Γιουβέντους - Μονακό 1-0

Γιουβέντους - Μονακό 1-0

bet365

Η Γιουβέντους βρήκε απέναντί της μία εξαιρετική Μονακό, όμως με πέναλτι του Βιδάλ (57') πήρε νίκη 1-0 και προβάδισμα για τα ημιτελικά.

Η Γιουβέντους πήρε το δωρεάν μάθημα από το πάθημα της Αρσεναλ και -όπως είχε πει μία μέρα νωρίτερα ο Αλέγκρι- έκανε το πιο σημαντικό, που ήταν να μην δεχθεί γκολ από την Μονακό. Οι Μπιανκονέρι βρέθηκαν προ εκπλήξεως στο πρώτο μέρος από τους δραστήριους Μονεγάσκους αλλά στο τέλος έκαναν το καθήκον τους και πήραν νίκη 1-0 χάρη σε πέναλτι του Βιδάλ το οποίο ήρθε από ανατροπή του Μοράτα από τον Ρικάρντο Καρβάλιο οριακά εντός-εκτός περιοχής. Η Μεγάλη Κυρία παρά τα λάθη στο δεύτερο μέρος κράτησε το προβάδισμα και επιβεβαίωσε στο 'πρώτο μέρος' του νοκ-άουτ τον τίτλο του φαβορί.

Στο πρώτο κομμάτι του ματς η Γιουβέντους φάνηκε ότι επιβάλλει τον ρυθμό της με κατοχή και κυκλοφορία και φάνηκε ότι το ματς θα πάει έτσι ειδικά μετά το καλό σουτ του Τέβες στο 7' το οποίο έπεσε και μπλόκαρε ο Σούμπασιτς. Ομως η συνέχεια δεν ήταν έτσι, με την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ να δείχνει την ποιότητα και την ταχύτητά της. Στο 10' μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Αντονι Μαρσιάλ από αριστερά, ο Φερέιρα-Καράσκο έκανε το πλασέ από το πέναλτι όντας αμαρκάριστος αλλά ο Μπουφόν μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Μαρσιάλ βγήκε ξανά από αριστερά και έκανε το σουτ, με τον Μπουφόν να αντιδρά και πάλι σωστά.

Η Μονακό παράμεινε καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο και είχε στιγμές με Μουτίνιο (15'), Κουρζάβα (18') όμως όταν ο Πίρλο ανέβηκε και είχε καλύτερες μεταβοβάσεις ανέβηκε και η Γιούβε. Στο 27' ο Τέβες έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Μαρκίζιο η μπάλα πέρασε απ' όλους αλλά ο Αργεντινός σούταρε ακριβώς πάνω στον Σούμπασιτς. Οι Μπιανκονέρι είχαν καθαρά την κατοχή (65%-35%) και απείλησαν με Βιδάλ (30'), Μαρκίζιο (31') όμως τη μεγάλη φάση την είχαν στο 45' με τον Χιλιανό ο οποίος ύστερα από την εκπληκτική πάσα του Τέβες πήρε τη μπάλα μπροστά του αλλά στο τετ α τετ θέλησε να σημαδέψει το παραθυράκι και αστόχησε. Στο 39' οι Γάλλοι είχαν ζητήσει πέναλτι για πτώση του Μαρσιάλ σε μονομαχία με τον Κιελίνι.

Στην επανάληψη η Μονακό είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Σούμπασιτς να δίνει με τα χέρια στον Μαρσιάλ, εκείνος να βγάζει τον Σίλβα -μόλις είχε μπει αλλαγή στη θέση του Ντιράρ- ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε. Ενα λεπτό μετά έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα, με τον Καρβάλιο να σπρώχνει οριακά πάνω στην γραμμή της περιοχής τον Μοράτα και την Γιουβέντους να κερδίζει πέναλτι. Στο 57' ο Βιδάλ πήρε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 με το 9ο γκολ του στο Champions League.

Η ομάδα του Ζαρντίμ προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και στο 63' στο τεχνικό σουτ του Κοντογκμπιά ο Μπουφόν αναγκάστηκε να αποκρούσει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 67' ο Μοράτα σούταρε άουτ και στο 71' ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε τον Μπερμπάτοφ, με τον Βούλγαρο να φτάνει κοντά στο γκολ μόλις ένα λεπτό μετά με κεφαλιά-άουτ ύστερα από κόρνερ. Αυτό έκανε τον Αλέγκρι να καταλάβει πόσο εύκολα μπορεί να γίνει η ζημιά και έτσι έβγαλε τον Πίρλο, έβαλε τον Μπαρτσάλι και προσπάθησε να σβήσει το ματς γυρίζοντας από 4-3-1-2 σε 3-5-2. Και τα κατάφερε, αφού παρά τα πολλά πουλήματα της μπάλας έξω από την περιοχής της, η Γιουβέντους κράτησε 1-0 που της δίνει καθαρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Βιδάλ, Πίρλο (74' Μπαρτσάλι), Μαρκίζιο, Περέιρα (87' Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83' Μάτρι).

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ράτζι (71' Μπερμπάτοφ), Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζάβα, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Καράσκο, Ντιράρ (51' Μπερνάρντο Σίλβα), Μαρσιάλ (87' Ματέους Καρβάλιο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα