Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-2 (vids)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-2 (vids)

bet365

Ο Ερνάνι με 2 γκολ (το 2ο στο 91')... έσωσε τον Ολυμπιακό από μια ταπεινωτική ήττα (2-2 με Πλατανιά), αλλά παίκτες με ελάχιστο έως μηδαμινό χρόνο στο πρωτάθλημα έχασαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Σίλβα. Κόκκινη ο Πάγκαλος.

Ηθελε μια ευκαιρία. Ν' αποδείξει τι αξίζει. Οχι μόνο αυτός. Κι άλλοι στο (τεράστιο) ρόστερ του Ολυμπιακού που δεν είχαν πάρει την ευκαιρία τους. Και τέτοια παιχνίδια Κυπέλλου είναι μια ευκαιρία. Γι' αυτούς αλλά και για τον προπονητή. Να δει ποιος θέλει, ποιος μπορεί, ποιος αξίζει. Και ο Ερνάνι το πήρε πάνω του.

Γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό από μια σοκαριστική ήττα από τον Πλατανιά. Σοκαριστική γιατί ο Ολυμπιακός τρέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη με 10 νίκες σε 11 ματς και μοναδική ήττα από την Μπάγερν. Καταλαβαίνετε πως θα ήταν τα πράγματα αν η δεύτερη ήταν από τον Πλατανιά σε ματς Κυπέλλου κι εντός έδρας. Ε, ο Ερνάνι την έσωσε. Ισοφάρισε δύο φορές τα γκολ του Ράμος και του Μπανανά και σχεδόν μόνος του πήγε να γυρίσει το ματς (2-2).

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στον αξιόλογο Πλατανιά που πήγε στο Φάληρο για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κλειστεί στην άμυνα Και του βγήκε. Προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά εν τέλει δεν άντεξε. Αν και το 2-2 του κάνει για την πρόκρισή του στο Κύπελλο εντούτοις κρατούσε μια ιστορική νίκη. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Ερνάνι ο οποίος έδειξε-απέδειξε στον Σίλβα ότι μπορεί να τον υπολογίζει και σε πιο... σημαντικά παιχνίδια. Σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες του.

ΜΕ... ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ηταν λογικό. Ειδικά για τον Ολυμπιακό και τον Μάρκο Σίλβα. Το πρόγραμμα για τους «ερυθρόλευκους» είναι βαρύ. Πρωταθλητισμός και Τσάμπιονς Λιγκ ταυτόχρονα δεν είναι εύκολο πράγμα. Γι'΄αυτό και ο Πορτογάλος έδωσε φανέλα βασικού σε όλους όσους δεν ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια.

Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς ήταν εκτός αποστολής στα περισσότερα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων». Τσανδάρης, Ζντιέλαρ, Τσιμίκας, Βούρος, Κολοβός... Ουσιαστικά από τους παίκτες που υπολογίζει σε πρώτη φάση ο Σίλβα ήταν ο Τσόρι, ο Φινμπόγκασον, ο Ερνάνι, ο Σαλίνο και ο Ντα Κόστα.

Ο δε Πλατανιάς αν είχε το ρόστερ να κάνει το ίδιο θα το έκανε. Ομως και ο Γιώργος Παράσχος έκανε το δικό του rotation στον βαθμό που του επιτρεπόταν. Αξιόλογο σύνολο πάντως για τους Κρητικούς πάντως παρά τις πολλές αλλαγές.

ΟΡΕΞΑΤΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ... 0-1
ΟΚ η 11αδα του Ολυμπιακού ήταν... πειραματική. Αλλά κι αυτή του Πλατανιά είχε πολλές αλλαγές. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου περισσότερο σκεφτόταν το ματς του Σαββάτου με την Καλλονή στα Χανιά, παρά το ματς Κυπέλλου στο «Καραϊσκάκης». Ωστόσο οι 11 του Πλατανιά μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι από τους «ερυθρόλευκους». Πίεζαν ψηλά, ήταν συγκεντρωμένοι και προσπαθούσαν να παίξουν μπάλα και όχι να κλειστούν.

Πάνω στην πίεση που ασκούσαν εκμεταλλεύτηκαν και το τραγικό λάθος του Ντα Κόστα. Ο Ράμος έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Καπίνο (τον οποίο και πέρασε) και έδωσε το προβάδισμα στον Πλατανιά.

