«Το FFP δυσκολεύει του Μέσι στην Τσέλσι»

Gazzetta team
«Το FFP δυσκολεύει του Μέσι στην Τσέλσι»

bet365

Μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση δίνεται στο σενάριο της μεταγραφής του Λιονέλ Μέσι στην Τσέλσι από τα ισπανικά ΜΜΕ, αφού τονίζεται ότι οι Λονδρέζοι θα πρέπει να κάνουν πωλήσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσουν να αγοράσουν τον Αργεντινό.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη Revista de la Liga, η Τσέλσι θα χρειαστεί κατ' αρχήν περί τα 450 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ για να αποζημιώσει τη Μπαρτσελόνα και να καλύψει τους μισθούς του Μέσι. Ο Γκιγέμ Μπαλάγκε εξήγησε ότι «η Τσέλσι για να μπορέσει να σηκώσει οικονομικά τον Μέσι, θα πρέπει να πουλήσει παίκτες της με 200 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη όμως και αν πουλήσει για παράδειγμα τους Κόστα, Φάμπρεγας και Αζάρ, η FIFA θα μπει μπροστά και θα αμφισβητήσει την κίνηση».

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε και ο άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής της Μπάρτσα Εστέβε Καλθάδε, ο οποίος σημείωσε: «Όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Αλλά προφανώς με τους νέους κανονισμούς (Financial Fair Play), οι ομάδες που μπορούν να το πετύχουν είναι ελάχιστες. Δεν φτάνει πλέον να έχεις έναν εύπορο ιδιοκτήτη. Με το FFP, η ομάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να έχει εισόδημα αρκετό για να αποπληρώσει τη συμφωνία. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Οπότε μιλάμε μόνο για ομάδες που είχαν κέρδη την περασμένη σεζόν. Και ομάδες όπως η Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, είναι κοντά στο να έχουν κέρδη».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα