Gold Cup: Στα προημιτελικά η Κούβα (gTV)

Δημήτρης Ρούσσος
Gold Cup: Στα προημιτελικά η Κούβα (gTV)

bet365

Η νίκη με 1-0 επί της Γουατεμάλας έδωσε στην Κούβα την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α το Σάββατο.

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου με «φόντο» την πρόκριση στα προημιτελικά. Τελικά η Κούβα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Gold Cup, έφτασε τους 3 βαθμούς και πέρασε στην επόμενη φάση ως τρίτη από τον όμιλο.

Η Γουατεμάλα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 23ο λεπτό, στην ανατροπή του Μεχία από τον Λουίς Σαές, όμως ο διαιτητής Μπονίγια άφησε το παιγνίδι να συνεχιστεί. Η Κούβα έχασε μια καλή ευκαιρία στο 44’ με τον Κάρλος Ρουίς, όμως η εκτέλεση φάουλ κατέληξε άουτ.

Στο 72’ οι Κουβανοί πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Γκόμες, που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μαρτίνες και με κεφαλιά έκανε το 1-0, που πανηγύρισε έξαλλα. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της Κούβας στη διοργάνωση.

Η Γουατεμάλα προσπάθησε να ισοφαρίσει, δίχως όμως αξιώσεις και αποτέλεσμα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Κούβα να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Αναλυτικά η βαθμολογία του Γ’ ομίλου:

1. Τρινιδάδ 2 - 1 - 0 7β.

2. Μεξικό 1 - 2 - 0 5β.

3. Κούβα 1 - 0 - 2 3β.

4. Γουατεμάλα 0 - 1 - 2 1β.

 

Τελευταία Νέα