Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 6-1 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 6-1 (vids)

bet365

Θέμα... ορέξεων του Λιονέλ Μέσι ήταν το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει χατ-τρικ σε 12 λεπτά και οι «μπλαουγκράνα» με το 6-1 να ανεβαίνουν στην κορυφή!

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήθελε να συνδυάσει την... ωραία και ηλιόλουστη μέρα που ξημέρωσε στη Βαρκελώνη, με νίκη και αναρρίχηση στο ρετιρέ της Πριμέρα Ντιβισιόν στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έτσι, φρόντισε να ανέβει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά έπειτα από τις 31 Οκτώβρη!

Κι αν το πρώτο ημίχρονο ήταν ζόρικο, τότε στην επανάληψη όλα λύθηκαν και ο Μέσι έκανε τη διαφορά (σ.σ. ω, τι έκπληξη...), για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορια του ισπανικού ποδοσφαίρου που σκοράρει περισσότερα απο 40 γκολ σε 6 συνεχόμενες σεζόν (2010 - 2015).

Αρχικά, από ωραία κάθετη του Τσάβι στον Σουάρες στο 6ο λεπτό, ο Ουρουγουανός με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο για το 1-0. Μάλιστα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος λίγο έλειψε να γίνει δημιουργός στο 33' αν ο Μέσι που επιχείρησε να πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της εβδομάδας, έκανε κάπως καλύτερο το μονοκόματο ψιλοκρεμαστό...

Η Ράγιο, παρά την... τρικυμία των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης, κάπως ισορρόπησε την κατάσταση κι έδειχνε ικανή να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της, όμως πήγαν όλα στραβά για εκείνη στην επανάληψη κι όλα... πρίμα για τη Μπαρτσελόνα.

Αρχικά, ο Πικέ στο 49' με εύκολο κοντινό πλασέ από «ριμπάουντ» σε δοκάρι, έκανε το 2-0 και εν συνεχεία ο Λιονέλ Μέσι τους άφησε όλους στη σκιά του.

Από το σημείο του πέναλτι στο 56ο λεπτό, με... διπλή εκτέλεση καθώς ο ρέφερι αποφάσισε επανάληψη ανέβασε τον δείκτη του σκορ, με τη Ράγιο να μένει και με δέκα λόγω αποβολής του Τίτο στην ανατροπή του Σουάρες.

Στο 64' από την επαναφορά σε σουτ του Ουρουγουανού έκανε το 4-0 και το χατ-τρικ του ολοκληρώθηκε στο 68' με πανέμορφη πρώτη επαφή με τη μπάλα ανάμεσα σε δύο αμυντικούς κι αφού προσπέρασε και τον τερματοφύλακα, πέτυχε το πέμπτο γκολ της Μπαρτσελόνα.

Ο Σουάρες από ασίστ του Μέσι σκόραρε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στις καθυστερήσεις, ενώ είχε προηγηθεί η μείωση του σκορ από την ομάδα του Πάκο Χέμεθ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουένο σε ανατροπή του Ντάνι Άλβες στον Λέο Μπαπτιστάο.

Ο Βραζιλιάνος μπακ έπεσε με δύναμη στον αντίπαλό του και αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα