Η δήλωση Κοντονή για το αυτοδιοίκητο που ικανοποιεί OYEΦΑ

Gazzetta team
Η δήλωση Κοντονή για το αυτοδιοίκητο που ικανοποιεί OYEΦΑ

bet365

Το gazzetta.gr σας αποκαλύπτει τη... «ντρίμπλα» Κοντονή για το αυτοδιοίκητο, με δήλωση που πρόσθεσε ξαφνικά στο επίμαχο αθλητικό νομοσχέδιο και φαίνεται να ικανοποιεί την ΟΥΕΦΑ και την ΕΠΟ

Το άρθρο 15 του αθλητικού νομοσχεδίου ήταν το επίμαχο για ΟΥΕΦΑ- ΦΙΦΑ καθώς επηρέαζε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, γεγονός που δεν συζητούσαν ούτε για αστείο οι διεθνείς Ομοσπονδίες. Ωστόσο ο Σταύρος Κοντονής για να αποφύγει το Grexit, παρουσίασε μία τροποποίηση στο άρθρο που σε πρώτη φάση, φαίνεται να ικανοποιεί ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ!

Αναλυτικά η δήλωση του λέει:

«Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κειμένη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος. Και με τις οποίες συζητώ και θα τους θέσω ακριβώς αυτά τα όρια της συνταγματικής τάξης».

Oπως φαίνεται αυτή η δήλωση ικανοποιεί τον Ινφαντίνο, που θέλει όμως να γίνει ανεξάρτητο άρθρο στο αθλητικό νομοσχέδιο και να μην συμπεριληφθεί ως τροποποίηση στο άρθρο 15! Ετσι η ΕΠΟ διατηρεί το αυτοδιοίκητο, χάνει όμως την αυτονομία της, δηλαδή το δικαίωμα να μην υπακούει στους Νόμους.

Επίσης, αποδείχτηκε είναι ότι UEFA και FIFA δεν είχαν λάβει σωστή ενημέρωση για το ότι βάσει του νέου αθλητικού νόμου οι τακτικοί δικαστές θα ορίζονται, κατόπιν κλήρωσης από το Πρωτοδικείο και φυσικά όχι από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Αυτή ήταν κι η αιτία που έχει φέρει τα... γκρίζα σύννεφα από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε τη θέση της κι ο Ινφαντίνο από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι δεν δημιουργείται κάποιο κόλλημα επ' αυτού. Η διαφωνία που υπάρχει είναι στο να μπορεί ο Υφυπουργός να αποφασίζει στον αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη, εφόσον εκείνος κρίνει ότι πρέπει να συμβεί αυτό. Κατά τη δήλωσή του ο κύριος Κοντονής είπε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, η οποία είναι υπό συζήτηση.

 

Τελευταία Νέα