Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-2 (vid)

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-2 (vid)

bet365

Με τον εκπληκτικό Μοχάμεντ Σαλάχ να βάζει δύο γκολ, η Φιορεντίνα πήρε εκτός έδρας νίκη επί της Γιουβέντους (1-2) και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Coppa Italia.

Οι τρομερές εμφανίσεις της ομάδας του Βιντσέντζο Μοντέλα στο Europa League και την Serie A συνεχίστηκαν και στο Κύπελλο, αφού οι Βιόλα πέτυχαν τεράστια νίκη στο Juventus Stadium και πήραν πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό. Πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον υπερηχητικό Αιγύπτιο, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έγινε παίκτης της Φιορεντίνα ως αντάλλαγμα στην πώληση του Χουάν Κουαδράδο. Ο 22χρονος έβαλε και τα δύο γκολ στη μάχη του Τορίνο με το πρώτο να είναι με εκπληκτική κούρσα και φανταστικό τελείωμα, ενώ για την Γιουβέντους είχε ισοφαρίσει ο Φερνάντο Γιορέντε. Η ρεβάνς είναι στις 8 Απρίλίου στο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου η Φιορεντίνα θα προσπαθήσει να σφραγίσει την παρουσία της στον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε βασικούς παίκτες μόνο στο κέντρο, όμως η Γιούβε μπήκε πολύ δυνατά και είχε δύο φάσεις στο 2' με τον Αρτούρο Βιδάλ. Ο Χιλιανός αφού έκανε αριστερό σουτ άουτ, στην επόμενη φάση άδειασε τον Μπασάντα αλλά αφού βρέθηκε φάτσα με τον Νέτο πλάσαρε άουτ! Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή την κατοχή και έδειχναν το απόλυτο αφεντικό αλλά οι Βιόλα βρήκαν τον τρόπο να έχουν ευκαιρία στο 7' με την τηλεκατευθυνόμενη σέντρα του Μάρκος Αλόνσο από αριστερά να βρίσκει τον Κούρτιτς, όμως το βολέ στην κίνηση του Σλοβένου έφυγε έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ με ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Σαλάχ πήρε τη μπάλα στο μισό των φιλοξενούμενων ύστερα από απόκρουση της άμυνας σε κόρνερ, με εκπληκτική κούρσα άφησε πίσω Παντοΐν, Βιδάλ, Μαρκίζιο και νίκησε στο τετ α τετ με τον Στοράρι με τελείωμα κοντά στο παραθυράκι (0-1).

Η Φιορεντίνα πάτησε καλύτερα μετά το γκολ, όμως παρά το σοκ, η Γιουβέντους αντέδρασε σε μία φάση που δεν μύριζε κίνδυνο. Στο 24' ο Σιμόνε Πέπε έκανε σέντρα ακριβείας από δεξιά για το κεφάλι του Γιορέντε και ο Βάσκος με κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα δεν άφησε περιθώρια στον Νέτο (1-1). Από το σημείο εκείνο η κατοχή και η πρωτοβουλία πέρασε στους Βιόλα, οι οποίοι στο 31' είχαν δύο ευκαιρίες για να κάνουν πετύχουν δεύτερο γκολ. Πρώτα το σουτ του Μάτι Φερνάντες απέκρουσε ο Στοράρι και στην επόμενη φάση από προσπάθεια του Χιλιανού και επαφή του Γκόμες, ο Μπασάντα από πολύ κοντά με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα δοκάρι-και-άουτ. Τελευταία φάση στο γεμάτο πρώτο μέρος ήταν για την Γιουβέντους με τον Τέβες (μπήκε αλλαγή αντί του Κομάν που τραυματίστηκε) όμως ο Απάτσι κοντραρίστηκε.

Το ματς παρέμεινε πολύ δυνατό και στην επανάληψη. Στο 49' η Φιορεντίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρίτσαρνς όμως ο Στοράρι έκανε δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Αγγλου από κοντά, στο 51' ο Σαλάχ προειδοποίησε και στο 55' ο Αιγύπτιος -που έχει εξελιχθεί στην καλύτερη χειμερινή μεταγραφή- εκτέλεσε ξανά με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά το λάθος του Μαρκίζιο και το κλέψιμο του Χοακίν (1-2). Στη συνέχεια η ομάδα του Μοντέλα οπισθοχώρησε, όμως συμπεριφέρθηκε άριστα τακτικά και δεν έδωσε ούτε ένα λάθος στην Γιουβέντους. Οι Μπιανκονέρι άρχισαν να παίζουν πλέον πιο επιθετικά και στο 62' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τέβες που είδε τον Τέβες να αποκρούει μετά το γύρισμα του Μοράτα από δεξιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έβγαλε την ψηλοκρεμαστή σέντρα σουτ του Πογκμπά.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Φιορεντίνα παρά το ανέβασμα της Γιούβε δεν έδειξε να πανικοβάλεται και αφού άντεχε, στο 71' θα μπορούσε να έχει βάλει και τρίτο γκολ, όμως στο τρομερό σουτ του Ιλιτσιτς η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 81' ήταν η τελευταία σοβαρή ευκαιρία για την Γιουβέντους, όταν ο Κάσερες γύρισε από δεξιά αλλά ο Περέιρα δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα. Στο 86' Ντιαμάντι και Ιλιτσιτς έφυγαν στην κόντρα 2 με 1 με τον Ογκμπόνα αλλά ο Ιταλός δεν πήρε γρήγορη απόφαση και κόπηκε.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στοράρι, Κάσερες, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Παντοΐν, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Πέπε (73' Περέιρα), Γιορέντε (59' Μοράτα), Κομάν (37' Τέβες).

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Μοντέλα): Νέτο, Ρίτσαρντς, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Μάρκος Αλόνσο, Ακουιλάνι (78' Μπαντέλι), Μπαντέλι, Μάτι Φερνάντες, Χοακίν, Γκόμες (63' Ιλιτσιτς), Σαλάχ (74' Ντιαμάντι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα