Μπάρκογλου: «Θα ήθελα έναν τίτλο» (vid)

Gazzetta team
Μπάρκογλου: «Θα ήθελα έναν τίτλο» (vid)

bet365

Ο Γιώργος Μπάρκογλου είναι ο μοναδικός στην ιστορία της Α' Εθνικής που έχει σκοράρει με 9 διαφορετικές ομάδες, όμως έχει... παράπονο που δεν κατέκτησε έναν τίτλο.

Ένας τίτλος είναι αυτό που λείπει από το παλμαρέ του Γιώργου Μπάρκογλου, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ΟΠΑΠ TV. Ο 36χρονος φορ της Νέας Ιωνίας είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α' Εθνικής που έχει σκοράρει με 9 διαφορετικές ομάδες και τόνισε πως το μόνο που δεν κατάφερε ήταν η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ή ενός Κυπέλλου. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι... γκολτζής, στα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, στη Νέα Ιωνία, καθώς και στη συνύπαρξή του για δεύτερη φορά με τον Γιάννη Χλωρό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας που αν και μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει με 9 διαφορετικές ομάδες: «Όντως η θέση μου είναι μεσοεπιθετικός. Σε καμία ομάδα που αγωνίστηκα δεν ήμουν αυτό που λέμε «καθαρόαιμο» 9άρι. Αυτό είναι ένα επίτευγμα για το οποίο είμαι υπερήφανος. Δεν ήταν βέβαια ο σκοπός μου αυτός, δεν προσπάθησα εννοώ να καταρρίψω κάποιο ρεκόρ, αλλά έτυχε».

Για την αίσθηση του γκολ που διαθέτει και που τον βοήθησε στο να πετύχει το ρεκόρ: «Αυτό είναι κάτι που ένας ποδοσφαιριστής και δη ένας επιθετικός ή το έχει ή δεν το έχει. Δεν είναι αυτό που λέμε ότι το «δουλεύεις» στην προπόνηση και μπορείς να το αποκτήσεις ή μέσω των συνεχόμενων αγώνων. Φαντάζομαι ότι βλέπω λίγο πιο μπροστά, πώς μπορεί να εξελιχθεί μία φάση, παίρνω την κατάλληλη θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και σκοράρω».

Για τα γκολ που έχει σκοράρει εφέτος με την Νέα Ιωνία, η οποία αποτελεί τη 12η επαγγελματική ομάδα στην καριέρα του και για το κατά πόσο αισθάνεται δυνατός να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο: «Έχω ήδη αρχίσει να το σκέφτομαι αυτό, να τελειώσω την καριέρα μου. Φαντάζομαι ότι είναι λίγα τα χρόνια που θα παίζω ακόμη ποδόσφαιρο.

Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω και υπάρχουν στιγμές που λέω ότι δεν θέλω να το σταματήσω. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποσυρθώ. Θα δω πρώτα όμως πως θα τελειώσει η εφετινή χρονιά με την ομάδα μου και ακολούθως θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω ή αν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο: «Υπήρχε αυτό που λέμε το ''μικρόβιο'' στο σπίτι γιατί και ο πατέρας μου, Δημήτρης, ήταν ποδοσφαιριστής. Με έπαιρνε από μικρό στο γήπεδο, οπότε δεν ήθελε και πολύ. Η πρώτη μου ομάδα επαγγελματική ήταν το Χαϊδάρι. Η γνωστή διαδρομή από τις ακαδημίες στους ερασιτέχνες και μετά... ημιεπαγγελματίας. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια μέσα στα γήπεδα ως επαγγελματίας. Κάτι παραπάνω από τη «μισή» ζωή μου».

Για το τι είναι αυτό που δεν έζησε στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια και θα ήθελε να το έχει ζήσει: «Κάθε ποδοσφαιριστής που δεν έχει αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα, που δεν έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, έναν τίτλο, θα ήθελε να ζήσει τέτοιες στιγμές μέσα στα γήπεδα. Δεν κατάφερα να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά δοξάζω τον Θεό γιατί κέρδισα πολλά πράγματα. Συμμετοχές σε ανώτερο επίπεδο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πολλά γκολ με διαφορετικές ομάδες και απέναντι σε κάθε αντίπαλο, οπότε μπορώ να πω ότι είμαι γεμάτος».

Για τη σχέση που είχε κάθε φορά με τους φιλάθλους των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε: «Εξαιρετική μπορώ να σας πω. Ειδικά αν πήγαινε η ομάδα καλά, όλα ήταν καλά. Πάντα οι φίλαθλοι μου ζητούσαν να σκοράρω και να βοηθάω για να πετυχαίνουμε νίκες, οπότε μπορώ να σας πω ότι δεν έχω κανένα παράπονο».

Για τη συνύπαρξή του, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, με τον Γιάννη Χλωρό με τον οποίο συνυπήρξαν και στο Αιγάλεω: «Ο Γιάννης είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, βραβεύτηκε από την ΟΠΑΠ Α.Ε. πριν από λίγο καιρό για το fair play της χρονιάς. Έχουμε μία άριστη σχέση που κρατάει χρόνια και τον θεωρώ φίλο μου μέσα από το άθλημα, όντως είναι ένα εξαιρετικό παιδί».

Για την επιλογή του να συνεχίσει το ποδόσφαιρο σε μία ομάδα Γ' Εθνικής και όχι σε κάποια μεγαλύτερης κατηγορίας όπου είχε και προτάσεις: «Ένας λόγος που ήρθα εδώ ήταν και η παρουσία του Γιάννη. Δεύτερον ήταν ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσα να φύγω από την Αθήνα, οπότε επέλεξα ένα σωματείο νοικοκυρεμένο, όπως η Νέα Ιωνία, ένα σωματείο που προσπαθεί.

Μπορεί η ομάδα να αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, αλλά δουλεύει πάρα πολύ καλά, σε πολύ σωστά πρότυπα, οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας έχουν αποδείξει ότι αγαπούν πάρα πολύ αυτή την ομάδα και ο λόγος που είμαι εδώ πέρα είναι αυτός».

Για τον στόχο εφέτος της Νέας Ιωνίας στον δύσκολο 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής: «Όντως η ομάδα έχει έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Ο στόχος είναι το να μπορέσει να καταφέρει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις. Αν καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε και κάτι παραπάνω μακάρι να έρθει».

Για το αν έχει θέσει κάποιο στόχο επίτευξης τερμάτων στο εφετινό πρωτάθλημα: «Ποτέ δεν βάζω στόχους. Φαντάζομαι ότι το να το κάνεις αυτό ίσως καμιά φορά αποδειχθεί κακό γιατί αγχώνεσαι και δεν είσαι αυτός που πρέπει να είσαι. Οπότε κοιτάς το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και βάζεις στόχους σιγά-σιγά».

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 14 γκολ που έχει σημειώσει σε μία χρονιά με τη φανέλα του Αιγάλεω: «Αυτό θα το δούμε. Έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια. Η ομάδα αρχίζει να είναι σε ανοδική πορεία και φαντάζομαι ότι θα πάνε καλά τα πράγματα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα