ΑΕΚ - Ηρακλής 1-0

Gazzetta team
ΑΕΚ - Ηρακλής 1-0

bet365

Η ΑΕΚ... επέστρεψε! Με το 1-0 κόντρα στον Ηρακλή η Ένωση έκλεισε και τυπικά την «μαύρη παρένθεση» των 2 ετών (σε Γ΄εθνική και Football League) και πανηγυρίζει την μαθηματική της άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Εφιάλτης ήταν και πέρασε! Η ΑΕΚ έζησε τα δύο πιο δύσκολα χρόνια της ιστορίας της αλλά θα βγει πιο δυνατή από όλο αυτό! Η Ενωση ήθελε απλά την ισοπαλία κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και τελικά το έκανε με νίκη αφού το γκολ του Ανάκογλου (59') έκανε τη διαφορά. Πολλά λάθη από τους κακούς Κιτρινόμαυρους, που έδωσαν πολύ καλές ευκαιρίες στους Θεσσαλονικείς αλλά αυτοί... ανταπέδωσαν αστοχώντας σε όλες!

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα και απείλησε τόσο στο 5' με το σουτ του Πασά που απέκρουσε ο Βούρας όσο και με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι, που έφυγε λίγο άουτ, μετά από κόρνερ. Με πίεση ψηλά, οι Θεσσαλονικείς δημιουργούσαν προβλήματα στην κυκλοφορία της ΑΕΚ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνουν πιο εύκολα προς την αντίπαλη περιοχή. Και αφού έφταναν εκεί, έκαναν και (μεγάλη) φάση στο 20', όταν ο Τσιλιανίδης εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βούρας απέκρουσε. Το πρώτο 20λεπτο ήταν του Ηρακλή, με την Ενωση να ισορροπεί την κατάσταση στη συνέχεια και να παίρνει την μπάλα, προσπαθώντας να κάνει το παιχνίδι της. Δεν το έκανε όμως... Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν κάποια κόρνερ και προσπάθησαν να βρουν τη λύση μέσω στημένων φάσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι καλό στο πρώτο μέρος. Ο Ηρακλής, από την άλλη, απείλησε και στο 42' με ένα σουτ του Λουκίνα που κόντραρε και έφυγε κόρνερ...

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν και φάνηκε από νωρίς αφού στο 49' ο Ηρακλής είχε ξανά την ευκαιρία να προηγηθεί από νέο λάθος της Κιτρινόμαυρης άμυνας αλλά ο Πασάς αστόχησε. Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση εκμεταλλευόμενη την βιασύνη της ΑΕΚ αλλά το γκολ, τελικά, το έβαλαν οι Κιτρινόμαυροι. Ο Ανάκογλου στο 59' με καλό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0, το οποίο η ομάδα του Δέλλα το κράτησε ως το τέλος. Θα μπορούσε και να μη γίνει αυτό, αν ο Λουκίνας στο 69' δεν αστοχούσε στο τετ α τετ μετά το λάθος του Τζανετόπουλου ή αν ο Μπαρτολίνι στο 91' δεν έστελνε την μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά την λάθος έξοδο του Βούρα, όπως θα μπορούσε να είχε γίνει και 2-0 αν ο Πλατέλλας στο 73' δεν αστοχούσε στην κενή εστία από την μικρή περιοχή. Οπως και να έχει, αυτό που ήθελε η ΑΕΚ το πέτυχε κι ας ήταν (πάλι) κακή. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η σημερινή, το αποτέλεσμα μετράει... Οπως μετράει το γεγονός ότι επανεμφανίστηκε ο Κορδέρο, ο οποίος -αν και δεν έχει σημασία πλέον- έλειψε πολύ από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο...

Man of the match: Ο Βούρας. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έβλεπε τους αμυντικούς να κάνουν συνεχώς λάθη και να δίνουν ευκαιρίες στον Ηρακλή αλλά όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε. Ο Βούρας ήταν καλός και στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και έδειξε ότι θα άξιζε περισσότερες ευκαιρίες.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η άμυνα της ΑΕΚ. Δεν έχει νόημα να επιλέξουμε έναν... Ολοι έκαναν λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν στην Ενωση.

Στο ύψος του: Ο Γιόχανσον. Ο Σουηδός σε ακόμη ένα ματς ήταν ο καλυτερος του κέντρου και βοήθησε την ομάδα τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Η επιστροφή του Κορδέρο, με τον οποίο είχε δέσει από την πρώτη στιγμή, είναι ευχάριστα νέα όχι μόνο για τον Δέλλα αλλά και για τον Γιόχανσον.

Η γκάφα: Ποια να πρωτοδιαλέξεις... Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν αρκετές και ουσιαστικά ήταν σαν να... προσκαλούσαν τους παίκτες του Ηρακλή να σκοράρουν.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είχε καλές τοποθετήσεις γενικά αλλά κατάφερε να εκνευρίσει όσους ήταν στο ΟΑΚΑ. Τόσο με το γεγονός ότι χάρισε σε δύο περιπτώσεις την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζιαμπάρη όσο και με την ευκολία με την οποία μοίραζε κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΚ.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο είναι συν για την ΑΕΚ, απλά και μόνο επειδή τελείωσε αυτός ο διετής εφιάλτης. Η Ενωση είναι ξανά στη Σούπερ Λίγκα και αυτό είναι που μετράει σήμερα. Οσο για τον Ηρακλή, θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες, βάζοντας κι αυτός τέλος στα δύσκολα χρόνια που έχει ζήσει.

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79' Ζόριτς), Αραβίδης (86' Κορδέρο).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίν, Ζιάμπαρης, Σαμαντάς, Ιντζόγλου (85' Αγγελούδης), Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης (67' Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης (67' Ρομάνο), Λουκίνας, Πασάς.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα