Κάλας: «100% στη Football League»

Κάλας: «100% στη Football League»

Gazzetta team
Κάλας: «100% στη Football League»

bet365

Ο Άλεξ Κάλας εμφανίστηκε σίγουρος 100% ότι ο Άρης θα αγωνίζεται στη Football League τη νέα σεζόν και αναφέρθηκε στον κόσμο, στο μπάτζετ και στη συνάντηση με τον Γκιρτζίκη.

Για τις εκλογές στον Άρη, την πίεση που δέχτηκε, τη συνεργασία με τους Χένες, Φόιχτ, τον φίλαθλο κόσμο του συλλόγου, την αξιοπιστία, το μπάτζετ και τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, μίλησε ο Άλεξ Κάλας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Arena FM 89,4.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κίτρινων» εμφανίστηκε 100% σίγουρος ότι η ομάδα του θα παίζει στη Football League τη νέα σεζόν και όχι στη Γ' Εθνική. Ακόμη, αναφέρθηκε στον Μπάμπη Τεννέ, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τις εκλογές: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Το γεγονός πως η ομάδα χωρίστηκε στα 2/3 δεν είναι κάτι ευχάριστο. Τα 2/3 ήταν μαζί μου και το 1/3 με την άλλη πλευρά. Το μέγεθος του 44% από την άλλη μεριά είναι κάτι το ανησυχητικό».

Για την πίεση που δέχθηκε: «Σε γενικές γραμμές υπήρχε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Ήταν λογικό σε κάποιο βαθμό να υπάρχει κάποια ένταση».

Για την κριτική που ασκήθηκε στην αδυναμία της ομάδας να ανέβει στη Football League ως πρώτη: «Στη δική μας περίπτωση κατά 100% θα παίζουμε στη Football League και όλα τα άλλα είναι συζητήσεις. Όλα τα άλλα πρέπει να ξεχαστούν μέσα στη σεζόν. Αν δεν ξεχαστούν πρέπει να βρεθεί ο λόγος».

Για την συνεργασία με τους Χένες και Φόιχτ: «Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση και θα πρέπει να αντιγράψουμε μια σωστή νοοτροπία που φαίνεται στο αποτέλεσμα του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η υπομονή. Δεν θα πετύχουμε κάτι αν δεν ξεκινήσουμε από τώρα και αν δεν περιμένουμε μερικά χρόνια.

Θα δουλεύουμε καθημερινά για την βελτίωση της ομάδας, στόχος μας είναι μια καλή πορεία στο Κύπελλο και η άνοδος και νομίζω πως θα πετύχουμε. Ο Μπάμπης (Τεννές) και ο αδερφός μου έχουν αναλάβει το κομμάτι αυτό και νομίζω πως θα πετύχουν.

Στα 12 τελευταία χρόνια αυτοί οι δύο έχουν κάνει εννιά ανόδους και τα νούμερα δεν κάνουν λάθος. Δεν υπάρχει άλλο τεχνικό τιμ που να έχει να παρουσιάσει κάτι τέτοιο στην κατηγορία».

Για το πότε θα φύγει από την Ελλάδα: «Θα φύγω αύριο το πρωί και θα γυρίσω σε 3-4 βδομάδες για κανα δυο βδομάδες. Θα έχουμε και κάποια συζήτηση με τον Ντίτερ και τον Γουόλτερ για την επισημοποίηση της σχέσης. Τα παιδιά αφιλοκερδώς μου δίνουν μέχρι στιγμής συμβουλές και μελλοντικά θα υπάρξει μια σύμβαση. Θα μιλήσω και με τον Ντιε όπου πρέπει να υπάρξει κάποιο συμβόλαιο».

Για τον παίκτη που του έχουν επισημάνει: «Υπάρχει ένας παίκτης που μου έχουν επισημάνει και είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσουμε να φέρουμε αυτό το παιδί στην ομάδα τον Ιανουάριο».

Για το μήνυμα που του έδωσαν οι φίλαθλοι του Άρη: «Το θέμα ήταν ο αδερφός μου και ελπίζω να το ξεπεράσουν. Οπωσδήποτε θα χρειαστεί χρόνο και κάποια αγωνιστικά αποτελέσματα. Θα μείνουμε ενωμένοι και πιστεύω πως θα ανέβουμε στην Α' εθνική».

Για την ελληνική νοοτροπία: «Τα πράγματα είναι απλά. Ή θα λυθεί κάτι σήμερα ή θα έχουμε μετά από πέντε χρόνια την ίδια συζήτηση. Το να θέλουμε κάτι εδώ και τώρα είναι ένα καπρίτσιο».

Για την αξιοπιστία που υπάρχει: «Για να αρχίσει μια επιχείρηση πρέπει να έχει χρήματα επένδυσης και τεχνική κατάρτιση. Αν έχεις αυτούς τους δύο παράγοντες, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγάλες. Αν θέλουμε να πετύχουμε είναι επιτακτική η αξιοπιστία».

Για το μπάτζετ: «Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ της τάξης του 25% που περιμένει να εκποιηθεί στην Ελλάδα. Το μπάτζετ θα είναι κάπου ανάμεσα στο 1.500.000 - 1.800.000 ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα με τις Ελληνικές τράπεζες και θα πρέπει να ξεπεραστεί».

Για την συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Θα έχω μια επαφή με τον κ. Γκιρτζίκη στην Ξάνθη. Επίσης, κάποια στιγμή θα έχω και μια επαφή με τον κ. Μπουτάρη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θέλω να έχουμε υλοποιήσει το σχέδιο μας».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα