Τσουνγκ: «Η FIFA σαμποτάρει την υποψηφιότητά μου»

Τσουνγκ: «Η FIFA σαμποτάρει την υποψηφιότητά μου»

bet365

«Τρικλοποδιές» στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA, υποστηρίζει πως δέχεται ο Τσουνγκ Μονγκ-Τζουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας και πολιτικός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (6/10) στη Σεούλ, δήλωσε πως βρίσκεται αντιμέτωπος με 15ετή αναστολή από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, που παρεμποδίζει σκόπιμα την εκστρατεία του για την προεδρία της, αρνούμενος οποιαδήποτε αδικοπραγία και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθειά του να ηγηθεί του κυβερνώντος σώματος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Τσουνγκ σε δήλωση εννέα σελίδων, έκανε λόγο για κατηγορίες εις βάρος του, τις οποίες απέρριψε ως «τεχνάσματα για να με αποτρέψουν από την προσπάθειά μου για ανάληψη της προεδρίας της FIFA». Κατηγορίες που όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, βασίζονται στην υποστήριξή του στην πρόταση της Νοτίου Κορέας για διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και εκκίνηση ενός Παγκόσμιου Ποδοσφαιρικού Ταμείου. Ο Τσουνγκ τόνισε ότι οι προτάσεις του ήταν σύμφωνες με τους κανόνες της Ομοσπονδίας και είχαν ήδη διερευνηθεί και εκκαθαριστεί, αλλά ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο λόγω της υποψηφιότητάς του για την προεδρία.

Το όνομα του Τσουνγκ συμπεριλήφθηκε στην έκθεση δεοντολογίας της FIFA για τη διαδικασία υποβολής προσφορών για τις διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022, κατά την οποία η Νότιος Κορέα έκανε πρόταση για να φιλοξενήσει τη δεύτερη. Την έκθεση ακολούθησε έρευνα με επικεφαλής τον Αμερικανό δικηγόρο Μάικλ Γκαρσία, η οποία εξέτασε τα γράμματα που έστειλε ο Τσουνγκ στο τέλος του 2010 στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Ποδοσφαιρικού Ταμείου με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο 63χρονος δισεκατομμυριούχος που υπηρέτησε τη FIFA στο παρελθόν από το πόστο του αντιπροέδρου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία τον περασμένο Αύγουστο και έχει υπάρξει ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Σεπ Μπλάτερ.

 

Τελευταία Νέα