Επιχείρηση ανατροπή για Ατλέτικο και Άρσεναλ

Κώστας Ζάλιαρης
Επιχείρηση ανατροπή για Ατλέτικο και Άρσεναλ

bet365

Η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, μπροστά στον κίνδυνο του αποκλεισμού στους «16», καλείται να κάνει το κάτι παραπάνω απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Στριμωγμένη στα... σχοινιά η Άρσεναλ στο εκτός έδρας ματς με τη Μονακό.

Οι «ροχιμπλάνκος» ξέρουν πως είναι πολύ καλό για εκείνους το γεγονός πως ο αποψινός επαναληπτικός είναι στο «Βιθέντε Καλντερόν» μετά το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ψυχραιμία στον αγωνιστικό χώρο και από τον κόσμο να κάνει... καζάνι το γήπεδο ώστε να ωθήσει την ομάδα στην πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ατλέτικο δεν θα έχει τους τιμωρημένους Ντιέγκο Γκοδίν και Τιάγκο που αποτελούν τους «εγκεφάλους» της ομάδας, όμως, ο Ρότζερ Σμιντ δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του να πιστέψουν ότι αυτό κάνει πιο εύκολη την αποστολή τους. Ο κόουτς των «ασπιρίνων» υποστήριξε ότι οι Ισπανοί παραμένουν φαβορί παρά το αρνητικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της «BayArena».

Εξάλλου, οι Πρωταθλητές Ισπανίας, κέρδισαν όλα τα εντός έδρας ματς στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα με γκολ 10-0!

Επί του αγωνιστικού και πέρα από τις προαναφερθείσες απουσίες για τους γηπεδούχους, λείπουν επίσης οι Σαούλ και Σικέιρα.

Αντίθετα, για τη Μπάγερ, αμφίβολος είναι ο Σπάχιτς και εκτός έμειναν οι Γιεβντάι και Κρους.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο: Μόγια, Χουανφράν, Χιμένεθ, Μιράντα, Χεσούς Γκάμεθ, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Βέντελ, Κάστρο, Μπέντερ, Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου, Σον, Ντρμιτς

Οι «κανονιέρηδες», μετά το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου αγώνα από τους Μονεγάσκους, έχουν δει τις ελπίδες τους για παρουσία στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ να ελαχιστοποιούνται. Η εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο πρώτο ματς στο «Έμιρεϊτς» ήταν κάκιστη, ξεχνώντας παντελώς τα ανασταλτικά τους καθήκοντα για να δεχθούν τρία γκολ από το σύνολο του Ζαρντίμ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως υπάρχει πίστη για το αποτέλεσμα – έκπληξη και μια εμφάνιση όπως αυτή του Σαββάτου στη νίκη (3-0) επί της Γουέστ Χαμ, ενδεχομένως να βοηθήσει.

Όμως, άλλο Γουέστ Χαμ και άλλο Μονακό. Η γαλλική ομάδα έχει σκληροτράχηλη άμυνα αφού έχει δεχθεί μόλις εφτά γκολ στα τελευταία 22 ματς! «Κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στο Λονδίνο όμως δεν θα πρέπει να πιστέψουμε πως όλα έχουν τελειώσει» είπε ο κόουτς της Μονακό για να κρατήσει σε επαγρύπνηση τους παίκτες του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βενγκέρ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αρτέτα, Ντεμπισί, Τσάμπερλεϊν και Ροσίτσκι, ενώ ο Γκάμπριελ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα, αναμένεται να περάσει από τεστ ετοιμότητας.

Για τη Μονακό, εκτός μένουν οι Μπακαγιόκο, Λασίνα Τραορέ και Ράγκι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Φερέιρα – Καράσκο, Κοντόγκμπια και Τουλαλάν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μονακό: Σούμπασιτς, Τουρέ, Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζαβά, Μουτίνιο, Φαμπίνιο, Τουλαλάν, Κοντόγκμπια, Ντιράρ, Μπερμπάτοφ

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν, Γουόλκοτ, Εζίλ, Σάντσες, Ζιρού

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα