Στους «8» με Κονοπλιάνκα η Ντνίπρο

Στους «8» με Κονοπλιάνκα η Ντνίπρο

bet365

Ιστορία έγραψε η Ντνίπρο, που αν και στην παράταση, κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στον Άγιαξ, αφού παρά την ήττα με 2-1, το τέρμα του Κονοπλιάνκα της έδωσε για πρώτη φορά το εισιτήριο για την φάση των «8» του Europa Legue.

Την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των «8» του Europa League πανηγύρισε η Ντνίπρο, που μετά τον Ολυμπιακό, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση και του Άγιαξ. Παρά την ήττα της με 2-1 στην Ολλανδία, το τέρμα που πέτυχε στην παράταση ο Κονοπλιάνκα ήταν αρκετό για να της χαρίσει το... μαγικό εισιτήριο για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Άγιαξ πίεσε από την αρχή και έψαξε το γκολ που θα του άνοιγε τον δρόμο για την ανατροπή του 1-0 στην Ουκρανία. Αν και άργησε, το τέρμα αυτό ήρθε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, καθώς ο Μπαζούρ εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ.

Με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, οι δύο ομάδες χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση. Εκεί, το μεγάλο αστέρι των Ουκρανών, ο Κονοπλιάνκα, πήρε το... όπλο του και στο 97' νίκησε τον Σίλεσεν, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Ντνίπρο, καθώς οι Ολλανδοί πλέον έψαχναν δύο τέρματα!

Ο Άγιαξ δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να πιέσει και να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες του απέμεναν. Όμως, παρόλο που ο Φαν Ντερ Χουρν στο 117' τον έβαλε και πάλι στο κόλπο, κάνοντας το 2-1, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα και έτσι η Ντνίπρο κατάφερε να γράψει ιστορία και να πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Άγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Βαν Ριν, Βέλτμαν, Μπόιλεσεν (100' Βαν ντερ Χόορν), Βιέργκεβερ, Σινκγκράβεν (87' Σερέρο), Κλάασεν, Μπαζούρ, Κίσνα (78' Σίγκθορντσον), Μίλικ, Ελ Γκαζί

Ντνίπρο (Ολεξάντρ Ιβανόβ): Μπόικο, Ετζίντιο, Ντάγκλας, Λούσκεβιτς (90'+1' Μπρούνο Γκάμα), Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Μπεζούς (85' Σακχόφ), Φέντορτσουκ, Κάλινιτς, Κονοπλιάνκα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα