Η UEFA επαναλαμβάνει τις "παρατηρήσεις" της!

Η UEFA επαναλαμβάνει τις "παρατηρήσεις" της!

bet365

Εντός των επόμενων ωρών φτάνει στα χέρια του Κοντονή η τελευταία ειδοποίηση για τις αναγκαίες αλλαγές στο νομοσχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί το GREXIT.
Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε UEFA&FIFA και τον υφυπουργό Αθλητισμού επί του νομοσχεδίου που είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί εντός της ερχόμενης εβδομαδας συνεχίζεται. Ο Σταύρος Κοντονής, που δεν περίμενε τις παρατηρήσεις της UEFA προτού καταθέσει προς ψήφιση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τις τροποποιήσεις, αναμένει τη νέα επιστολή των διεθνών ομοσπονδιών για να διαπιστώσει το αναμενόμενο: οτι διαφωνούν και έχουν αντιρρήσεις, δηλαδή παρατηρήσεις. Κι αν αυτές δεν εισακουστούν, δηλαδή αν ο Υφυπουργός επιλέξει να τις αγνοήσει και να μην προχωρήσει σε αλλαγές, θα οδηγηθούμε στον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου απο τις διεθνείς διοργανώσεις.
Η UEFA έχει ετοιμάσει τη νέα επιστολή και αναμένει την έγκριση της FIFA για να την αποστείλει στην ελληνική πλευρά. Και δεδομένου οτι σε αυτή επισημαίνει για ακόμη μια φορά την ανάγκη αλλαγών ώστε ο νόμος να μην παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αναμένεται πλέον η αντίδραση του Κοντονή.
Το κύριο πρόβλημα είναι το άρθρο που επιτρέπει στον εκάστοτε Υπουργό να αποκλείει ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το οποίο φυσικά οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν μπορούν να δεχτούν.
Το παράδοξο στην υπόθεση είναι οτι ο Κοντονής ρισκάρει με την τακτική του να χάσει το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισε η κυβέρνηση μέσα απο αυτη τη διαπραγμάτευση, δηλαδή την στελέχωση όλων των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου με τακτικούς δικαστές. Η ΕΠΟ για προφανείς λόγους δεν το ήθελε, αλλά η UEFA είχε αποδεχθεί αυτή την ουσιαστική αλλαγή, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τον Γκιρτζικη να κάνει πίσω. Και τώρα, με όλες αυτές τις παλινωδίες, ο Υφυπουργός ρισκάρει να δυσαρεστήσει την UEFA και να την κάνει "αντίπαλό" του σε μια τόσο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή ενόψει και του επόμενου - και πιο σοβαρού - νομοσχεδίου για την πάταξη της διαφθοράς.
Δεν αποκλείεται η επιστολή των διεθνών ομοσπονδιών να φτάσει τελικώς αύριο στα χέρια του υφυπουργού. Και θα απομείνει το πιο κρίσιμο και καθοριστικό 48ωρο κατά του οποίου τη διάρκεια η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανοίξει τα τελικά χαρτιά του, δεδομένου ότι ο νόμος πηγαίνει προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα