Το μήνυμα Μπλάτερ για το σκάνδαλο

Gazzetta team
Το μήνυμα Μπλάτερ για το σκάνδαλο

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του μετά το σκάνδαλο και με ανακοίνωσή του τάχθηκε υπέρ της έρευνας.

«Είναι δύσκολη περίοδος για το ποδόσφαιρο, τους οπαδούς και τη FIFA ως οργάνωση. Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση και ξέρω ότι όσα έγιναν σήμερα θα έχουν αντίκτυπο στο πως μας βλέπει ο κόσμος.

Όσο ατυχή και να είναι αυτά τα γεγονότα, θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο ότι χαιρετίζουμε αυτές τις ενέργειες και τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρχές της Ελβετίας και των ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τα μέτρα που η FIFA έχει ήδη λάβει, προκειμένου να ξεριζώσει τη διαφθορά από το ποδόσφαιρο.

Ενώ υπάρχουν πολλοί που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον ρυθμό των αλλαγών, θα ήθελα να τονίσω ότι οι ενέργειες που έχουμε ήδη λάβει θα συνεχιστούν. Σήμερα, μάλιστα, οι ενέργειες των ελβετικών και των αρχών των ΗΠΑ τέθηκαν σε κίνηση μετά την κατάθεση φακέλου από την πλευρά μας νωρίτερα φέτος.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: τέτοια σκάνδαλα δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και θα φροντίσουμε ώστε όσοι εμπλέκονται να μείνουν μακριά από το ποδόσφαιρο. Μετά τα σημερινά γεγονότα, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας έλαβε δράση. Οι τιμωρίες που επέβαλε κινούνται στα πλαίσια που έχει θέσει η FIFA.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τις αρμόδιες αρχές και εντός της FIFA, ώστε να ξεριζώσουμε τα κακώς κείμενα, προκειμένου να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη και να φροντίσουμε ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου θα παραμείνει καθαρός», ήταν η δήλωση του προέδρου της FIFA.

 

Τελευταία Νέα