Γιανς στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό ο Μάρκους Μπέργκ δεν έγινε Σουάρες!»

Γιανς στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό ο Μάρκους Μπέργκ δεν έγινε Σουάρες!»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Γιανς στο gazzetta.gr: «Γι' αυτό ο Μάρκους Μπέργκ δεν έγινε Σουάρες!»

bet365

Ο τεχνικός της Τσβόλε, Ρον Γιανς μιλάει στο gazzetta.gr για τον άλλοτε διάδοχο του Λουίς Σουάρες στη Γκρόνινγκεν, Μάρκους Μπεργκ. Θυμάται, συγκρίνει και εξηγεί γιατί ο άσος του Παναθηναϊκού δεν έφτασε στο επίπεδο του Ουρουγουανού σταρ.

Ο Λουίς Σουάρες στην Μπαρτσελόνα και ο Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό. Κοινός παρονομαστής η Γκρόνινγκεν. Συνδετικός κρίκος, ο Ρον Γιανς. Ο νυν τεχνικός της Τσβόλε του Θανάση Καραγκούνη, κάθισε στον πάγκο της Γκρόνινγκεν για οχτώ διαδοχικές σεζόν (2002/2010).

Ο 56χρονος προπονητής οδήγησε την Γκρόνινγκεν στο Κύπελλο UEFA δύο φορές (2005, 2006). Ο πρώην καθηγητής Γερμανικών, πιστώνεται την μεταγραφή του Λουίς Σουάρες σε ηλικία 19 ετών από τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο (2006/07), ενώ ήταν εκείνος που επέλεξε για αντικαστάτη του Ουρουγουανού ένα χρόνο αργότερα τον Μάρκους Μπεργκ.

Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη του Ρον Γιανς για τον νυν στράικερ του Παναθηναϊκού. Η «αλεπού των πάγκων» από την Ολλανδία θυμήθηκε πως ο Μπεργκ μεταπήδησε από την Γκέτεμποργκ στην Γκρόνινγκεν.

«Μας τον συνέστησαν οι σκάουτερ μας. Ταξιδέψαμε στη Σουηδία και τον είδαμε αγωνιζόμενο. Μου άρεσαν πολύ τα χαρακτηριστικά του και εισηγήθηκα στην διοίκηση της Γκρόνινγκεν την απόκτηση του, όπως και έγινε. Δεν πέρασε ούτε μήνας από τότε που ήρθε στην ομάδα και άρχισε να σκοράρει συνεχώς».

Ο Γιανς θυμάται έναν ποδοσφαιριστή με αυτοπεποίθηση που έκανε την διαφορά με τα τέρματα που πετύχαινε. Την πρώτη σεζόν ο Σουηδός σημείωσε 15 γκολ, ενώ την δεύτερη σταμάτησε στα 17. «Δεν ξέρω αν είχε θέματα με την ψυχολογία του σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Σίγουρα στο Αμβούργο πέρασε δύσκολες στιγμές, όμως στην Γκρόνινγκεν ήταν εκπληκτικός. Είχε αυτοπεποίθηση και σημείωνε συνέχεια γκολ. Στο Αμβούργο δεν έβρισκε εύκολα κενούς χώρους για αυτό και οι επιδόσεις του, στο σκοράρισμα περιορίστηκαν».

Η αποχώρηση του Σουηδού διεθνή κόστισε στον Ρον Γιανς.

«Σίγουρα μου έλειψε και μας κόστισε η αποχώρηση του στο Αμβούργο. Ήταν ο τοπ σκόρερ μας στην Γκρόνινγκεν. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, πρέπει να προχωράς μπροστά και να ψάχνεις για νέους παίκτες»

Ο προπονητής της Τσβόλε προχώρησε ένα βήμα παραπέρα συγκρίνοντας τον... άγουρο εκείνη την εποχή Λουίς Σουάρες με τον Μάρκους Μπεργκ. «Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Σουάρες έμεινε για μία μόλις σεζόν στην Γκρόνινγκεν και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Άγιαξ φτάνοντας στο σημείο να αγωνιστεί σε Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα. Ο Μπέργκ ήταν ένας πολύ καλός στράικερ και ο Σουάρες εξαιρετικός».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Ολλανδού προπονητή για το στοιχείο που έκανε τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ να ξεχωρίσει έναντι του Μπεργκ: «Πιστεύω πως ο Σουάρες ήταν πιο διορατικός. Ήταν πάντα υπέρμετρα φιλόδοξος και πολύ ανοικτός σε όλα. Ποτέ δεν είχαμε κόντρες, ήθελε μόνο να κερδίζει. Είχε ίσως μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα για αυτό έφτασε στο σημείο να θεωρείται για πολλούς ο κορυφαίος στράικερ του κόσμου. Χαίρομαι που ο Μπεργκ ξαναβρήκε τον εαυτό του στον Παναθηναϊκό. Παρακολουθώ την πορεία του στην Ελλάδα. Όχι παιχνίδι με παιχνίδι αλλά γνωρίζω τις επιδόσεις του. Είναι πολύ καλός φορ και του ταιριάζει το παιχνίδι στην Ελλάδα».

 

Τελευταία Νέα