Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-3

bet365

Η Μπάρτσα νίκησε 3-1 και στη Βιγιαρεάλ και με συνολικό σκορ 6-2 θα διεκδικήσει το 27ο Κύπελλο της ιστορία της.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν άφηνε είναι αλήθεια και πολλά περιθώρια για αμφιβολίες. Με το 3-1 υπέρ της η Μπαρτσελόνα έπρεπε να κάνει το αυτονόητο στο «Μαδριγάλ» κόντρα στη φιλόδοξη και επικίνδυνη Βιγιαρεάλ. Αν και οι Καταλανοί δεν ήταν καλοί, κατάφεραν να επαναλάβουν το 3-1 και με συνολικό σκορ 6-2 να προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα διεκδικήσουν το πρώτο από τα τρία τρόπαια που κυνηγούν στη σεζόν.

Ουσιαστικά η σεμνή τελετή έληξε πριν καν αρχίσει. Μόλις στο 3' συνεργάστηκε η... καλή τριάδα που έχουν οι Μπλαουγκράνα στην επίθεση. Ο Λουίς Σουάρες έκανε την αλλαγή με βαθιά μπαλιά, ο Μέσι πέρασε εκπληκτική ψηλοκρεμαστή ασίστ (η 11ή που δίνει φέτος στον Βραζιλιάνο) στον Νεϊμάρ και ο τελευταίος πρόλαβε με τσιμπηματάκι πριν την έξοδο του Ασένχο, για να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι όμως δεν το παράτησαν. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενοι την... ατονία της Μπάρτσα, δημιουργούσαν ωραία δομημένες φάσεις, αλλά δεν τις τελείωναν σωστά.

Στο 20' ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Τσερίσεβ, μα στο 39' ήρθε η ισοφάριση. Σε μία πολύ σωστά χτισμένη επίθεση, ο Ζάουμε Κόστα έκανε τη σέντρα από αριστερά και στο πίσω δοκάρι με μονοκόμματο πλασέ ο Τζόναθαν έφερε το ματς στα ίσα και έδωσε ενέργεια στους συμπαίκτες του, που έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό. Ωστόσο, στο 65' ήρθε η σωστή αποβολή του Πίνα που έπεσε από πίσω με τα δύο πόδια στους αστραγάλους του Νεϊμάρ και κάπου εκεί έσβησαν οι ελπίδες της ομάδας του Μαρθελίνιο για το θαύμα.

Πλέον η Μπάρτσα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε και το επιβεβαίωσε με δύο ακόμα γκολ. Αφού στο 69' ο Λουίς Σουάρες έχασε μία απίθανη ευκαιρία, στο 73' από βαθιά μπαλιά του Μασεράνο, πήρε τη μπάλα πέρασε και τον Ασένχο και βρήκε δίχτυα ολομόναχος (σ.σ.: έχει βάλει τα πέντε από τα οκτώ τελευταία γκολ της Μπάρτσα). Στο 88' ήταν η σειρά του Νεϊμάρ να σκοράρει με το κεφάλι έπειτα από γλυκιά σέντρα του Τσάβι, φτάνοντας τα 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στη σεόν και τα έξι στον θεσμό.

Η Μπαρτσελόνα θα παίξει τον 37ο τελικό Κόπα ντελ Ρέι της ιστορίας της (με 26 κατακτήσεις έχει το ρεκόρ) και τον 5ο στα επτά τελευταία χρόνια!

* Αντίπαλος της θα είναι η Εσπανιόλ ή η Αθλέτικ Μπιλμπάο (έπαιζαν αργά το βράδυ της Τετάρτης).

* Ο Σέρχιο Μπουσκέτς τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε με φορείο στο 43'.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Ασένχο, Μουσάτσιο, Βίκτορ Ρουίθ, Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Πίνα, Τριγκέρος (76' Μόι Γκόμεθ), Τζόναθαν, Τσερίσεβ (70' Τσερίσεβ), Βιέτο, Ούτσε (61' Τζιοβάνι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ (43' Ματιέ), Μασεράνο (76' Ράκιτιτς), Μοντόγια, Ζόρντι Αλμπά, Μπουσκέτς, Ραφίνια (64' Τσάβι), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα