Kώστας Κατσουράνης, ο τελευταίος μιας Χρυσής Γενιάς!

Kώστας Κατσουράνης, ο τελευταίος μιας Χρυσής Γενιάς!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Kώστας Κατσουράνης, ο τελευταίος μιας Χρυσής Γενιάς!

bet365

«Ολα έχουν ένα τέλος...» τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης και έβαλε τίτλους σε 19 χρόνια σπουδαίας καριέρας. Το gazzetta.gr θυμάται την τεράστια πορεία του... τελευταίου των κορυφαίων!

Καριέρα σαν παραμύθι... Αγωνίστηκε στις κορυφαίες ελληνικές ομάδες, έπαιξε στο εξωτερικό, απασχόλησε μεγάλους συλλόγους και ήταν πρωτεργάτης στην κορυφαία στιγμή του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Ενα από τα πιο σύγχρονα χαφ της Ελλάδας, ο Κώστας Κατσουράνης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα και στο τεράστιο ταλέντο του υποκλίθηκαν κορυφαίοι! Ο «Κατσούρ» τα έδωσε όλα για την Εθνική, είχε μοναδικές στιγμές, αποθεώθηκε, βρέθηκε στο στόχαστρο, αλλά ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει. Ακόμα και όταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν τον κάλεσε να δώσει λύσεις και ήταν φιλότιμος. Εκανε τη διαφορά, ήταν μέρος του μύθου που ζήσαμε το 2004 και ανήκε στην παλιοπαρέα που μας έκαναν Υπερήφανους!

Οταν ο Οτο Ρεχάγκελ πήγε να δει τον Ζήκο στο Μονακό, επέστρεψε με μια απίθανη ατάκα «Εξαιρετικός ο Ζήκος, αλλά Κατσουράνης δεν είναι. Με αυτόν θα συνεχίσω...». Ο Φερνάντο Σάντος άρχιζε την ενδεκάδα από αυτόν και σε ένα συνέδριο προπονητών τρέλανε τους πάντες λέγοντας: «Θα προτιμούσα 20 Κατσουράνηδες παρά 11 Ροναλντίνιο...». Ηταν εντυπωσιακός στα χαφ, εξαιρετικός ως στόπερ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να το τονίζει: «Αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρος ότι αν χρησιμοποιήσω τον Κατσουράνη στόπερ τότε θα κοιμηθώ ήσυχος». Ο Κατσουράνης πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους διεθνείς, έφτασε τις 116 συμμετοχές και το gazzetta.gr θυμάται μεγάλες στιγμές του τελευταίου μιας Χρυσής Γενιάς!

20/8/1993: Ο Κώστας Κατσουράνης κάνει ντεμπούτο με τη Γαλανόλευκη στο εκτός έδρας φιλικό με τη Σουηδία. Μπήκε ως αλλαγή στο 32'!

31/3/2004: Η συμμετοχή του στο βασικό σχήμα της Εθνικής είναι γεγονός. Ο Κατσουράνης θα παίξει κόντρα στην Ελβετία και θα εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του.

12/6/2004: Μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του! Η πρώτη επίσημη συμμετοχή του και μάλιστα στη διοργάνωση του Euro 2004! Στην πρεμιέρα του Euro κόντρα στην Πορτογαλία μπήκε ως αλλαγή στο 46' στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη

16/6/2004: Ελλάδα vs Ισπανίας και ο Κώστας Κατσουράνης στο βασικό σχήμα. Πήρε φόρα και δεν έχασε λεπτό συμμετοχής στην κορυφαία επιτυχία της Εθνικής. Με φανταστικές εμφανίσεις έφτασε μέχρι το τέλος και στις 4 Ιουλίου σήκωσε την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης!

17/11/2004: Αργησε λίγο να σκοράρει, αλλά κανείς δεν του ζήτησε ευθύνες, αφού τη δουλειά του στο κέντρο την έκανε πολύ καλά. Απέναντι στο Καζακστάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα. «86ο λεπτό: Ο Χαριστέας γύρισε έκλεψε την μπάλα, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Βρύζα, εκείνος άνοιξε δεξιά για τον Καφέ και ο τελευταίος έδωσε στον αμαρκάριστο Κατσουράνη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0».

7/10/2006: Μα τι γκολ... Το πιο σημαντικό τέρμα που πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης με τη φανέλα της Εθνικής. Στον δρόμο για το Euro 2008 η Ελλάδα υποδεχόταν τη Νορβηγία σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς του ομίλου. Ηταν το 32ο λεπτό της αναμέτρησης και ο «Κατσούρ» με γυριστό πλασέ έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα. Χόρευε στη βροχή ο κορυφαίος του γηπέδου, αφού στο 82' ήταν ο παίκτης που κράτησε το τρίποντο χάρη σε σωτήρια επέμβαση στο 82'.


Ιούνιος 2008: Μπορεί στον όμιλο - φωτιά με Ισπανία, Σουηδία, Ρωσία η Ελλάδα να μην πήρε ούτε βαθμό, αλλά ο Κώστας Κατσουράνης δεν έχασε ούτε λεπτό από τα τρία ματς της Εθνικής στο Euro.

Iούνιος 2010: Ο Κώστας Κατσουράνης οδηγεί την Εθνική σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση! Η Ελλάδα στο Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική και ο «Κατσούρ» αγωνίζεται και στα δυο ματς, με Ν. Κορέα, αλλά και Νιγηρία. Στο τρίτο ματς κόντρα στους Αργεντίνους θα τραυματιστεί, αλλά θα δώσει τη δική του μάχη από τον πάγκο!

Iούνιος 2012: Στις 11 Νοεμβρίου 2011 πέτυχε το τελευταίο του με την Εθνική στο φιλικό με τη Ρωσία και λίγους μήνες αργότερα ωα βασικός πανηγύριζε την πρόκριση της Ελλάδας στα προημιτελικά του Euro 2012!

Ιούνιος 2014: Ο Κώστας Κατσουράνης στην αποστολή της Εθνικής και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας! Ο Φερνάντο Σάντος τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και ο παίκτης του ΠΑΟΚ παίρνει θέση βασικού στην πρεμιέρα με την Κολομβία. Μελανό σημείο η αποβολή του κόντρα στους Ιάπωνες, ενώ θα θυμάται πάντα την υπερπροσπάθεια κόντρα στους Κοσταρικανούς!

Embedded image permalink

16/6/2015: Ο Κώστας Κατσουράνης στο τελευταίο του ματς με τη Γαλανόλευκη! Θα παίξει βασικός απέναντι στους Πολωνούς (0-0) και θα αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι. Ο Μαρκαριάν τον εμπιστεύτηκε και ο «Κατσούρ» τον δικαίωσε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη θέση του στον Σάμαρη, αποθεώθηκε από τους φίλους της Πολωνίας και είπε το μεγάλο αντίο...


Οι αριθμοί του Κατσούρ στα γαλανόλευκα!
11 οι ασίστ που έχει δώσει
8 τα γκολ που έχει βάλει με σουτ
10 τα συνολικά τέρματά του
19 οι κίτρινες κάρτες που έχει δεχθεί
2 οι κόκκινες κάρτες που έχει δεχθεί
105 οι συμμετοχές στην βασική 11άδα
116 οι συμμετοχές του συνολικά με την Εθνική
22 οι συμμετοχές του με την Under 21
9.474 τα λεπτά που έχει φορέσει το εθνόσημο

 

Τελευταία Νέα