Λάτσιο: Η χρονιά της επιβεβαίωσης

Λάτσιο: Η χρονιά της επιβεβαίωσης

Λάτσιο: Η χρονιά της επιβεβαίωσης

bet365

Η Λάτσιο έμεινε, πάνω-κάτω, η ίδια με πέρυσι και στη Ρώμη θα είναι ευτυχισμένοι αν και τα αποτελέσματα είναι όπως πέρυσι.

«Ο στόχος μας φέτος είναι να βγούμε στο Champions League και σε 2-3 χρόνια, σύμφωνα με το πλάνο μας, θα διεκδικούμε το πρωτάθλημα», έλεγε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Ιγκλι Τάρε. Το πρώτο... προαπαιτούμενο έγινε καθώς οι Λατσιάλι είναι στα πλέι οφ για την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, η ρεβάνς με την Μπάγερ Λεβερκούζεν θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την φετινή πορεία των Ρωμαίων. Αν υπερασπιστούν στη Γερμανία το 1-0 του «Ολίμπικο», θα υπάρχουν ενθουσιασμός, αυτοπεποίθηση και χρήμα για μια-δυο καλές κινήσεις το επόμενο 10ήμερο. Αν αποκλειστούν, θα έρθει η απογοήτευση και η γκρίνια από τους τιφόζι για τις ως τώρα κινήσεις της διοίκησης στα μεταγραφικά.

Το δίδυμο Λοτίτο-Τάρε έχει καταφέρει να συμμαζέψει την Λάτσιο ακολουθώντας σφιχτή οικονομική πολιτική και δεν άλλαξαν φέτος, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το... μπαμ που θα ξεσήκωνε και τους τιφόζι. Οι Χεντ, Μόρισον, Κίσνα, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Γκαμπάρον Χιλ δεν είναι τα ονόματα που θα φτιάξουν κανέναν αλλά ο Στέφανο Πιόλι πιστεύουν ότι μπορούν να φτιάξουν την ομάδα. Η Λάτσιο δεν πούλησε κανέναν από τους βασικούς της, κράτησε ουσιαστικά ίδια την ομάδα ώστε να έχει από νωρίς το πλεονέκτημα της ομοιογένειας και αυτοί που ήρθαν απλά θα δώσουν έξτρα λύσεις στον πάγκο. Τέτοιες, λύσεις δηλαδή, μπορεί να δώσει και ο πρώην αρχηγός Στέφανο Μάουρι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος τον Ιούνιο και είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει τώρα αφού ο Πιόλι τον θεωρεί απαραίτητο, τόσο αγωνιστικά όσο και για τα αποδυτήρια.

Οι Λατσιάλι θα στηριχθούν και φέτος στη σοβαρή άμυνα τους -όπου δεσπόζει ο Ντε Φράι ενώ επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του ο Χεντιλέτι- και στο ταλέντο που υπάρχει από το κέντρο και μπροστά με τους Μπίλια, Φελίπε Αντερσον, Καντρέβα και Κεϊτά Μπαλντέ. Το θέμα είναι ότι τα χρόνια περνάνε και για τον Κλόζε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αρκεί ο Τζόρτζεβιτς αλλά χρειάζεται κι άλλος σέντερ φορ. Αυτός μπορεί να είναι ο Μάτρι, που παίζει τις τελευταίες μέρες για τους Λατσιάλι, μπορεί να είναι και κάποιος άλλος αν μπουν στο ταμείο τα λεφτά από το Champions League.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Λάτσιο αρχίζει τη φετινή σεζόν με στόχο να επιβεβαιώσει την πολύ καλή δουλειά που έγινε πέρυσι και να διεκδικήσει ξανά το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Δεν θα είναι εύκολο αλλά οι Λατσιάλι, διαχρονικά, έχουν συνηθίσει στα δύσκολα...

 

SERIE A Τελευταία Νέα