Έτοιμος ο Δέλλας για Ολυμπιακό!

Γιώργος Τσακίρης
Έτοιμος ο Δέλλας για Ολυμπιακό!

bet365

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει καταλήξει στο πλάνο πρόκρισης για αύριο, κανένα δίλημμα για 11άδα και η προετοιμασία...

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» που μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα έτοιμος για το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό αυτός είναι ο Τραϊανός Δέλλας...

Ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει το παραμικρό δίλημμα για το πώς πρέπει να παρατάξει την ομάδα του, κοινώς για τις 11 αρχικές του επιλογές, ενώ έχει εστιάσει αποκλειστικά στην ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του!

Μπορεί όμως να υπάρχει κάτι που θα άγχωνε τον Δέλλα ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό; Αν υπάρχει κάτι στο μυαλό του «Τράι» που μπορεί να του προκαλεί άγχος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν οι Κιτρινόμαυροι στο γεμάτο από 70.000 ΑΕΚτσήδες.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ γνωρίζει καλά πως το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ θα είναι τίγκα αποτελεί κίνητρο αλλά μεταφέρει και πίεση. Πίεση πρόκρισης και ανάγκης να μην απογοητευτεί όλος αυτός ο κόσμος που ζει και αναπνέει τούτες τις ώρες και μετά το πρώτο ματς στο Φάληρο για τη συγκεκριμένη ρεβάνς.

Σε ότι αφορά στην ενδεκάδα ο Δέλλας έχει κατασταλάξει πριν από τα ματς με την Παναχαϊκή και την Ερμιονίδα (απλά περίμενε να περάσουν αυτές οι αναμετρήσεις χωρίς να υπάρξει κάποιο κακό αγωνιστικό μαντάτο, κάποιος τραυματισμός για παράδειγμα) και είναι η εξής (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και πρόβλημα τελευταίας στιγμής):

Ανέστης, Μπακάκης (δεξί μπακ), Σοϊλέδης (αριστερό μπακ), Τζανετόπουλος – Κολοβέτσιος (στόπερ), Γιόχανσον, Ανάκογλου (δίδυμο στα χαφ), Μάνταλος (σε ελεύθερο, επιτελικό ρόλο), Πλατέλλας και Μπαρμπόσα (στα... φτερά της επίθεσης) και Αραβίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Άλλα είναι τα σοβαρά ερωτήματα που έχουν επί της ουσίας απαντηθεί από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο: θα πάει να κρατήσει η ΑΕΚ το μηδέν; θα περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση; θα επιδιώξει να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού;

Εύκολη η απάντηση: η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα θα παίξει το παιχνίδι της. Όχι γιατί αδιαφορεί για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ή επειδή βλέπει υπεροπτικά το θέμα, απλά επειδή δεν γίνεται διαφορετικά. Η ΑΕΚ αυτό που δουλεύει από την αρχή του καλοκαιριού το 'χει σχεδόν τελειοποιήσει: ασφυκτικό πρέσινγκ μπροστά στην αντίπαλη άμυνα, στην πρώτη μόλις πάσα, παιχνίδι κατοχής, ανάπτυξη με βάρος από τα άκρα με ταχύτατα ακραία μπακ και εξτρέμ, κάθετο παιχνίδι και τρελό, υπερβολικό, ασταμάτητο τρέξιμο παντού... Αυτά είναι τα στοιχεία που είναι άριστα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αυτά εκμεταλλεύτηκε στο Φάληρο και αυτά θα επιδιώξει να αναδείξει ξανά για να κερδίσει την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Δεν δύναται η ομάδα του Δέλλα να παίξει στο... περίμενε. Δεν μπορεί να μείνει πίσω η ΑΕΚ για να προστατεύσει το μηδέν, δεν το 'χει παίξει ποτέ σ' όλη τη διάρκεια της σεζόν (ούτε στα ματς με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας για το Κύπελλο), δεν το ξέρει και γι' αυτό δεν θα το κάνει και με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Αυτό είναι το πλάνο πρόκρισης του Έλληνα τεχνικού της ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα και απομένει να δούμε κατά πόσο θα δικαιωθεί όπως είχε κάνει στο Φάληρο, στο πρώτο ματς όταν και όλοι περίμεναν την Ένωση να μείνει πίσω, να κλειστεί και να περιμένει στην κόντρα επίθεση τον Ολυμπιακό και αντί αυτού οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν έως το 20ο λεπτό να είχαν προηγηθεί τουλάχιστον με δυο τέρματα...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα