«Έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα η Ακαδημία του Ολυμπιακού»

«Έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα η Ακαδημία του Ολυμπιακού»

Gazzetta team
«Έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα η Ακαδημία του Ολυμπιακού»

bet365

Για την Ακαδημία, τις Σχολές, τα δοκιμαστικά αλλά και το Σεμινάριο που θα διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού στο Ρέντη μίλησε ο Γιώργος Αμανατίδης .

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν σκάουτερ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού μίλησε στο «Κανάλι 1» του Πειραιά για τις σχολές των πρωταθλητών Ελλάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του.

Για τις Σχολές του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός μετά από 15 χρόνια λειτουργίας των Σχολών του έχει την εμπειρία να δουλέψει σε πολύ υψηλά στάνταρ και να προσφέρει ποιότητα. Κάτω από την «ομπρέλα» του Ολυμπιακού είναι 42 Σχολές σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Κύπρο και σε αυτές αθλούνται 6000 παιδιά. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός. Εμείς είμαστε κοντά στις Σχολές μας, στα παιδιά και στους γονείς. Δεν δίνουμε λύσεις από το τηλέφωνο στα όποια θέματα υπάρχουν. Καθοδηγούμε τις Σχολές και σε αγωνιστικά και σε εξωαγωνιστικά θέματα και είμαστε δίπλα τους. Προσπαθούμε να περάσουμε τα μηνύματα μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου κάθε παιδί να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Βλέπω ότι η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο και εμείς στον Ολυμπιακό δεν θέλουμε να το αφήσουμε αναξιοποίητο. Θέλουμε να μάθουμε τα παιδιά να δουλεύουν, να σέβονται, να συνεργάζονται, να διασκεδάζουν. Μέσα στο γήπεδο μαθαίνεις τα πάντα για τη ζωή».

Για το Σεμινάριο Σχολών:

«Το Σεμινάριο αφορά όλες τις Σχολές μας σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ. Κάθε χρόνο προσθέτουμε νέα θέματα που είναι απίστευτα χρήσιμα για τους προπονητές. Θα πω ότι θα έχουμε θέματα εκτός από την τακτική στο ποδόσφαιρο, όπως είναι η πρόληψη τραυματισμών, η αθλητική ψυχολογία, η διατροφή, τα εργομετρικά τεστ, το σύγχρονο σκάουτινγκ και πολλά άλλα. Ο Ολυμπιακός θα δώσει και το νέο προπονητικό προγραμματισμό που έχουν φτιάξει έμπειροι προπονητές που έχουν παίξει σε μεγάλο ποσοστό και ποδόσφαιρο στην ομάδα μας. Θέλω να πω ότι κάθε Σχολή δουλεύει βάσει του προγράμματος της Ακαδημίας. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα γι’ αυτό μας εμπιστεύονται».

Για τα δοκιμαστικά της Ακαδημίας:

«Αυτές τις ημέρες δεχόμαστε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να δοκιμαστούν στον Ολυμπιακό. Τα δοκιμαστικά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού απευθύνονται σε κάθε παιδί του Νομού Αττικής. Τα παιδιά θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Να έρθουν στο προπονητικό κέντρο μας και να δοκιμαστούν από ένα επιτελείο το οποίο αποτελούν αξιόλογοι προπονητές και σκάουτερ. Η πόρτα του Ολυμπιακού είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά. Πολλά παιδιά έρχονται και παίρνουν πρόγραμμα βελτιώνονται και τα βλέπουμε ξανά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία των δοκιμαστικών έχουμε στελεχώσει πολλά τμήματα της Ακαδημίας μας».

Για την Ακαδημία του Ολυμπιακού:

«Το επίπεδο της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι απίστευτο. Έχει ξεφύγει και σ’ αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός. Είμαι περήφανος που ανήκω στην ομάδα. Έπαιξα δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό και τώρα γυρίζω την Ελλάδα και βλέπω την δουλειά μας και είμαι περήφανος. Ο Ολυμπιακός έχει υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και τα παιδιά που θα μπουν στην Ακαδημία έχουν τα πάντα. Ασφάλεια, ιατρική κάλυψη, πλήρη εξοπλισμό, απίστευτες συνθήκες, συμμετοχές σε σπουδαία τουρνουά. Στον Ολυμπιακό η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Έχουμε βάλει στο επιτελείο τον παιδοψυχολόγο κ. Ζαρώτη ο οποίος κάνει συνεδρίες με τα παιδιά και γονείς. Δίνουμε διατροφικό πρόγραμμα, παρέχουμε εργομετρικά τεστ σ’ όλους. Ο Ολυμπιακός τα δίνει όλα στα παιδιά της Ακαδημίας. Θα πρέπει όμως και τα παιδιά να καταλάβουν πως έχουν και υποχρεώσεις. Πως τίποτα δεν τους χαρίζεται και πρέπει να μάθουν να ιδρώνουν, να θυσιάζουν πράγματα, να ματώνουν για να προχωρήσουν. Πάνω απ’ όλα όμως είναι το σχολείο. Μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση τους. Φιλοξενούμε στους ξενώνες 43 παιδιά και το 70% είναι αριστούχοι στο σχολείο. Τα υποστηρίζουμε με φροντιστήρια, μαθαίνουν ξένη γλώσσα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα».

 

Τελευταία Νέα