Ντέρμπι στο Ζάγκρεμπ, για το... μπαμ η Κύπρος

Κώστας Ζάλιαρης
Ντέρμπι στο Ζάγκρεμπ, για το... μπαμ η Κύπρος

bet365

Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Κροατία και Νορβηγία, με ελλείψεις η Ολλανδία απέναντι στην Τουρκία, να... ταρακουνήσει την Ευρώπη θα προσπαθήσει η Κύπρος.

Το... δεύτερο πιάτο των προκριματικών του Euro 2016 γι' αυτό τον μήνα «σερβίρεται» σήμερα, με την Κύπρο να συμμετέχει στο πρόγραμμα και να φιλοξενείται από τους Βέλγους.

Ξεκινώντας από το πιο δυνατό παιχνίδι, στο Ζάγκρεμπ έχει... ντέρμπι, με την Κροατία των Πράνιτς και Σίλντενφελντ να υποδέχεται τη Νορβηγία. Οι δύο ομάδες έχουν κάνει αρκετά καλό ξεκίνημα σε αυτή την προκριματική φάση και δεν έχουν αφήσει την Ιταλία να... παίξει μόνη της. Οι Νορβηγοί δεν έχουν δεχθεί ακόμα γκολ εκτός έδρας, ενώ οι Κροάτες έχουν... βολευτεί και τους αρέσει στην κορυφή κι εκεί θέλουν να παραμείνουν.

Η Ολλανδία παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μόλις πριν από λίγους μήνες και έχει δυσκολευθεί πολύ στον Α' όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, όπου έπειτα από τέσσερα ματς έχει μόλις έξι βαθμούς. Σήμερα, χωρίς τους Φαν Πέρσι και Ρόμπεν υποδέχεται την Τουρκία που βρίσκεται στο -2, με τις δύο ομάδες να συναντώνται για 11η φορά και τους «οράνιε» να έχουν καλή παράδοση με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μάλιστα, στα ραντεβού τους πριν από το αποψινό, η Ολλανδία είδε επικρατήσει εντός κι εκτός έδρας για τα προκριματικά του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ιταλία φιλοξενείται από τη Βουλγαρία στη Σόφια, με στόχο να συνεχίσει να πιέζει την Κροατία στην κορυφή του 8ου γκρουπ των προκριματικών, όπου και συγκατοικούν. Η «σκουάντρα ατζούρα» έχει μείνει χωρίς νίκη σε πέντε επισκέψεις στη Βουλγαρία, ενώ στον πάγκο των γηπεδούχων θα βρεθεί για πρώτη φορά ο Ιβάιλο Πέτεφ, που θέλει να κάνει καλό ξεκίνημα.

Μέσα σ' 'όλα για τους Ιταλούς, το θέμα του Κλαούντιο Μαρκίζιο για την κατάσταση του οποίου διίστανται οι απόψεις για τον τραυματισμό του και έχει ανοίξει κόντρα με τη Γιουβέντους...

Η Κύπρος έχει πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στο Βέλγιο εκτός έδρας, με το σύνολο του Μαρκ Βίλμοτς είναι αήττητο στα τελευταία 13 ματς προκριματικής φάσης, ωστόσο, έπειτα από τρία ματς έχει μόλις πέντε βαθμούς και βρίσκεται στο -9 από το Ισραήλ που καταλαμβάνει την κορυφή του 2ου ομίλου. Η Κύπρος έχει καταφέρει ν' αποτελεί υπολογίσιμη αντίπαλο σε αυτό το γκρουπ και η φιλοσοφία της ομάδας είναι τέτοια που θέλει να απομακρύνει από πάνω της τον χαρακτηριστιμό «φωτοβολίδα».

Αναλυτικά

1ος όμιλος

Καζακστάν – Ισλανδία (17:00)

Τσεχία – Λετονία (19:00)

Ολλανδία – Τουρκία (21:45)

2ος όμιλος

Ισραήλ – Ουαλία (19:00)

Ανδόρα - Βοσνία/Ερζεγοβίνη (21:45)

Βέλγιο – Κύπρος (21:45)

8ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν – Μάλτα (19:00)

Κροατία – Νορβηγία (19:00)

Βουλγαρία – Ιταλία (21:45)

 

EURO Τελευταία Νέα