Ενα γκολ που αφύπνισε τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αυτόματα αύξησαν την πίεσή τους και σημείωσαν τρία γκολ! Και τα τρία όμως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Και οι τρεις υποδείξεις για τον Φινμπόγκασον. Οι δύο πρώτες είναι οριακές φάσεις για τον Ισλανδό ο οποίος οριακά να μην καλύπτεται από την άμυνα του Πλατανιά (τα ριπλέι δεν ήταν διαφωτιστικά).

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΣΟΚ!
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 48' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ερνάνι και όλα έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το παιχνίδι. Αμ δε! Ο Κοκκάλας μεταμορφώθηκε σε... Νόιερ στη φάση του ματς στο σουτ του Ερνάνι μέσα στην περιοχή και ο Μπανανά σκόραρε στο 78' μετά από στημένη φάση και ασίστ του Ράμος.

Εκεί ήρθε το σοκ για τον Ολυμπιακό που ταυτόχρονα είδε να χάνει και δύο παίκτες με τραυματισμό! Αρχικά τον Κολοβό και στη συνέχεια τον Τσόρι Ντομίνγκες! Δύο σημαντικές απουσίες για την εξέλιξη του αγώνα και για το πως θα γύρναγαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι». Εν τέλει ο Ολυμπιακός πίεσε. Πολύ. Ισοφάρισε το παιχνίδι στο 92' ξανά με τον Ερνάνι αλλά δεν πρόλαβε και να το γυρίσει! Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το σοκ της πρώτης ήττας εντός συνόρων αλλά σίγουρα ο Μάρκο Σίλβα δεν θα μπορεί να είναι ικανοποιημένος από όσα είδε στο συγκεκριμένο 90λεπτο.

ΜΑΝ ΟF THE MATCH: Τον συγκεκριμένο τίτλο τον μοιράζονται οι Ερνάνι και Ράμος. Ο πρώτος σκόραρε δις για τον Ολυμπιακό σώζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους», την ίδια ώρα που ο Ράμος πήγε να χαρίσει τη νίκη στον Πλατανιά με γκολ και ασίστ. Λόγω αποτελέσματος τον τίτλο παίρνει ο Ράμος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο απίστευτος Κοκκάλας. Μεταμορφώθηκε σε Νόιερ στο σουτ του Ερνάνι και στην κεφάλια του Ντα Κόστα. Απίστευτες αποκρούσεις που κράτησαν τον Πλατανιά στο παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντα Κόστα. Εκανε την γκέλα από την οποία άνοιξε το σκορ ο Πλατανιάς και ανάγκασε τους συμπαίκτες του να κυνηγάνε το σκορ. Γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα ο στόπερ του Ολυμπιακού...

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το κοντρόλ του Ντα Κόστα στο γκολ του Πλατανιά. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού άνοιξε πολύ την μπάλα με αποτέλεσμα να την χάσει από τον Ράμος ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Παρά το γεγονός ότι δεν είχε δύσκολη φάση ο Κομίνης, άφησε το σκληρό παιχνίδι μέχρι το τέλος. Κακός στον πειθαρχικό έλεγχο και ουσιαστικά η κόκκινη βγήκε στο... 94' στον Πάγκαλο στην τελευταία φάση του αγώνα. Ελέγχεται για τα οφσάιντ του πρώτου ημιχρόνου ο πρώτος βοηθός (Kάλφογλου). Σωστή η υπόδειξη στο πρώτο γκολ του Φινμπόγκασον, λανθασμένη στο δεύτερο του Ερνάνι μιας και ο «Φίνμπο» φαίνεται να καλύπτεται. Ορθώς ακυρώνεται το τρίτο γκολ του Φινμπόγκασον.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μια ισοπαλία που δεν... στοιχίζει στον Ολυμπιακό είναι αυτή κόντρα στον Πλατανιά. Αλλά είναι μια ισοπαλία που σταματάει το νικηφόρο σερί εντός συνόρων την ίδια ώρα που ο Πλατανιάς παίρνει boost για το πρωτάθλημα αλλά και για να προκριθεί στο Κύπελλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Τσανδάρης, Ζντιέλαρ, Ερνάνι, Τσόρι (78' Πάρντο), Κολοβός (70' Γιαννιώτας), Φινμπόγκασον (75' Πουλίδο)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος (87' Σελίν), Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Ζιλβάν, Ράμος, Τσουράκης (70' Τσιμοντζί), Πάγκαλος

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα