Η απουσία του κόσμου απ' το «Καμπ Νου» έχει αιτίες...

Η απουσία του κόσμου απ' το «Καμπ Νου» έχει αιτίες...

Κώστας Ζάλιαρης
Η απουσία του κόσμου απ' το «Καμπ Νου» έχει αιτίες...

bet365

Γι' ακόμα ένα ματς τη φετινή σεζόν, ο κόσμος της Μπαρτσελόνα δεν ανταποκρίνεται όπως θα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Το ντέρμπι Κυπέλλου με την Ατλέτικο, αποτέλεσε ακόμα μια απόδειξη, όμως έχει συγκεκριμένες αιτίες και απολύτως λογικές.

Το παιχνίδι της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Copa Del Rey, απέναντι στους Πρωταθλητές Ισπανίας στο «Καμπ Νου», ήταν προγραμματισμένο για τις 22:00 ώρα Ισπανίας και μάλιστα σε καθημερινή! Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ότι δεν υπήρχε συγκοινωνία για τους περισσότερους, την ώρα που θα τελείωνε το παιχνίδι κι επιπλέον, σήμερα το πρωί θα έπρεπε να βρεθούν στις δουλειές τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχαναν λίγη ώρα από τον ύπνο τους.

Στο «Καμπ Νου» βρέθηκαν 62.225 οπαδοί, αριθμός που μπορεί να φαντάζει ικανοποιητικός, αλλά σε καμία περίπτωση για ένα γήπεδο όπως είναι αυτό της Μπαρτσελόνα και για ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδανικός από τους ανθρώπους του συλλόγου της Καταλονίας.

Πρόκειται για την τέταρτη χειρότερη προσέλευση κόσμου των «μπλαουγκράνα» τη φετινή σεζόν, ξεπερνώντας τους 60.066 που είχαν βρεθεί στο παιχνίδι με την Κόρδοβα για το πρωτάθλημα, τους 44.884 που είδαν το ματς με την Ουέσκα στο Κύπελλο και τους 27.009 που στήριξαν το σύνολο του Λουίς Ενρίκε απέναντι στην Έλτσε για την ίδια διοργάνωση.

Σε πλήρη αντίθεση, το παιχνίδι πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (3-1) που διεξήχθη βράδυ Κυριακής (20:00 Ισπανίας), οι θεατές του χθεσινοβραδινού παιχνιδιού ήταν κατά 20.000 λιγότεροι!

Το προ δεκαημέρου (11/1) παιχνίδι Κυπέλλου είχαν παρακολουθήσει 81.658, αφού ήταν και το πρώτο για την Πριμέρα, μετά από την ήττα (1-0) της Μπαρτσελόνα από τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». Ο κόσμος ήθελε να δει την αντίδραση της ομάδας και φυσικά επιβραβεύθηκε.

Στα παραπάνω, προστίθεται και το κόστος των εισιτηρίων για το ματς Κυπέλλου με την Ατλέτικο. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μέσω social media παραπονέθηκαν για την πολύ υψηλή τιμή, ενώ χαρακτηριστικά έγραφαν στο twitter: «Κάνει κρύο... Και έξω και στην τσέπη μας». Και μιας και έγινε αναφορά στη θερμοκρασία, είναι ακόμα ένας παράγοντας που κράτησε αρκετό κόσμο στο σπίτι και την τηλεόραση...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα