Γκέλα η «Σαμπ», Serie B η Πάρμα

Γιώργος Κοντογεώργης
Γκέλα η «Σαμπ», Serie B η Πάρμα

bet365

Η Παλέρμο, στην οποία ακυρώθηκε κανονικό γκολ, έφυγε από την Γένοβα με βαθμό (1-1 με Σαμπντόρια) ενώ η Πάρμα που έχασε και από την Τσεζένα (1-2)... χαιρετάει!

Παρά το κλίμα γιορτής με την παρουσία του νεοαποκτηθέντα, Σαμουέλ Ετό, στις εξέδρες η Σαμπντόρια δεν μπόρεσε να νικήσει την Παλέρμο, η οποία έχει να χάσει στο «Μαράσι» από το 2007-08 και ήταν αυτή που άξιζε τη νίκη. Μόλις στο 6' πήρε το προβάδισμα η Σαμπ με τον Εντερ, ο οποίος κυνήγησε μπαλιά του Σοριάνο και έπιασε την άμυνα των Ροζανέρι στον ύπνο με τελείωμα στη γωνία (1-0). Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ λίγο αργότερα όμως ο Μοργκανέλα έκοψε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και ο Σορεντίνο έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Ματίας Σιλβέστρε. Για τους Σικελούς για πρώτη φορά απείλησε ο Μπαρέτο με σουτ για να κάνει νέα επέμβαση ο Σορεντίνο αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Σιλβέστρε. Η Παλέρμο ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (49') με δεξί σουτ του Φράνκο Βάσκες, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Μπαρέτο (1-1).

Ο Πάουλο Ντιμπάλα λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς όμως μετά το κοντρόλ με το εξωτερικό το βολέ του έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι ο Βιβιάνο με τα ακροδάχτυλα. Λίγο αργότερα έγινε η φάση που σημάδεψε το ματς με την Παλέρμο δικαίως να αισθάνεται αδικημένη. Το δυνατό σουτ του Μοργκανέλα βρήκε στο οριζόντιο και έσκασε στο έδαφος καθαρά μέσα από τη γραμμή, όμως παρότι ο βοηθός γραμμής ήταν μπροστά δεν το υπέδειξε και το σκορ έμεινε στο 1-1. Οι Σικελοί ήταν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και ο Βιβιάνο χρειάστηκε να κάνει νέα επέμβαση, σε σουτ του Βάσκες. Η Σαμπντόρια προσπάθησε προς το τέλος να ξυπνήσει όμως μοναδική φάση ήταν η κεφαλιά του Ντιμπάλα στην οποία είπε «όχι» ο Βιβιάνο.

Από τον Λάζαρο για τον Σαβιόλα!
Μετά τα 10 γκολ που δέχθηκε μέσα σε τρεις μέρες από την Γιουβέντους, η Βερόνα ήθελε με κάθε τρόπο να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενη την Αταλάντα και τα κατάφερε. Καθοριστική συμβολή σε αυτό, είχε ένας Ελληνας και ένας «Ελληνας». Με το ματς να είναι στο 0-0 μετά από ένα πρώτο 45λεπτο με κάποιες καλές φάσεις και για τις δύο πλευρές, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 53', από την συνεργασία ενός πρώην πράσινου και ενός πρώην ερυθρόλευκου! Συγκεκριμένα, ο Χριστοδουλόπουλος απέφυγε δύο αντιπάλους και γύρισε ωραία για τον Σαβιόλα, ο οποίος από κοντά σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Serie A και έδωσε το τρίποντο στην Ελλάς (1-0). Η ομάδα του Αντρέα Μαντορλίνι είχε ευκαιρίες με τους Λάζαρο και Σαβιόλα για δεύτερο γκολ, δεν το έβαλε και στο τέλος η Αταλάντα θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ στην κεφαλιά του Μπιάβα μετά την σέντρα του Μάξι Μοράλες.

Επεσε η Πάρμα...
Στο «Ενιο Ταρντίνι» η Πάρμα υποδέχθηκε την Τσεζένα και η νίκη ήταν απλά υποχρεωτική για τις δύο ομάδες, αν ήθελαν να έχουν ελπίδες -έστω λίγες- για αποφυγή του υποβιβασμού. Οι Παρμέντσι, παράλληλα, ήθελαν και εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου αφού σε εκείνο το ματς, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Τσεζένα είχε πετύχει τη μοναδική της νίκη φέτος. Ως τώρα... Γιατί η ομάδα του Ντομένικο Ντι Κάρλο κατάφερε να πάρει και πάλι το τρίποντο (1-2) επί της Πάρμα και ουσιαστικά την έστειλε στη Serie B... Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 21' με ωραίο σουτ του Πουλτζέτι και στη συνέχεια στάθηκαν τυχεροί στο δοκάρι του Λόντι. Η Πάρμα προσπαθούσε αλλά δεν κατάφερνε να κάνει κάτι αξιόλογο, για να της χαμογελάσει τελικά η τύχη στο 76', όταν ο Κασιόνε δεν είδε πού ήταν ο Λεάλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1)! Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι είχε χρόνο για το δεύτερο γκολ που θα έφερνε μια σχετική ηρεμία αλλά τελικά, στο 89', ήρθε η «καταδίκη» με το σουτ του Ροντρίγκες (1-2), ο οποίος τελείωσε την Πάρμα και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

 

SERIE A Τελευταία Νέα