Από λογαριασμό του Τάκκα έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Από λογαριασμό του Τάκκα έγινε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

bet365

Ο κυπριακής καταγωγής πρώην γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν φέρεται να προχώρησε στο ξέπλυμα ποσού που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του!

Ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ, επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος θεωρεί το Χονγκ Κονγκ τα Νησιά Κέιμαν και την Ελβετία ως το επίκεντρο των διεφθαρμένων μελών της FIFA στο ξέπλυμα χρήματος που άγγιξε τα 151 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για αφορολόγητα εισοδήματα τα οποία απέκρυψαν σε offshore λογαριασμούς. Σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου των ΗΠΑ, τουλάχιστον 1.2 εκατ. Δολάρια διοχετεύθηκαν σε λογαριασμό του Κώστα Τάκκα στην Hong Kong HSBC! O κυπριακής καταγωγής παράγοντας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Ο τελευταίος φέρεται να έστειλε από τον συγκεκριμένο λογαριασμό 1 εκατ. δολάρια σε δύο δόσεις (750.000 δολ. και 250.000 δολ.) σε εταιρία που εδρεύει στα Νησιά Κέιμαν, η οποία ελέγχεται από τον ίδιο!

«Μέχρι σήμερα έχουμε εντοπίσει 151 εκατ. δολάρια. Η εφορία των ΗΠΑ έχει αποκαλύψει εκατομμύρια δολάρια που δεν έχουν δηλωθεί, αφορολόγητα εισοδήματα και δεκάδες κρυμμένα δολάρια σε offshore λογαριασμούς στο Χονγκ Κονγκ, τα Νησιά Κέιμαν και την Ελβετία.

Αυτό είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της απάτης και βγάζουμε στη FIFA κόκκινη κάρτα», ήταν τα λόγια του Ρίτσαρντ Γουέμπερ. Ο κυπριακής καταγωγής Κώστας Τάκκας, ο οποίος ζει μεταξύ Αγγλίας, Ελβετίας και Νησιών Κέιμαν είχε στενή σχέση με τον επίσης συλληφθέντα Τζέφρι Γουέμπ, πρόεδρο της Concacaf και αντιπρόεδρο της FIFA.

Μάλιστα είναι γνωστός και ως... Μάικλ Τάκκας, ενώ εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Νησιά Κέιμαν.

 

Τελευταία Νέα