Από τη Μαδρίτη μέχρι το Γκουαντάναμο...

Από τη Μαδρίτη μέχρι το Γκουαντάναμο...

Θάνος Σαρρής
Από τη Μαδρίτη μέχρι το Γκουαντάναμο...

bet365

Πορτοκαλί κορδόνια στα παπούτσια των ποδοσφαιριστών, πορτοκαλί μπλούζες στις κερκίδες. Το μήνυμα της Ράγιο Βαγιεκάνο που θύμισε Γκουαντάναμο, είχε πολλαπλούς αποδέκτες.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο αποτελεί έναν από τους ελάχιστους συλλόγους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που αντανακλά τις αξίες της κοινωνίας την οποία αντιπροσωπεύει. Πιο αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργία της και για την ιδιαίτερη σχέση της με τον κόσμο, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Στο ματς με τη Γρανάδα, οι «φρανχιρόχος» επικράτησαν με 3-1, ανεβάζοντας τη διαφορά τους από τη ζώνη του υποβιβασμού στους 7 βαθμούς. Ωστόσο, το αγωνιστικό δεν ήταν το μόνο που έκανε τους οπαδούς της στην κερκίδα να χαμογελάσουν. Οι ποδοσφαιριστές φόρεσαν στα παπούτσια τους πορτοκαλί κορδόνια, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στους ultras.

Το πορτοκαλί, το οποίο κυριαρχούσε και στις κερκίδες, είχε σκοπό να φέρει στο νου μνήμες Γκουαντάναμο, όπου οι κρατούμενοι φορούν πορτοκαλί στολές. Αιτία αποτελούν τα νέα μέτρα της Λίγκας, όπου απαγορεύουν στους οπαδούς να εισάγουν στο γήπεδο τύμπανα και πανό, ενώ τον τελευταίο καιρό υπάρχουν καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας.

Πριν το παιχνίδι με την Λεβάντε, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα κεντρικά των Bukaneros, των οργανωμένων οπαδών τους και προσήγαγαν 200 άτομα. Τα άφησαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψαν κατηγορίες, αλλά έχασαν το ματς. Πολλοί το είδαν απλά ως ένα «καψώνι».

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο οι οπαδοί που θεωρούν υπερβολικό το να μην μπορούν να βάλουν πανό και τύμπανα στο γήπεδο, ή το να μην επιτρέπεται σε τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου η παρακολούθηση των αγώνων. Συμφωνεί μαζί τους ο σύλλογος, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, που έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα