Σκέψεις και διλήμματα Σίλβα για Μπάγερν

Δημήτρης Τομαράς
Σκέψεις και διλήμματα Σίλβα για Μπάγερν

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα κάνει από τώρα τα πλάνα του για την Μπάγερν Μονάχου και αμφιταλαντεύεται για το πώς θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό. Ρόλο - κλειδί η στελέχωση του άξονα.
Ως γνωστόν ο 38χρονος Ίβηρας τεχνικός εφαρμόζει κυρίως το 4-2-3-1 στον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Μάρκο Σίλβα επεξεργάζεται ακόμα το πρότζεκτ του για το ματς με την Μπάγερν Μονάχου, έχοντας το μεγάλο... αγκάθι της απουσίας του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς για δύο αγωνιστικές λόγω της τιμωρίας του. Επομένως θα πρέπει να καλυφθεί το κενό του. Είτε με αλλαγή διάταξης και 4-3-3 με τον Φορτούνη στην τριάδα του κέντρου είτε με άλλους τρόπους.
Ουσιαστικά ο άξονας είναι αυτός που θα παίξει τον ρόλο ρυθμιστή για την 11άδα. Στα μετόπισθεν τα πράγματα είναι πάνω κάτω δεδομένα. Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ δεξιά, Μαζουάκου αριστερά και φυσικά Ντα Κόστα και Σιόβας στα στόπερ. Τα... δύσκολα είναι στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ειδικά όσο ο Μανιάτης δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς πρόσφατα έβγαλε ξανά τραυματισμό.
Η μία σίγουρη λύση για το κέντρο είναι ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Είτε σε ρόλο κόφτη, είτε για οχτάρι. Ο Αργεντίνος ήδη δουλεύει προκειμένου να φτάσει στο 100% μέχρι το πολύ δύσκολο ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Όσο για τον παίκτη που θα τον πλαισιώσει; Με δεδομένο πως και ο Μπουχαλάκης είναι ακόμα τραυματίας και κάνει ατομικό η πρωταρχική λύση δίπλα του είναι ο Παϊτίμ Κασάμι. Και να κλείσει η τριάδα με τον Κώστα Φορτούνη, που θα παίζει όμως και λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον φορ.
Μία άλλη εκδοχή είναι ο Δημήτρης Σιόβας. Έχει παίξει ξανά αμυντικό χαφ. Να πάει λοιπόν δίπλα στον Καμπιάσο και να κάνει δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Ντα Κόστα ο Μποτία. Όσο για την τριάδα της επίθεσης αυτήν την στιγμή το προβάδισμα έχουν οι Ερνάνι και Φελίπε Πάρντο για τα δύο άκρα με τον Ιντέγιε Μπράουν κορυφή, καθώς ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον είχε βγάλει πριν από λίγο καιρό τραυματισμό και μπορεί να μην προλάβει να βρεθεί στο επίπεδο που πρέπει (σ.σ. είχε κληθεί βέβαια στην Εθνική Ισλανδίας και ήταν να παίξει κανονικά).
Για το δημιουργικό κομμάτι πίσω από τον φορ βέβαια υπάρχει και ο Τσόρι Ντομίνγκες. Εκεί είναι στο χέρι του Μάρκο Σίλβα το εάν θα τον ρίξει στην... μάχη από την αρχή με δεδομένο πως ο έμπειρος άσος ταλαιπωρήθηκε για σημαντικό χρονικό διάστημα με τραυματισμό και επανήλθε πριν από λίγες ημέρες. Ο Τσόρι εξάλλου είναι ένας παίκτης που θέλει ειδική διαχείριση. Με βάση τα τωρινά δεδομένα μία πιθανή ενδεκάδα πάντως θα ήταν με Ρομπέρτο - Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουάκου - Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνη - Πάρντο, Ερνάνι και Ιντέγιε.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα