτης που από το να πραγματοποιεί υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνίζεται με τον Καναδά θα μπορούσε να κληθεί στην Εθνική.

Υπάρχουν πολλά ελληνόπουλα, σε Αυστραλία, Αγγλία, Ολλανδία. Το σύστημα όμως είναι εντελώς διαφορετικό στο εξωτερικό όπου υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τα θέματα παρακολουθώντας και προσεγγίζοντας σωστά τους ποδοσφαιριστές.

Αυτός είναι και ο ρόλος των ατζέντηδων στο εξωτερικό. Να δουλεύουν με τα παιδιά και τις ομάδες από μικρή ηλικία ώστε να εκπαιδεύονται σωστά και να έχουν φτάσει ψηλά από τα 20 τους.

Αυτό κάνει και η εταιρία μας με ποδοσφαιριστές όπως οι Ντεπάι, Λοκάντια αλλά και τον Πάνο Αρμενάκα».

 

Τελευταία Νέα