Στους καλύτερους ο Μανωλάς, κορυφαίος ο Μέσι... άφαντος ο Ρονάλντο! (pic)

Στους καλύτερους ο Μανωλάς, κορυφαίος ο Μέσι... άφαντος ο Ρονάλντο! (pic)

bet365

Μία νέα μελέτη, που ασχολείται με τις αποδόσεις των παικτών, φέρνει το Μανωλά ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρώτος στους επιθετικούς ο Μέσι... πουθενά ο Ρονάλντο!

To τεύχος 105 του CIES Football Observatory Weekly Post παρουσιάζει τους κορυφαίους παίκτης της Ευρώπης ανά θέση. Στα αποτελέσματα που θα δείτε ανήκουν ΜΟΝΟ παίκτες που έχουν αγωνιστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015 τουλάχιστον στα 2/3 του συνολικού αγωνιστικού χρόνου των πρωταθλημάτων τους.

Ο Κώστας Μανωλάς, είναι πίσω από τον Ρόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 9η θέση την οποία μοιράζεται με τον Σούμποτιτς. Πίσω του είναι σπουδαία ονόματα που δεσπόζουν στα μετόπισθεν όπως οι Κιελίνι, Μαστσεράνο και Μπόατενγκ.

Κορυφαίος για την εν λόγω θέση είναι ο Σπάχιτς με τους Ντεμιτσέλις και Χούμελες να έπονται. Καλύτερο μπακ είναι ο Γκαέλ Κλισί με τους Μαρσέλο και Ραφίνια να είναι πίσω του. Ο καλύτερος χαφ είναι ο Νούρι Σαχίν και όχι ο Πολ Πογκμπά που αποτελεί το πιο «καυτό» όνομα για την εν λόγω θέση.

Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει και στους επιθετικούς χαφ. Εκεί, θα δούμε 11ο τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις, ο οποίος δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό στη Μάιντς, μετά την παρουσία του στην Ελλάδα και στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός μετράει στη Budesliga μέχρι στιγμής ένα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 13 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Αζάρ και Εζίλ μοιράζονται την κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το πιο αξιοσημείωτο δεν είναι ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος επιθετικός, αλλά ότι ο... αιώνιος αντίπαλός του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι καν ανάμεσα στα 15 ονόματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Πορτογάλος είναι 29ος, ενώ οι Μπέιλ και Μπενζεμά βρίσκονται στην 35η και 37η θέση αντίστοιχα. Αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν και την κατάσταση που βρίσκεται η Ρεάλ, ύστερα από την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων το Δεκέμβριο που μας πέρασε.

Τα αποτελέσματα που θα δείτε στις παρακάτω λίστες έχουν βγει βάσει:

- της ικανότητας να επωφεληθούν οι παίκτες από τις ευκαιρίες για γκολ από τα ακριβή σουτ.

- της ικανότητας να βγάζουν τους συμπαίκτες τους σε θέση για σκορ.

- της ικανότητας που έχουν να δημιουργούν ευκαιρίες με αποτελεσματικές πάσες.

- της ικανότητας που έχουν να ελαχιστοποιούν τις ευκαιρίες για γκολ των αντιπάλων, κλέβοντας την μπάλα.

- της ικανότητας που έχουν να ελαχιστοποιούν τις ευκαιρίες για γκολ μέσα από σκληρές μονομαχίες.

 

Τελευταία Νέα