Η τραγική ιστορία του μουντιαλικού Αγκμποναβμπάρε

Γιάννης Γεωργόπουλος
Η τραγική ιστορία του μουντιαλικού Αγκμποναβμπάρε

bet365

To gazzetta.gr παρουσιάζει την τραγική ιστορία του Γουίλφρεντ Αγκμποναβμπάρε, που αγωνίστηκε σε Μουντιάλ με τη Νιγηρία, εργάστηκε ως αχθοφόρος σε αεροδρόμιο και απεβίωσε στα 48 του νικημένος από τον καρκίνο. Τα παιδιά του δεν πρόλαβαν να τον αποχαιρετήσουν ελέω γραφειοκρατίας.

Ο Γουίλφρεντ Αγκμποναβμπάρε, ο οποίος υπερασπίζονταν τα καρέ της Ράγιο Βαγεκάνο για έξι σεζόν (1990-1996) απεβίωσε σε ηλικία μόλις 48 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Ο Αγκμποναβμπάρε ήταν διεθνής με τη Νιγηρία κατακτώντας το 1994 το Κόπα Άφρικα, ενώ την ίδια σεζόν εκπροσώπησε την χώρα του στο Μουντιάλ των ΗΠΑ ως αναπληρωματικός του Πίτερ Ρουφάι.

Οι «Σούπερ Αετοί» προκρίθηκαν στους «16» της διοργάνωσης αποκλείοντας εκτός των άλλων και την εθνική Ελλάδας.

Ο Νιγηριανός γκολκίπερ, ο οποίος θεωρείται από τους αγαπημένους διαχρονικά παίκτες της ισπανικής ομάδας, βίωσε το απόλυτο δράμα τα τελευταία χρόνια.

Η Ράγιο Βαγεκάνο, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή ο Αγκμπναβμπάρε, έκανε το παν προκειμένου τα τρία παιδιά του να ταξιδέψουν από τη Νιγηρία για να προλάβουν να τον δουν ζωντανό.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 11.000 ευρώ για αυτό το σκοπό, όμως η γραφειοκρατία έκανε και πάλι το θαύμα της με συνέπεια οι διαδικασίες να μην ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο Αγκμποναβμπάρε νικήθηκε από τον καρκίνο δίχως να προλάβει να αποχαιρετήσει τα παιδιά του. Πριν από μερικούς μήνες ο τηλεοπτικός σταθμός Sexta, αποκάλυψε πως ο παλαίμαχος Νιγηριανός τερματοφύλακας ζούσε στην Ισπανία, αλλά μακριά από το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα κουβαλούσε βαλίτσες ως υπάλληλος στο αεροδρόμιο "Mπαράχας" της Μαδρίτης!

"Είμαι διάσημος, είναι αλήθεια αυτό, και λοιπόν; Για να κερδίζω χρήματα έχω ανάγκη να δουλέψω. Η σύζυγος μου πέθανε από καρκίνο στο στήθος και τώρα ζω μόνος στη Μαδρίτη. Δαπάνησα τα χρήματα που έβγαλα από το ποδόσφαιρο προκειμένου να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα της.

Έχω να πάω εδώ και 10 χρόνια στη Νιγηρία, εκεί βρίσκονται τα παιδιά μου και πρέπει να τους στέλνω χρήματα για να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η ζωή είναι σκληρή, η δουλειά είναι σκληρή, σκληρή, σκληρή. Είχα όμως συνειδητοποιήσει πως μετά το ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να κάνω κάτι άλλο.

Το όνειρό μου είναι να ανοίξω μία σχολή ποδοσφαίρου στη χώρα μου. Παλαιότερα δεν διακινούνταν πάρα πολλά χρήματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, τώρα αν έπαιζα δύο σεζόν θα είχα γίνει πλούσιος", είχε πει προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Ο Αγκμποναβμπάρε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του παρέμεινε αξιοπρεπής και γενναίος.

Αγωνίστηκε 76 φορές στην Primera Division και 101 στη Segunda με τα χρώματα της Ράγιο Βαγεκάνο. Ο ισπανικός σύλλογος ως ελάχιστο φόρο τιμής θα δώσει σε θύρα του «Βαγέκας», το όνομα του Νιγηριανού γκολκίπερ...

 

Τελευταία Νέα