Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0 (vids)

Ξάνθη - ΟΦΗ 3-0 (vids)

bet365

Μόλις 26΄ (τότε έγινε το 2-0) χρειάστηκε η Ξάνθη για να... σφραγίσει την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου κερδίζοντας εύκολα στα Πηγάδια με 3-0 τον ΟΦΗ! Δυο γκολ ο Σολτάνι και ένα ο Κλέιτον.

Με το 1-1 της Κρήτης και από την στιγμή που ο ΦΗ πήγε στα Πηγάδια με μόλις 13 παίκτες αποστολή, η Ξάνθη ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν με τους... ακρίτες να επικρατούν με 3-0 και του νησιώτες να φωνάζουν για την διαιτησία του Παππά.

Και φωνάζουν γιατί στο 77' και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0, έκλεισε τα μάτια ενώ ήταν στο μισό μέτρο, σε πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε στον Κουτσιανικούλη. Όχι βέβαια πως με 2-1 θα περνούσαν οι Κρητικοί, όμως θα είχαν χρόνο να παλέψουν και για το δεύτερο, απέναντι πάντως σε μία πολύ καλύτερη ομάδα όπως ήταν η Ξάνθη.

Το τελείωσε στο πρώτο...

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, η Ξάνθη ήταν καλύτερη και αυτό θέλησε να το δείξει με το καλημέρα, ξεκινώντας δυνατά και επιθετικά την αναμέτρηση απέναντι σε έναν ΟΦΗ που κοίταξε μόνο την άμυνά του, κάτι λογικό με δεδομένα τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχει. Η πίεση των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου απέδωσε καρπούς στο 18' με τον Σολτάνι να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο και με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Επτά λεπτά αργότερα, ουσιαστικά ο αγώνας τελείωσε, με τον Μαραθιανό να βρίσκει την μπάλα με το χέρι, τον Παππά να δίνει το πέναλτι και τον Κλέιτον να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του και σε συνδυασμό του 1-1 του Γεντί Κουλέ, ουσιαστικά να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του.

Συντήρηση δυνάμεων και μεγάλο λάθος Παππά

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες έδειχναν πως είχαν το μυαλό τους στο μεταξύ τους παιχνίδι την Κυριακή στο Ηράκλειο για το πρωτάθλημα. Ένα ματς στο οποίο οι παίκτες του Αναστόπουλου θέλουν τη νίκη για να έχουν ελπίδες σωτηρίας (έστω και ελάχιστες) και αυτοί του Λουτσέσκουγια να παλέψουν όσο μπορούν για την είσοδό τους στην πεντάδα και τα πλέι οφ.

Έτσι στο ματς στα Πηγάδια δεν είχαμε τίποτα στην επανάληψη, μέχρι και το 77'. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Κουτσιανικούλης έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από Φλίσκα και Σολτάνι και ο Παππάς ενώ ήταν στο ένα μέτρο δεν έδωσε το πέναλτι και την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Γιατί αν όντως γινόταν το 2-1, τότε στο διάστημα που έμενε ο ΟΦΗ θα ήθελε ένα γκολ για να προκριθεί, απέναντι στην ξαναλέμε καλύτερη και πιο ποιοτική Ξάνθη. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να πιέσουν και άλλο, αλλά όλα τελείωσαν στο 85' όταν ο Σολτάνι με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με την Ξάνθη να περνάει στον ημιτελικό του Κυπέλλου και τον ΟΦΗ να τα δίνει πλέον όλα για όλα για την σωτηρία.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (62' Φλίσκας), Βασιλακάκης (71' Παπαστεριανός), Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Δαμιανάκης Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Φαζός, Μακρής

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα