Η λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης στο gazzetta.gr!

Η λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης στο gazzetta.gr!

Θοδωρής Βασίλης
Η λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης στο gazzetta.gr!

bet365

Στην Ελλάδα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φανατικό κοινό και μάλιστα υπάρχει η λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης, «Χαράλαμπος Τσιριμονάκης». Το gazzetta.gr πήρε τις ευχές των Ελλήνων αφισιονάδος για τα γενέθλια της «βασίλισσας».

Ο έρωτας ...χώρα δεν κοιτά και κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Ελλάδα με αρκετούς οπαδούς οι οποίοι έχουν αφήσει κατά μέρους τις όποιες συλλογικές προτιμήσεις στη χώρα μας και έχουν ενωθεί για χάρη μιας ξένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης Χαράλαμπος Τσιριμονάκης είναι από τα πλέον γνωστά club οπαδών στην Ελλάδα. Με αφορμή τα γενέθλια της «βασίλισσας» το gazzetta.gr μίλησε με τον Νίκο Κελαϊδίτη μέλος του ΔΣ της λέσχης και από τους ανθρώπους που τρέχουν για να μένει ζωντανή η λέσχη για τους Έλληνες και Κύπριους οπαδούς των «μερένχες». Ο Νίκος δίνει τις δικές του ευχές, θυμάται το πρώτο ερέθισμα που είχε από την αγαπημένη του Ρεάλ, ενώ μας αποκαλύπτει και τις τρέλες που έχει κάνει για την δικιά του «βασίλισσα».

Ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η κορυφαία ομάδα του κόσμου γιορτάζει 113 χρόνια ζωής.

«Σήμερα όντως είναι μια πολύ μεγάλη μέρα! Η Ρεάλ μας κλείνει τα 113 χρόνια ζωής και πιστεύω ότι βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ιστορίας της. Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πρωταθλήτρια Κόσμου, πρώτη στην Ισπανία μπροστά από την Μπαρτσελόνα και την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και κάτοχο της Λα Λίγκα, Ατλέτικο».

Αμέτρητα και ασύλληπτα ρεκόρ, πολλά τρόπαια. Μία ιστορία γεμάτη επιτυχίες. Οι Μαδριλένοι έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Είναι η Ρεάλ η μεγαλύτερη ομάδα που ανέδειξε ο αθλητισμός;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση... Είναι πολύ βαρύς ο τίτλος που αναφέρεις. Βάσει τίτλων και κοσμου που την υποστηρίζει πιστεύω πως ναι, Είναι! Πρόσφατα ήμουν στην Ισπανια για τον αγώνα κόντρα στην Λα Κορούνια. Αυτό που αντίκρισε στο μουσείο της Ρεάλ, μάλλον πιστοποιεί οτι είναι η μεγαλύτερη ομάδα του αθλητισμού».

Στην Μαδρίτη θα έχουν κάποια ιδιαίτερη γιορτη, θα υπάρξει κάποια εκδήλωση για τα γενέθλια του συλλόγου;

Πλέον με το μάρκετινγκ που έχει εκτιναχθεί επί εποχής Πέρεθ, μπορεί και να έχουμε. Πάντως τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν κάτι. Σίγουρα θα υπάρχουν αφιερώματα στο RealMadrid TV αλλά από πλευράς εκδηλώσεων στην πόλη δεν θα υπάρχουν μεγάλα πράγματα.

Πως έγινες Ρεάλ, ποιο ήταν το πρώτο ερέθισμα με τον τεράστιο αυτό σύλλογο;

«Θυμάμαι ήταν 1998 και η Ρεαλ έχει φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Άμστερνταμ απέναντι στην καλύτερη ομάδα της εποχής (Γιούβεντους). Η Ρεάλ αουτσάιντερ φτάνει σε τελικό μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αν και δεν είμαι με καμία ομάδα, αποφασίζω να υποστηρίξω την Λευκή Βασίλισσα, το αουτσάιντερ».

Και από τότε να υποθέσω ακολουθείς την ομάδα ανεξαρτήτου αθλήματος;

«Την επόμενη χρονιά, δεν έχασα ούτε ένα ματς μέσω super sport που τότε είχε τα δικαιώματα. Σε καφενεία, καφετέριες και όπου αλλού υπήρχε η δυνατότητα».

Και η ομάδα δεν σε έχει απογοητεύσει. Αμέτρητες χαρές. Ποια είναι αυτή που έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη σου;

«Ο περσινός τελικός στην Λισαβόνα. Για πολλούς λόγους! Για το 10ατο, γιατί ήμουν μέσα, γιατί ήταν τελείως ανατρεπτικό, για όλα. Επίσης ήθελα να σου πω πως από το 2002 και μετά ήταν πολλά τα χρόνια της αναμονής και της στεναχώριες. Οπότε δεν ήταν μόνο χαρές. Αυτό άλλωστε είναι και το γεγονός που σε δένει με την ομάδα».

Στην Ελλάδα αρκετός κόσμος υποστηρίζει την Ρεάλ. Μάλιστα, υπάρχει και η λέσχη φίλων Ρεαλ Μαδρίτης Χαράλαμπος Τσιριμονάκης τα 12ατα γενέθλια της. Θες να μου πεις λίγα λόγια τόσο για τους Έλληνες φίλους της Ρεάλ όσο και για την Λέσχη;

«Όντως το δίπολο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων. Η Ρεάλ έχει πάρα πολλούς οπαδούς οι οποίοι όχι μόνο βλέπουν τους αγώνες, αλλά ενδιαφέρονται να μάθουν και τα καθημερινά νέα της ομάδας και των παικτών. Σε αυτό βέβαια έχει συμβάλλει και η τραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπότε είναι μια διέξοδος να αγαπήσουν ξανά το ποδόσφαιρο. Η λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης Χαράλαμπος Τσιριμονάκης είναι η μόνη αναγνωρισμένη από την Ρεάλ λέσχη στην Ελλάδα. Κι εκτός από τα να υποδέχεται τα μέλη της σε κάθε αγώνα, τους προμηθεύει και με εισιτήρια για να δουν τους αγώνες της από κοντά. Από το 2003 έχουν γραφτεί 452 μέλη. Από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο».

Η αγάπη για την Ρεάλ μέχρι που φτάνει; Έχεις ξεπεράσει ποτέ τα όρια; Να υποθέσω το σπίτι είναι γεμάτο από πράγματα της ομάδας;

«Επειδή είμαι άνθρωπος των πωλήσεων, τα όρια τα βάζεις εσύ για να τα ξεπερνάς! Έχω ξεπεράσει κάθε όριο άλλα πάντα υπάρχουν κι άλλα. Από τις μεγαλύτερες υπερβολές που έχω κάνει είναι να ξοδέψω 1000€ για να ταξιδέψω να δω τον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι το 2011 στην Βαλένθια κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ηταν Μ.Τρίτη, έφτασα Μαδρίτη, από εκεί ΚΤΕΛ την Μ.Τετάρτη για Βαλένθια και στις 3.00 πισω Μαδρίτη για να προλάβω το αεροπλάνο και να γυρίσω πίσω Μ. Πέμπτη χωρίς ύπνο. Το σπίτι είναι γεμάτο πράγματα αλλά πράγματα που χρησιμοποιώ συχνά».

Οι πέντε αγαπημένοι παίκτες σου που έχουν φορέσει την λευκή φανέλα;

«Ζιντάν, Ραούλ, Ντι Στέφανο, Κριστιάνο Ροναλντο και Μπουτραγκένιο».

Έχεις συναντήσει από κοντά κάποιον από αυτούς ή κάποιον άλλον παίκτη της Ρεάλ; Αν ναι πως ηταν αυτη η εμπειρία;

«Όλους τους παίκτες που έχουν παίξει στην Ελλάδα τους έχουμε βραβεύσει σαν λέσχη για την προσφορά τους στην Ρεάλ. Η καλύτερη εμπειρία ήταν όταν βραβεύσαμε τον Μίτσελ! Υπέροχος άνθρωπος και επαγγελματίας μα πάνω από όλα, πραγματικός τζέντλεμαν με όλες τις αρχές που διέπουν τον οπαδό της Ρεαλ (madridismo). Αξιοπρέπεια, σεβασμός, κουράγιο, θάρρος, και αυτοεκτίμηση».

Και μία τελευταία ερώτηση. Τι θα ήθελες να ευχηθείς στην «Βασίλισσα»;

«Να είναι πάντα ενωμένη και αγαπημένη όπως ήταν πέρυσι. Αυτό ήταν το σημαντικότερο θέμα που έλειπε τα προηγούμενα έτη. Αν το έχουμε αυτό, οι επιτυχίες θα έρθουν».

*ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΡΙΜΟΝΑΚΗΣ Θηβών 60, 18541, Πειραιάς
Τηλ. επικοινωνίας +306947323454

** Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα Pena Madridista de Grecia

 

LA LIGA Τελευταία Νέα