Παούνοβιτς στο gazzetta.gr: «Έρχεται η Σερβία της επόμενης δεκαετίας»

Παούνοβιτς στο gazzetta.gr: «Έρχεται η Σερβία της επόμενης δεκαετίας»

Παούνοβιτς στο gazzetta.gr: «Έρχεται η Σερβία της επόμενης δεκαετίας»

bet365

Ο τεχνικός της Εθνικής Σερβίας U-20, Βέλικο Παούνοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για το θαύμα της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κύπελλου και καλεί τον Ολυμπιακό να εμπιστευτεί τον Ζντιέλαρ!

Ο Βέλικο Παούνοβιτς στα 37 του χαρακτηρίζεται ως o «νέος Σιμεόνε». Πραγματοποίησε αξιοσημείωτη καριέραμε την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή αγωνιζόμενος σε 11 διαφορετικούς συλλόγους.

Παρτιζάν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αννόβερο, Ρουμπίν Καζάν και Μαγιόρκα μεταξύ άλλων. Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα καθοδηγώντας αρχικά την εθνική U18 και στη συνέχεια την U19 προτού ανελιχθεί και εκτοξεύσει τις μετοχές του με την U20 της Σερβίας!

Είσήγαγε έναν νέο τρόπος τεχνικής προσέγγισης βάζοντας την ομάδα πάνω από όλους. Άπαντες οφείλουν να προσαρμοστούν στο σύστημα.

Πρόκειται για έναν πραγματιστή, ο οποίος έχτισε την επιτυχία της ομάδας γύρω από το ομαδικό πνεύμα βασιζόμενος στο μότο «ένας για όλους, όλοι για έναν».

Η Σερβία μολονότι αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία, εντούτοις έφτασε στην κορυφή επικρατώντας στον τελικό της Βραζιλίας (2-1 στην παράταση).

«Η ομάδα ήταν ενωμένη σαν γροθιά. Οι παίκτες σε κάθε παιχνίδι έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε ξεπερνώντας τα όρια μας. Ο ένας βοηθούσε τον άλλο, φτάνοντας τελικά στην κορυφή» τονίζει στο gazzetta.gr o Βέλικο Παούνοβιτς.

Ο πρωτομάστορας της μεγάλης επιτυχίας του σερβικού ποδοσφαίρου μόνο τυχαίο δεν θεωρεί το γεγονός πως η Σερβία από τα προημιτελικά μέχρι το τέλος του δρόμου οδηγούσε όλα τα ματς στην παράταση η στα πέναλτι κατορθώνοντας στο φινάλε να επικρατεί.

«Τέσσερα παιχνίδια πήγαν στην παράταση καταφέραμε στο τέλος να νικήσουμε σε όλα. Είμαστε μία μικρή χώρα που προσπαθεί να εξελίσσεται συνεχώς.

Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Ψυχολογικά ήμασταν ισορροπημένοι και αποφασισμένοι για να πετύχουμε.

Με αυτοθυσία και αυτοσυγκέντρωση ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κάνοντας την υπέρβαση».

Ο Παούνοβιτς, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα social media αλλά και την επικοινωνία των παικτών του διαδικτυακά κάνει λόγο για ένα μήνυμα ενότητας χαρά στον πολύπαθο σερβικό λαό.

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας στην Σερβία. Η χώρα μας υπέφερε για πολλά χρόνια. Κάναμε χαρούμενους τους συμπατριώτες μας αποδεικνύοντας με την επιτυχία μας πως τα πάντα είναι πιθανά».

Ο άλλοτε άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του τονίζοντας πως θέλει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο καθοδηγώντας στο μέλλον την Ατλέτικό Μαδρότης.

«Ο στόχος μου είναι να διακριθώ σε επίπεδο ανδρών είτε πρόκειται για σύλλογο, είτε για εθνική ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος στην παρούσα φάση για όσα έχω πετύχει με την εθνική Σερβίας U20, όμως οι φιλοδοξίες μου δεν σταματούν εδώ.

Έχω μεγάλα όνειρα και θέλω μέσα από την δουλειά να βελτιώνομαι συνεχώς για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο.

Ασφαλώς θα ήθελα να εργαστώ στο μέλλον στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να αποτελέσω μέρος του πρότζεκτ του συλλόγου».

Ο Παούνοβιτς υποστηρίζει πως η τωρινή γενικά θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο την επόμενη δεκαετία στο σερβικό ποδόσφαιρο.

«Τούτη η γενιά του σερβικού ποδοσφαίρου διαθέτει μεγάλες δυνατότητες. Έχουν συνείδηση αλλά και σωστή νοοτροπία.

Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Μπορεί αυτή η ομάδα να παίξει σημαντικό ρόλο για τα επόμενα 10 χρόνια.

Θα πρέπει να πουν αντίο στα νιάτα τους ποδοσφαιρικά και να επικεντρωθούν στο πως θα κάνουν καριέρα. Το αξίζουν αυτά τα παιδιά».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Σέρβου προπονητική στο gazzetta.gr αναφορικά με τον αμυντικό χαφ του Ολυμπιακού, Σάσα Ζντιέλαρ.

«O Ζντιέλαρ αξίζει μία ευκαιρία από τον Ολυμπιακό και πρέπει να την πάρει. Αν τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη δεν θα τους απογοητεύσει.

Δώστε του την ευκαιρία, πάρτε τα καλύτερα στοιχεία που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής και δεν θα χάσετε.

Είναι ένα παιδί με ταλέντο και μένει να το δείξει. Μπορεί να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα».

 

Τελευταία Νέα